Kac yasindaydi? Bu islee hic belli olmuyor maalesef. Oncelikle babani affetmeyi ogrenmen lazim olumlu olumsuz yanlariyla bağışlarsan rahatlarsin. Bu konu onunla ilgili senle ilgisi yok. Isyerinden sen sakrak bir kadin vardi oglu vardi ortaokulda. Oglu yokken o da intihar etmis. Ama oglunu cok severmis.teyzem bize hiç birşey söylemedi sürekli ağlıyormuş iki ay kadar hergün ağlamış bir müddet sonra ağlamaları da kesilmiş yani bize bir tane çocuğu da annemiz iyi değil psikolojisi bozuldu dese biz onu bi şekilde o düşüncelerden uzaklaştırıldık ama kimse demedi hep demiş öldürücem kendimi diye ama kimse inanmamış galiba! Problem olarak maddi sorunlar olduğunu söylediler ama ödenmeyecek bir Mebla değildi borçları birde bel fıtığı vardı onda da iki yıl ağrı içinde yaşadı Ve bence başka problemler de var ki bu kadın hayatından bıkmış bunalmış iki çocuğu evliydi iki tanede küçük kızı vardı 13-15 yaşında Ve çok sevdiği kızlar uyurken yapmış yapacağını bu durumu kabullenmekte zor sanki hiç ölmüş gibi düşünemiyorum onu
57 olması lazım. Kendımı bile affedemiyorum. Suçluyorum. Bilmiyorum biraz önce sevgilimle konuştuk sen beni napıyorsun dedim. Hayatimdaki bütün insanlara fazlalıkmiş gibi geliyorum. Kendimi hiçbir şeye hakketmiyorum. Ölsem bir şey değişmeyecekKac yasindaydi? Bu islee hic belli olmuyor maalesef. Oncelikle babani affetmeyi ogrenmen lazim olumlu olumsuz yanlariyla bağışlarsan rahatlarsin. Bu konu onunla ilgili senle ilgisi yok. Isyerinden sen sakrak bir kadin vardi oglu vardi ortaokulda. Oglu yokken o da intihar etmis. Ama oglunu cok severmis.
ona kırgınım dua edesim gelmiyor. 5 sene falan mezarına gitmedim sırf daha yeni gidiyorum hem kırgınım hemde bir yandan kızıyorum hemde bir yandan üzülüyorum. Bir şeyleri düzeltemiyorum. Elimde kaliyor.İnanılmayacak bir durum ortaya yok bunlar yaşanılan olaylar maalesef..Başın sağolsun ama kesinlikle suçlu sen değilsin babanın seni sizi sevip sevmemesi intiharla ilişkili olsa bile bu senin dışında gerçekleşen bir olay.Durumunu emin ol anlayabiliyorum ama olan olmuş.Ona bol bol dua et ve kendi geleceğin için geçmişe bağlı kalma geleceğin için çabala.
gelecegımı düşünmeyi çoktan bıraktım çünkü hiçbir şey benim istediğim gibi ilerlemiyorGeleceğini düşünerek ve hayatın seni ele geçirmesine izin vermeyerek yaşa her ne olursa olsun kendine hakim olmalısın
Benim yorumum bu konu sahibinkinden farklı benim teyzem 53 yaşındaydı en küçük çocuğu 13 yaşındaydı salonun kapısına asmış kendiniKac yasindaydi? Bu islee hic belli olmuyor maalesef. Oncelikle babani affetmeyi ogrenmen lazim olumlu olumsuz yanlariyla bağışlarsan rahatlarsin. Bu konu onunla ilgili senle ilgisi yok. Isyerinden sen sakrak bir kadin vardi oglu vardi ortaokulda. Oglu yokken o da intihar etmis. Ama oglunu cok severmis.
Tatlım benim yıllardır öyle hiçbir şey istediğim gibi değil! ama senin bu ruh halinden çıkman lazım sonu iyi değil daha evlenip çocuk sahibi olacaksıngelecegımı düşünmeyi çoktan bıraktım çünkü hiçbir şey benim istediğim gibi ilerlemiyor
İstediklerimizle değil çabaladıklarımızla ilerleriz pes etme.gelecegımı düşünmeyi çoktan bıraktım çünkü hiçbir şey benim istediğim gibi ilerlemiyor
Neler yaşadığını bilemeyiz çok kötü şeyler yaşamış olabilirsin.Ama sonuçta baban ve artık yaşamıyor affet ve yoluna bak.İnşallah sorununu kendi içinde halledebilirsin.ona kırgınım dua edesim gelmiyor. 5 sene falan mezarına gitmedim sırf daha yeni gidiyorum hem kırgınım hemde bir yandan kızıyorum hemde bir yandan üzülüyorum. Bir şeyleri düzeltemiyorum. Elimde kaliyor.
ıste evlenmeyi düşünmüyorum ilerde bir cocugum olursa ben ona ne verebilirm ki her gün dünya kadar play olacak ben çok acı çektim onun acı çekmemesi için napabilirim ki birde bizim ailede psikolojik hastalıklar genetik ileride onunda benim gibi olma ihtimali varTatlım benim yıllardır öyle hiçbir şey istediğim gibi değil! ama senin bu ruh halinden çıkman lazım sonu iyi değil daha evlenip çocuk sahibi olacaksın
İşte kuramiyorum canım yanıyorÖncelikle bu senin sorumluluğunda kesinlikle değil. İnsanlar evlatken hatayı ya da eksikliği en çok kendine yakıştırıyor halbuki öyle değil. Ebeveynler de hata yapıyor daha doğrusu insan hata yapar ve yapıyor... Babanız içinde muhtemelen hatalarla dolu bir ömür oldu, kimisinde üzüldü kimisinde mutluydu ancak o da neticede insan. Baba olmaktan, evlat olmaktan, eş olmaktan en ama en önce o da bir insan... Bazen diğer tüm kimlikler üzerinde ki üzüntüyü silemez insanın. İyisiyle kötüsüyle şu an aranızdan ayrılmış durumda bu onun yoluydu, onun seçimi şimdi sizin seçimleriniz var sizin hayatınız devam ediyor. Onu anlayın, içinizde bağışlayın, gülümseyerek arada hatırlayın ve kendi hayatınızı kurun...
Peki sence bunun babanın ölümü ile ilişkisi ne? Bu örneği vermek istemem sadece yardımcı olabilmek adına soruyorum, başka bir yakınınızı kaybetseydiniz tepkiniz yine bu mu olurdu? Babanızın eksikliği sizden neyi aldı, en çok neyin eksikliğini duyuyorsunuz?İşte kuramiyorum canım yanıyor
ben bu olayı daha önce atlattım diye düşünmüştüm tam düzeliyorum iyiyim dedıgımde birden yıkılıyorum psikolojik destek alıyorum başka napabılırım cidden bilmiyorum bunca sene üstünü kapattım ama sorunlar üstünü kapattık ca daha da büyüdü. Artık kendimi toparlayacak halım yok bunca sene hep kendimi ben toparladım geçer dedim hallolur dedim ama olmuyor. Artık kendi kendimi toparlayacak halim yok. Birilerine de anlatacak durumum yok. Bana kımse yardım edemez. Bu durumun çözümü tamamen benim. Ama bende bir şey yapamıyorumİstediklerimizle değil çabaladıklarımızla ilerleriz pes etme.
Evet bazı şeyler genetik bende hep mutsuzdum şimdi bi kızım var o benim mutluluğum ben gerilince sinirlenince saçlarımı çekiştirirdim 11 aylık kızımda aynısını yapıyor şimdi o zaman genetik olduğunu anladımıste evlenmeyi düşünmüyorum ilerde bir cocugum olursa ben ona ne verebilirm ki her gün dünya kadar play olacak ben çok acı çektim onun acı çekmemesi için napabilirim ki birde bizim ailede psikolojik hastalıklar genetik ileride onunda benim gibi olma ihtimali var
Bilmiyorum babası ile gezen kızları görünce canım yanıyor. Mesela içimde kocaman bir boşluk var ve dolmuyor. Sürekli bir arayış içindeyim. Alışveriş erkek arkadaş yemek ama olmuyor dolmuyor canım yanıyor. Şimdi yaşasa da bir şey değişmezdi çünkü sağlıklı bir psikolojide değildi ve bızı uzerdi olması da olmamasıda sıkıntıPeki sence bunun babanın ölümü ile ilişkisi ne? Bu örneği vermek istemem sadece yardımcı olabilmek adına soruyorum, başka bir yakınınızı kaybetseydiniz tepkiniz yine bu mu olurdu? Babanızın eksikliği sizden neyi aldı, en çok neyin eksikliğini duyuyorsunuz?
Ben kendi kızıma nasıl bakıcam bilmiyorum. Kendime bakıyorum. Mesela sevgilim evl ilk falan dedi çocuk çok ciddi ben bu çocukla napıcam bilmiyorum evlilik çocuk düşüncesi bana çok uzak daha kendi işimi bile yapamıyorum. Daha sınav var onumde ona hazırlamıyorum. Daha nasıl iş sahıbı olucam onu bilmiyorumEvet bazı şeyler genetik bende hep mutsuzdum şimdi bi kızım var o benim mutluluğum ben gerilince sinirlenince saçlarımı çekiştirirdim 11 aylık kızımda aynısını yapıyor şimdi o zaman genetik olduğunu anladımVe bizim ailede intihar vakası da çok anne tarafında 6-7 kişi var ontğzden diyorum ki bu ruh halinden çıkın yaşamdan tat almaya bakın ne oluyorsa yaşama Sevinci tükenince oluyır
Bak sağlığın yerinde şükret diğer herşey olur nasıl yapacağım diye düşünme yaşadıkça güçleneceksinBen kendi kızıma nasıl bakıcam bilmiyorum. Kendime bakıyorum. Mesela sevgilim evl ilk falan dedi çocuk çok ciddi ben bu çocukla napıcam bilmiyorum evlilik çocuk düşüncesi bana çok uzak daha kendi işimi bile yapamıyorum. Daha sınav var onumde ona hazırlamıyorum. Daha nasıl iş sahıbı olucam onu bilmiyorum
Öyleyse bunun babanızın intiharı ile ilgisi yok, yani eceli ile ölse de belki tüm bunlar için ona yeniden kızacaktınız. Öfkeniz babanızla olmayan ilişkinize. Evet bunu tamamlayamamış belki o da çocukken babası ile birçok şeyi tamamlayamadı bu yüzden nasıl bir baba olması gerektiğini hiçbir zaman bilemedi. Şimdi sizin bir şansınız var, sizi seven bir insan var hayatınızda,onunla güzel bir aile kurabilirsiniz evlatlarınız olabilir bir anne olarak onları öyle seversiniz ki içinizde olan tüm boşlukları dolduruverirsiniz... Baba ile kızlarını gördüğünüzde durduğunuz yere bakıp evladınıza daha sıkı sarılırsınız, eşinizi anımsarsınız. Hayatta her şey hizasında yürümüyor elbet şaşanlar oluyor. Düşünsenize sadece iyi hissettiren duygular olsa "kötüyü gördüm çözümü biliyorum iyiye giden yol nedir öğrendim" diyemezdik. Kötü şeyler yaşıyoruz, yaşayacağız ama dedim ya, hep kötü olamaz hep iyi de olamaz bu inişin çıkışın tadını almak lazımBilmiyorum babası ile gezen kızları görünce canım yanıyor. Mesela içimde kocaman bir boşluk var ve dolmuyor. Sürekli bir arayış içindeyim. Alışveriş erkek arkadaş yemek ama olmuyor dolmuyor canım yanıyor. Şimdi yaşasa da bir şey değişmezdi çünkü sağlıklı bir psikolojide değildi ve bızı uzerdi olması da olmamasıda sıkıntı
Bak sağlığın yerinde şükret diğer herşey olur nasıl yapacağım diye düşünme yaşadıkça güçleneceksin
Yaşım daha çok genç ve boyle bir sorumluluk almak istemiyorum. Evet ona kızgınım. Her şeye kızgınım. Evlenmek için çok gencim. Açıkçası içimdeki boşluk dolanıyor. Ve baba sevgisini hicbir şekilde doldurabilir mi bilmiyorum. Oba böyle bir misyonu yüklemek istemiyormÖyleyse bunun babanızın intiharı ile ilgisi yok, yani eceli ile ölse de belki tüm bunlar için ona yeniden kızacaktınız. Öfkeniz babanızla olmayan ilişkinize. Evet bunu tamamlayamamış belki o da çocukken babası ile birçok şeyi tamamlayamadı bu yüzden nasıl bir baba olması gerektiğini hiçbir zaman bilemedi. Şimdi sizin bir şansınız var, sizi seven bir insan var hayatınızda,onunla güzel bir aile kurabilirsiniz evlatlarınız olabilir bir anne olarak onları öyle seversiniz ki içinizde olan tüm boşlukları dolduruverirsiniz... Baba ile kızlarını gördüğünüzde durduğunuz yere bakıp evladınıza daha sıkı sarılırsınız, eşinizi anımsarsınız. Hayatta her şey hizasında yürümüyor elbet şaşanlar oluyor. Düşünsenize sadece iyi hissettiren duygular olsa "kötüyü gördüm çözümü biliyorum iyiye giden yol nedir öğrendim" diyemezdik. Kötü şeyler yaşıyoruz, yaşayacağız ama dedim ya, hep kötü olamaz hep iyi de olamaz bu inişin çıkışın tadını almak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?