Zor insan olmak, kendini zor insan diye tabir etmek

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Etrafımda özellikle kadınlarda bu söylemi çok görür oldum...
'Ben zor insanım, benle baş etmek kolay değildir.'
'Ben zor kadınım, beni elde etmek zordur.'
Bu tabirleri sık duyar oldum...
Çok saçma geliyor bu söz bana...
Bence ben basit bir kızçeyim.
Tek istediğim sevdiğim insanlarla olmak.
Siz kendinizi ve etrafınızdakileri nasıl yorumluyorsunuz?

Ekleme: Arkadaşlar, sevgilimden örnek vermemi sadece bana da böyle denmesine rağmen kendimi öyle lanse etmiyorum çevreme karşı demek için kullanmıştım...
Konuyu ısrarla benim kibirli olmama ya da kadın düşmanı olmama çekenlere tek diyeceğim şu ki, konu açanlara sataşmak konu açanı bezdirmek amacınız olmasın...

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsan kime göre, neye göre kendini zor diye tabir eder?
Bende bunu anlamam bir türlü, yani bir kadının tabirine göre "zor" olunca, o kadın haricindekiler "kolay" insan mı olmuş oluyor?
Kolay elde edilir, kolay anlaşılır, kolay kandırılır vs... liste uzar gider.

Her insan zordur. Çünkü herkesin karakteri, yapısı, algısı farklıdır.
Bir elin 5 parmağı bir değilken, nasıl herkes aynı olabilir ki?

Bana da saçma geliyor...
Anlam veremiyorum. Açıkçası bana göre böyle demek ukalalık.

insanın yaşadıkları bazen insanı zor yapabilir..duyguları zor yapabilir..bana da zor insansın denir çoğu zaman...bu beni diğer insanlardan ayrıcalıklı yapmıyor pek tabi ki...sadece kişilik olarak zor biri olduğum ortaya çıkıyor..yoksa herkes topraktan geldi toprağa gidiyor elbet,bu değişmez..

Ben de böyle bakılırsa, erkek arkadaşım bakımından zorum.
Hep öyle der, çok zorsun.
Ama öyle olduğuma hiç inanmadım...
Kaldı ki, bu zorluğu insanlar bir meziyet gibi gösteriyor.

Ben de böyle bakılırsa, erkek arkadaşım bakımından zorum.
Hep öyle der, çok zorsun.
Ama öyle olduğuma hiç inanmadım...
Kaldı ki, bu zorluğu insanlar bir meziyet gibi gösteriyor.

ama geniş açıdan ele alırsak senin de bunu dile getirmen bir nevi mütecaziyetin dışında bir tutum..
aslında ben bakın zor değilim diyerek kendimi sıradan sayıyorum demek de mütevazi bir yaklaşım olmuyor ki bu açıdan...

konuyu açmana sebep olan arkadaşımsa hiiiiç o yapıda bir insan değil..inan bana tanımamış olsam bu kadar emin olmazdım..
türlü sıkıntılar çekmiş insan,insanlara güveni azalmış..bu açıdan zor olduğunu vurgulamak istemiş sana olan paylaşımlarında ...

yoksa kibir hiç hoş değil...büyük konuşanların başına da her şeyin geldiğini Allah bizzat gösteriyor..

Dile getiriyorum çünkü konum bunun üstüne Eylül...
Şimdi şöyle bir durum var örneklemek açısından anlatırken tabii ki bunu belirteceğim.
Bu duruma göre sen de benim zor olduğumu söylerler derken senin dediğine göre mütevazi olmuyorsun...
Beni tanıyan biri olarak bunu demen de ayrıca değişik bir durum benim açımdan...
Arkadaşın en son düşündürten insan bu konuyu bana.
Kaldı ki, bunu söyleyen insanlara bakıp gülüyorum çevremde.
Bence komik duruma düşürüyorlar kendilerini.
Hepimiz çok zorluklar çektik.
Bir sen bir o veya bir ben değil...
Senin arkadaşın için konuyu açmamıştım.
Açmış olsam dahi, karşındaki insanı savunmak için beni yerer şekilde konuşmanı tuhaf karşılıyorum kusura bakma...

Ah biz kadınlar bu kadar birbirmiz ile uğraşmasak bu kadar birbirmiz ile didişmesek ne olurdu?

Bazı insanlar zorluğu diğer kişileri küçümsemek için söylemezler önce bunu biz bir anlayalım.. Diğer yandan neden bu kadar hemcinsimiz üzerinden prim yapma derdindeyiz "ben basit bir kızçeyim" diyerek.. Bu da ayrı bir hava atma, yerme deyimi değil midir sevgili arkadaşım..

Bu işleri artık geçin kimse kimseden üstün değil, kimse de kimseye zor değil.. Sana zor olan ona kolaydır, ona kolay olan diğerine zordur.
Karakter uyuşması samimiyetle ilgilidir.

İnsanlara yaklaşımlarınızı gözden geçirirseniz böyle cevaplar almazsınız..

Ne primi yapacağım hanım efendi...
Söylediğimi zerre anlamamışsınız...
Neyse gene de teşekkür ederim.

Ne primi yapacağım hanım efendi...
Söylediğimi zerre anlamamışsınız...
Neyse gene de teşekkür ederim.

"ben basit bir kızçeyim" lafı o kadar sırıtıyor ki ister istemez insan bunu düşünüyor.
koskoca bir bayansınız başkalarının zorluğuyla neden uğraşıyorsunuz. Belki sizin anladığınız manada söylemiyorlar bu ihtimali düşünmediniz mi hiç. Biz sanrı ve zanlarımıza göre insanlara hüküm veremeyiz hanım efendi. Zorum ben diyorsa bırakın zor kalsın..

Yine bir cevabınızda erkek arkadaşınızın size zor olduğunuzu söylediğinden bahsetmişsiniz. Bu konu bana oldukça ego tatmini gibi geldi. Bunlara hiç gerek yok. Bunu yanlış anlamayın ama, insanlar sizinle birşey paylaşıyorsa zor şartlardan geldim diyorsa zorlanıyorum diyorsa veya başka bir şekilde ifade ediyorsa bunu üzerinize alınmayın.
Söylemiş geçmiş sizin de inanıyorum bir sürü duygusal ifadeleriniz vardır. Robot musunuz siz? Onu diyen kişilerde robot değil. Ayrıca madem zor kadın olmak üstünlük değil size gire neden erkek arkadaşınızın beyanını belirtme gereği duydunuz?

Fazlasıyla çelişkili ve nefsani bir konu bence...

Geçinmeye niyeti olan,dürüst,vicdanlı birileri için çok kolayım,geçinmeye niyeti olmayan iki yüzlü vicdansız birileri için çok zorum sanırım.........

Hanımefendi, ben sizi zerre tanımıyorum.
Deminden beri söyledikleriniz de şahsım adına cidden beni gerdi.
Basit bir kızçeyim lafı sadece latife için yapılmış bir sözdü.
Anlatmak istediğim şu ki, evet hepimiz zor yerlerden zor şartlar altında geldik.
Ben 1 ya da 2 kişi üzerinden değerlendirmedim olayı.
Ben zorum, beni elde etmek zor. Benimle olacak kişi şöyle peşimden koşacak demek ....vs böyle diyenlerden bahsetmiştim...
Basit bir kızçeyim derken de isteklerimin hayattaki beklentilerimin azlığını vurgulamak istedim.
Özellikle sormuşsunuz onu da belirteyim, herkes kendi zor tarafını belirtmek isterse bana da zor diyenler var misal sevgilim gibi...
Ama ben kalkıp zorum demem bu yüzden kendim için.
Bu bir rütbe değil.
Israrla neden başka tarafa çekmeye çalışıyorsunuz anlayamadım...
Ben de robot değilim ve söyledikleriniz beni tahrik eder şekilde olmaya başladı.
Dikkat etmenizi rica edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçinmeye niyeti olan,dürüst,vicdanlı birileri için çok kolayım,geçinmeye niyeti olmayan iki yüzlü vicdansız birileri için çok zorum sanırım.........

Ben de 1. yi önermeni kendim için gördüğümden kolayım... Bu yüzden kendimi zor diye adlandıramıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…