Çok farklı durumlar olabilir, değişik.
Yani şöyle söyleyeyim, benim de eşim le tanışana kadar hiç sevgilim olmamıştı. Gayette sosyal bir arkadaş çevrem vardı. Laf geliyordu arada şu çocuk seni çok beğenmiş, şu seninle tanışmak istiyor falan diye. Bende de biraz önyargı vardır, sakın yanlış anlamayın boyuna posuna tipine değil hareketerine tavrına arkadaş çevresine bakıyordum kafamda evet veya hayır olarak oluşuyordu hemen. Ben de çok isterdim evleneceğim kişinin benim gibi daha önce hiç sevgilisi olmamış olsun. Ama eşimle tanıştığım da o çok psikolojikman bunalmış bir dönemden geçiyordu. Bir kız arkadaşı varmış 3 ay konuşmuşlar, ama flört evresinden ileriye gitmemiş. Yani aşkımlı falan konuşmazdım hiç diyor, tanıma evrem uzun sürdü diyor. Haftada bir kere dışarıda ortak bir program belki yapardık diyor. Hiç seni seviyorum falan dememiş, kafamda tartıyordum sürekli boş yere de umutlandırmak istemiyordum diyor. Her neyse en sonunda kız bazı yanlışa tavırlar da bulunmuş, eşime asla olmak istemeyeceği bir duruma sokmuş. O günden sonra kesip attım diyor. Daha sonradan psikolojikmen bunalıma girmiş işte ben kimseyi sevemeyecek miyim kafama göre birini bulamayacak mıyım diye. O ara benle tanıştı:)
Yani şimdi ben bu adamı benden önce ilişkisi olmuş diye ret mı edeyim.
Benden önce bir ilişkisi olur ciddi ciddi konuşurlar, onu unutabilir mi onu kafasında tamamen bitirdi mi diye düşünürsün. Ben de o hiç olmadı işte.
Anlatmak istediğim durum buydu senin karşına çıkacak kişiye kalmış yaşadığın durum.