ZOR GECEN ANNELIK SÜRECI VE BUNALIM

gün içinde uyku saatleriniz nedir.kaç saat uyur hangi saatlerde.
öğün olarak neler veriyosun.
bebeklerin huyları farklı farklı olabilir elbette.
kimi çok uysalken kimi hırçın ve huysuz olabilir.
ben ikiz annesiyim,yaşadıklarımı yazmak bile istemiyorum.
o kadar zor yani.
şunu söyleyeyim 6 ay hiç susmadan ağladı benim kızım.kolikti.
tabi bu arada diğeri de ağlardı.
çok zor halen zor.
senin bebeğin de zor bi bebek anlaşılan.
ancak şu var ki senin gerginliğin birebir etkiliyor onu.
bir kere beslenme ve uyku saatleri düzenli olmalı bebeğinin.
ikincisi ise ne kadar zorlansan da sabırla ve sakince yaklaşacaksın.
aksi takdirde huysuz bir bebeği işte böyle daha da hırçın hale getirebiliyosun.
diş çıkarma döneminde zaten huyları değişiyor.bunu baştan kabul etmelisin.
herkesin bebeği uyuyor diye bişey yok.
bir de instagram da filan o tablo gibi fotoları ve masalsı hikayeleri takip etme hiç.
madem etkisi altında kalıyosun bu kadar bakmasan iyi olur.
her görülen görüldüğü gibi değildir her zaman.
dediğim gibi düzeni sağlaman sakin olman çok önemli.
sen sinirle ve hışımla bebeğe yaklaştıkca o daha çok korkacak ve hırçınlaşacaktır.
zor bebek ne demek kimse benden iyi bilemez.bak iki tanesine bakıyorum sabrede sabrede bugüne geldik.
ne ağlamalar ne krizler.geceler boyu dönüşümlü sallardım ikisini de.
gün içinde neler yapıyosun bi yaz bakalım.
Bi düzenimiz yok malesef dogdugundan beri.Halbuki kendim yapi itibariyle planli ve duzenliyimdir.Saatlerce sallarim ya uyur ya uyumaz oda duzensiz .Yemek desen asla yemiyo öfuruyo.Her tadi debedim.Hazirladim disarida yedirdim bu sefer disarda kusturdu kendini.Yani amliycagin zor bi cocuk.Onu yonlendiremiyorum.

gün içinde uyku saatleriniz nedir.kaç saat uyur hangi saatlerde.
öğün olarak neler veriyosun.
bebeklerin huyları farklı farklı olabilir elbette.
kimi çok uysalken kimi hırçın ve huysuz olabilir.
ben ikiz annesiyim,yaşadıklarımı yazmak bile istemiyorum.
o kadar zor yani.
şunu söyleyeyim 6 ay hiç susmadan ağladı benim kızım.kolikti.
tabi bu arada diğeri de ağlardı.
çok zor halen zor.
senin bebeğin de zor bi bebek anlaşılan.
ancak şu var ki senin gerginliğin birebir etkiliyor onu.
bir kere beslenme ve uyku saatleri düzenli olmalı bebeğinin.
ikincisi ise ne kadar zorlansan da sabırla ve sakince yaklaşacaksın.
aksi takdirde huysuz bir bebeği işte böyle daha da hırçın hale getirebiliyosun.
diş çıkarma döneminde zaten huyları değişiyor.bunu baştan kabul etmelisin.
herkesin bebeği uyuyor diye bişey yok.
bir de instagram da filan o tablo gibi fotoları ve masalsı hikayeleri takip etme hiç.
madem etkisi altında kalıyosun bu kadar bakmasan iyi olur.
her görülen görüldüğü gibi değildir her zaman.
dediğim gibi düzeni sağlaman sakin olman çok önemli.
sen sinirle ve hışımla bebeğe yaklaştıkca o daha çok korkacak ve hırçınlaşacaktır.
zor bebek ne demek kimse benden iyi bilemez.bak iki tanesine bakıyorum sabrede sabrede bugüne geldik.
ne ağlamalar ne krizler.geceler boyu dönüşümlü sallardım ikisini de.
gün içinde neler yapıyosun bi yaz bakalım.
Bu arada senin iki tane.ALLAH yardimcin olsun

Doktor değilde birde pedagog dene istersen. Doktor daha çok maddi sıkıntılarla ilgilenebiliyor Çünkü pedagoglar manevi boşluğa dolduruyor. Çocuğunu gün içinde aktivitelerle yormayı denedin mi. Mesela yaz geldi Bebek küvetini yarım doldur içime oyuncak at yavrunu da içine koy bi saat oynasın suda. Açık havada gezdir. Yemeyen çocuk ne yapsan yemez yapacak bişey yok. Açlıktan ölecek değil ya
Zaten suyu hic sevmiyo.Bi yasina geldi nerdeyse ger banyomuzda aglar.Pedagog cocuk doktoru var ozel bi doktor onada goturdum edepsiz bu kiz dedi.yani huyu bu.Ama merak ettigim boyle olan varmi

tüm yorumları okudum
Allah size kolaylıklar bebeğinize sakinlik huzur versin inşallah

tek birşey sormak istiyorum ,
hamileliğnizde stres , kavga, gürültü vs yaşadınız mı
yoksa sakin bir hamilelik süreciniz mi oldu?
Hamilelegimin 9 ayi kustum hep rahatsizdim.Onun disinda kavga gurultu olmadi

Hayirli Geceler Arkadaslar.Şu an oyle doluyumki cogu kez konu actim aypar gecti 10 aylik olduk hala ayni benim benegim uyumaz yemez icmez huysuz beni cildirtan bi tip.Instegramda Miranin Alyanin Kayalarin amnelerini goruyom herkez ne guzel anne.Ben ise psikolojisi bozuk surekli bagiran mutsuz hayattan umudunu yitirmis bi anne.Binlerce kez hamdolsun Anne oldum ama bi o kadarda zor geciyo.Neden bi benek uyumaz.Saatlerce salliyorum hic bi sıkıntisi yok doktorlarada gittik.Huyu bu.Uyumaz uyusada 5 dkk bile sürmez.Boyle olan varmi cocugu.Bi bnmi boyleyim.Bi gun sicak bi cay icip bi film izleyebilcekmiyim.Gece oldu pijamalarimi giyip yataga girip uyuyacakmiyim .Hayal gibi.Sadece icimi dokmek istedim.Her gece aglayarak cocugunu uyutmaya calisan hayattan bezmis bi kadin
Benimki de 4.5 aylık aynı böyle. Ne yemek yediriyor ne uyuyorum tuvalete bile gidemiyorum. Saçlarım artık yapışıyor birbirine kv mi çağırıp duş alıyorum. Bunalımdayım bağırıyorum sonra çok çok üzülüyorum

Maddi durumunuz varsa yarIm günde olsa bi yardımcı tutsanız o ilgilenir çocukla siz dinlenirsiniz biraz ve pozitif olursunuz. Çok negatif gördüm sizi çözüm değilde derdimi anlatayım ama derdim benle kalmaya devam etsin der gibi geldiniz. Eminim çok zor bende de var birtane ama Sakin olup size uyacak bir çözüm yolu bulmalısınız

Bebekten bebege fark var
Her anne iyi kotu böyle sınavlardan geçiyor.
Sabredin.bu bir donem emin olun düzelir integrama bakıpta bostan yere moralinizi bozmayin.

Zaten suyu hic sevmiyo.Bi yasina geldi nerdeyse ger banyomuzda aglar.Pedagog cocuk doktoru var ozel bi doktor onada goturdum edepsiz bu kiz dedi.yani huyu bu.Ama merak ettigim boyle olan varmi

10 aylik bebege edepsiz diyen doktorun yuzune tukururdum ben olsam, nasil normal karsiladiniz?
Anlattiklarinizdan cok daha beterlerini gördüm, görüyorum da, ama hic el kadar bebege edepsiz diyecek kadar edepsiz bir doktor duymadim.

10 aylik bebege edepsiz diyen doktorun yuzune tukururdum ben olsam, nasil normal karsiladiniz?
Anlattiklarinizdan cok daha beterlerini gördüm, görüyorum da, ama hic el kadar bebege edepsiz diyecek kadar edepsiz bir doktor duymadim.
Yoresel agizla falan konusmustur bence o_O
Bizde de cok aglayan çocuklara,sinirli insanlara ahlaksız denir mesela. Ahlakı hic iyi degil denir. Ama bildiğimiz anlamda kullanilmaz.

acaba midesinde sıkıntı mı var

zira benim oğlanın vardı

saat 10 da yediği şeyleri bütün olarak 3 te kusardı mesela hiç sindirmeden

sonra kilo alması sınırda idi vs

yemesi sıkıntılı diye şurup verdiler yine de biraz iyileşti

Ben de çevremdeki çocuklardan hiç uyuyanını görmedim. Benim arkadaşlarımın ortak derdi bu. Uyumuyor yemiyor.

benimde oglum dis cikardigi zamanlarda boyle uyumuyor,istahi kesiliyor iki hafta falan suruyor bizim ki sonra duzeliyo ama normalde de cok istahli deil anne olmak zor gercekten Allah yardimcin olsun cok uzme kendini aglama onun yerine dua et

Yoresel agizla falan konusmustur bence o_O
Bizde de cok aglayan çocuklara,sinirli insanlara ahlaksız denir mesela. Ahlakı hic iyi degil denir. Ama bildiğimiz anlamda kullanilmaz.

mahalle ağzıyla konuşan doktor mu olur? eğer öyleyse çok çirkin, hiç yakıştıramam, zaten güle oynaya gitmiyoruz doktora, endişeyle gidiyoruz, bi de karşıma geçip çocuğun edepsiz dese sensin edepsiz derim herhalde.

benim kızım da çok ağlardı sağdan soldan arsız diyen de oldu, huysuz diyen de, ama doktor kalkıp da böyle bişey dese çok kızardım, zaten çocuğa karakter tahlili yerine, tüm batın ultrasonu yapıldı ve reflü çıktı, sindiremediği için sürekli şişlik ve ağrı çekip ağlıyormuş, tedavisi yapıldı, önlemlerini aldık düzeldi, melek gibi çocuk oldu.

Hayirli Geceler Arkadaslar.Şu an oyle doluyumki cogu kez konu actim aypar gecti 10 aylik olduk hala ayni benim benegim uyumaz yemez icmez huysuz beni cildirtan bi tip.Instegramda Miranin Alyanin Kayalarin amnelerini goruyom herkez ne guzel anne.Ben ise psikolojisi bozuk surekli bagiran mutsuz hayattan umudunu yitirmis bi anne.Binlerce kez hamdolsun Anne oldum ama bi o kadarda zor geciyo.Neden bi benek uyumaz.Saatlerce salliyorum hic bi sıkıntisi yok doktorlarada gittik.Huyu bu.Uyumaz uyusada 5 dkk bile sürmez.Boyle olan varmi cocugu.Bi bnmi boyleyim.Bi gun sicak bi cay icip bi film izleyebilcekmiyim.Gece oldu pijamalarimi giyip yataga girip uyuyacakmiyim .Hayal gibi.Sadece icimi dokmek istedim.Her gece aglayarak cocugunu uyutmaya calisan hayattan bezmis bi kadin
Sacmalama canim miranin kayla nin alyanin anneleri kendi iclerinde ne yasiyo biliyomuyuz hayir bana instagram anneleri hic de inandirici gelmiyor. Benim kizim tam 12 ay susmadan aglayan bi cocuktu zaman zaman hayatimdan bezdim hic bir sosyal hayatim yoktu misafirlik desen hayaldi kizim buyudu 22 aylik ve yeni yeni toparladi cevresine uyum sagladi sabirli ol inan gececek kimsenin anneligini de kendi anneliginle eslestirme tatlim sen iyi bir annesin

mahalle ağzıyla konuşan doktor mu olur? eğer öyleyse çok çirkin, hiç yakıştıramam, zaten güle oynaya gitmiyoruz doktora, endişeyle gidiyoruz, bi de karşıma geçip çocuğun edepsiz dese sensin edepsiz derim herhalde.

benim kızım da çok ağlardı sağdan soldan arsız diyen de oldu, huysuz diyen de, ama doktor kalkıp da böyle bişey dese çok kızardım, zaten çocuğa karakter tahlili yerine, tüm batın ultrasonu yapıldı ve reflü çıktı, sindiremediği için sürekli şişlik ve ağrı çekip ağlıyormuş, tedavisi yapıldı, önlemlerini aldık düzeldi, melek gibi çocuk oldu.
Bir dönem tedavi oldugum doktor vardi. Arkadasim da yaninda sekreterdi. O doktor "siradaki müşteriyi al" derdi.
"Disarida kac manyak kaldi?" derdi. Öyle tuhaf biriydi..
Bu da o tuhaflardan biri galiba :)
Hic hos degil orasi gercek.

Canim yapma etme ne sandin anneligi daha on aylik
iki oglum var biri uc yasina kadar on kere aglayarak uyandi hala uyanir simdide yanima yat der ikincisi dokuz aylik ayni yarim saatte uyutur on dakka sonra yyanir.alistim gucumede gitmiyor.
Ne cayi corbasi ben bes yildir alti saat araliksiz uyumamisimdir.
Sana tavsiyem o uyucak diye gunduzleri isi gucu birakma koy onu yurutecine mama sandalyesine oynasin oyalansin uyucak diye stres olursun ne uyutabilir ne isini bitirebilirsin
Ama kutfen bagirma kahretme sadece sev onu annesi bak sonra cok yuz goz olursun sonu yok deli deli bagiran bi kadin olur cikarsin
Ben iki cocumada hic bagirmadim simdi buyuk bi bakisimdan anlar onu ikaz ettigimi

Ha bak bi arkadsda soylemus ilkine bole uyumayinca cingene salincagi yaptik aparati var satiliyor duvara yap.anneme kixiyodum yapalim diyinceakisir hep boylemi uyuyacak diye hicde alismiyor insallah okuyosundur cok rahat cocukda rahat ediyor
AKlin varsa cingene salincagiiiii

Back
X