Zor insanlarla baş etme yolu

loveyourselff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
971
261
33
29
Arkadaşlar merhaba artık insanlarla baş etmek çok daha zor bir hal alıyor.Özellikle bir insanin hiç tanımadığı birine bir anda hakaret etmesi veya bilmeden birşeyine karışması çok saçma geliyor.Daha bugun kadının biri bir kıza sırf kendinden küçük diye sen çık sıradan ben geçecegim diye kavga başlattı kızın boyuna hakaretten başladı sen daha yüzmeyi bilmiyosuna getirtti.Fiziksel özelliklere varan kavgalara variyor bazen olaylar.Veya geçen gün annemle bakkala girdim. Bişeyler almak için anneme de sordum sen de şeker ister misin diye bakkal bir anda sen istiyorsan söyle bu sıcakta şeker yenir miye getirtti Niye anneni öne sürüyorsun diyor bana!?.kısa bir cevap verdim ama böyle şeyler yani insanlarin dışarıdaki insanlara birden sataşması çok arttı ki ben de kavga etme gönüllüsü bir insan degilim hicte sevmem siz nasil bas ediyorsunuz?

Maalesef böyle insanlar hep olacak, eskiden köylerde daha acımasızmiş insanlar, hemen kusurlarıyla dalga geçer, lakap takarlarmis. Bence şimdi azıcık daha insaniyiz. Ama yine de zorba insanlar her daim olmaya devam edecek
Tek yapmamız gereken şey, onlara karşı her zaman susmamak. Ne demişler masum susarsa, zalim azarmış.

Edilmiyor görmezden geliniyor bi şekilde belalarını bulduklarından ben genelde izliyorum her densizle uğraşmak çok yorucu

Hayat şartları
geçim sıkıntısı
Yediğimiz içtiğimiz ne idüğü belirsiz gıdalar
Trafik
Sıcak

Başlıca sebepler olabilir bu asabi ve sabırsız hallere :KK11:

Maalesef böyle insanlar hep olacak, eskiden köylerde daha acımasızmiş insanlar, hemen kusurlarıyla dalga geçer, lakap takarlarmis. Bence şimdi azıcık daha insaniyiz. Ama yine de zorba insanlar her daim olmaya devam edecek
Tek yapmamız gereken şey, onlara karşı her zaman susmamak. Ne demişler masum susarsa, zalim azarmış.
Evet haklısınız ama mesela olay büyük bir kavgaya varmadan nasıl kendimizi ifade edebilriiz o an bilmiyorum karşıdaki insan haddini aşınca.Biz de aynı şekilde cevap versek o kavga bitmez zaten cahille kavga edilmiyor.

hayat bana susmamayı öğretti keşke şunu deseydim ,bunu yapsaydım demek yerine anında tepkimi gösteriyorumki karşıdakide nerde duracağını bilsin bilmiyorsada öğrensin :işsiz:

Hayat şartları
geçim sıkıntısı
Yediğimiz içtiğimiz ne idüğü belirsiz gıdalar
Trafik
Sıcak

Başlıca sebepler olabilir bu asabi ve sabırsız hallere :KK11:
Ya tabiki herkesin hayatında stres var o ayrı mesele ama tanımadıgın birine de bu kadar hakaret etmek durduk yerde sataşmak hani sana bir zarari dokunmayan birine kimin hakkıdır ki? Bana garip geliyor.Benim başıma gelse ki böyle bir olay bu kadar büyüsün istemem olay ama gene de kendimi savunmak isterim öylesi mümkün mü bilemiyorum

Evet haklısınız ama mesela olay büyük bir kavgaya varmadan nasıl kendimizi ifade edebilriiz o an bilmiyorum karşıdaki insan haddini aşınca.Biz de aynı şekilde cevap versek o kavga bitmez zaten cahille kavga edilmiyor.

Ben o zaman uzaklasirim oradan, çünkü ne deseniz kar etmez.bosvermek lazım bazen de, bırakın o kendini haklı sansin.
Ama tanıdığım biriyse sonra yüz yüze bakacağım , o anda söylemediğim şeyi onun eşref saatinde söylerim. O zaman zaten itiraz edemez.
Bazen de susmak en büyük erdemdir

hayat bana susmamayı öğretti keşke şunu deseydim ,bunu yapsaydım demek yerine anında tepkimi gösteriyorumki karşıdakide nerde duracağını bilsin bilmiyorsada öğrensin :işsiz:
Ben bazen tartışmaktan çekiniyorum.İyice uzayacak olay çok kötü bir hal alacak diye.Çünkü konuşmaya o şekil başlayan birine ne cevap verirsen ver o şekil devam edecek.Ama kendimi olayu büyütmeden savunmakta istiyorum mümkün müdür bilmiyorum.Olay uzarsa nasıl bitiriyorsunuz

Ben bazen tartışmaktan çekiniyorum.İyice uzayacak olay çok kötü bir hal alacak diye.Çünkü konuşmaya o şekil başlayan birine ne cevap verirsen ver o şekil devam edecek.Ama kendimi olayu büyütmeden savunmakta istiyorum mümkün müdür bilmiyorum.Olay uzarsa nasıl bitiriyorsunuz
Deli deliyi görünce sopasını saklarmış :KK70::KK70:

Ya tabiki herkesin hayatında stres var o ayrı mesele ama tanımadıgın birine de bu kadar hakaret etmek durduk yerde sataşmak hani sana bir zarari dokunmayan birine kimin hakkıdır ki? Bana garip geliyor.Benim başıma gelse ki böyle bir olay bu kadar büyüsün istemem olay ama gene de kendimi savunmak isterim öylesi mümkün mü bilemiyorum
Tabi ki de hakaret etme hakkını vermez bu saydığım etkenler
Onlar çirkef insanlar ve hep vardılar
Her semtte her işyerinde akrabalarda
İllaki oluyor böyle çirkef yaratıklar
Yapacak bir şey yok yani

Tabi ki de hakaret etme hakkını vermez bu saydığım etkenler
Onlar çirkef insanlar ve hep vardılar
Her semtte her işyerinde akrabalarda
İllaki oluyor böyle çirkef yaratıklar
Yapacak bir şey yok yani
Cevap verirsem nasıl devam edecegini kestirebiliyorum.Vermedigim zamanlarda da kendimi böyle çok pasif hissediyorum o yüzden sormak istedim dogru olan nedir diye.

Sebebini sorsanız kesinlikle benim için "hadbilmeme" salgını derdim ama baş etmeyi görmezden gelerek bazan da duvara bakar gibi bomboş bakarak halletmeye çalışıyorum şimdilik.yoksa çoğu zaman :bicak: yapmam gerekir öyle seviyesizler.

Ben o zaman uzaklasirim oradan, çünkü ne deseniz kar etmez.bosvermek lazım bazen de, bırakın o kendini haklı sansin.
Ama tanıdığım biriyse sonra yüz yüze bakacağım , o anda söylemediğim şeyi onun eşref saatinde söylerim. O zaman zaten itiraz edemez.
Bazen de susmak en büyük erdemdir
Aynen haklısınız o anda akıllanmaz zaten karşıdaki kişi.Böyle insanlarla karşılaştıkça gerçekten çok sinir oluyorum.Hiç cevap vermesen ezilmiş durumda oluyosun versen olay büyüyor.Ondan arada kaldım

Sebebini sorsanız kesinlikle benim için "hadbilmeme" salgını derdim ama baş etmeyi görmezden gelerek bazan da duvara bakar gibi bomboş bakarak halletmeye çalışıyorum şimdilik.yoksa çoğu zaman :bicak: yapmam gerekir öyle seviyesizler.
Yani tanımadığın hiç görmedigin bir insan ne haddine karışmak? Bir de üstüne tartışmada tıkanınca kişinin fiziksel özellikleriyle dalga geçmek!?Tartışırken konuşucak kelimesi kalmayanların direk saldırdığı şey.Bilmiyorum ya insan yakınına bile çekiniyor arada kırmıyim diye hic tanimadigin birine yapmak daha da garip geliyor

Back
X