Sivilceli Ciltler Zoretanin günlüğüm

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

norwegian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2014
10.254
7.406
248
Merhaba Arkadaşlar
Yaklaşık 14 yaşımdan bu yaşıma kadar irili ufaklı derin kücük yapıda farklı şekillerde ama daima aknelere sahip bir birey olmaktan ne yazık ki çok mağdurum.En kaliteli cilt bakım temizleme ürünlerini kullanmama rağmen ne beyaz komedonlardan ne aknelerden ne de kırmızılıklardan kurtulamadım. En sonunda derinden burun yanımda çenemin dudak üstümde dahi çıkan o baş belası sivilceler canıma tak etti ve yeter ! dedim .artık herkesin derdine deva olan şu etkili ilacı bende kullansam diye düşündüm. Cildiye polikliniğine gittim ve dr hanıma derdimi anlattım:'' yaklaşık 30 yasıma gelcem ama bunlardan kurtulamıyorum ,kullanmadığım jel krem türevi kalmadı dedim.'' .. O da ben bir şey demeden ''su etkili olan ilacı mı istiyorsun ? ''dedi. ''Evet''dedim..Sonra tahlil yaptırdım ve bana zoretanini yazdı.
Şu an 16. günümdeyim yüzümde akne kusma olayı var. Daha çok önceden de çıkan yerlerimde çıkıyor..

Son düzenleme:
Güneşten dolayı belli olmadı.

Sabah 10 mg zoretanin Akşam 20 mg zoretanin hap kullanıyorum..

Temizleme jeli olarak Neostrata foaming köpük kullanıyordum cildim kuruduğu için Synchroline Rosacure Gentle Cleansing Gel e geçtim hemde kızaran hassas cildim için iyi geldi...

Dudaklarım çok kuruduğu için Blistex medplus kullanıyorum..

Nemlendirici olarak kuru ciltler için olan İsis pharma Secalia kullanıyorum.

Göz kuruluğu içinde Eyestill damla kullanıyorum

Gerçekten zorlu bir süreç umarım sonucunda mutlu olurum...

Ayrıca günde 3 litre su içmeyi ihmal etmiyorum...

Eklentiler

• 95d837ff-3ea8-461f-919c-c613faf5f057.webp
    2,8 KB · Görüntüleme: 249
  • b847d8f1-6ecc-4a07-ad40-5b7dcd278c10.webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 387
Bende o ilaci 5 ay kadar kullandim sonuc tabiki eskiye gore guzel oldu ama suan hala aktif olarak kucuk kucuk alerji tarzinda cikan sivilcemsi seyler var eylulde 2 yil olacak bu ilaci birakali. Ilactan sonra sivilce lekelero de kaldi bazilari gitti ama hala duran izler de var. 3.yillik evliyim suan bebek dusunuyoruz doktor çok uyarmisti bu ilaci kullanirken hamile kalma gerekiyorsa 3 yil bebis yapma dogan cocuk sakat dogar demisti ki ilac kutusunun uzerinde de yaziyor zaten hamilrlikte kullanilmaz diye ama bence vucuttan coktan atilmistir eylulde 2 yil olacak dedigim gibi. Eger evliysen sakin bebis falan yapma.

canım merhaba 2 yıl çok uzun geldi dr bana çok daha kısa bir süre söyledi 6 ay gibi ..
çoktan gitmiştir vücudundan bence. evli değilim ben ..
tek dileğim bunlardan kurtulmak...
kücük ara ara çıksın ama böyle olmasın seninkiler de durmadan çıkıyor muydu ?

Benim zaman zaman cikiyordu irinli irinli cok can yakiyodu ve patlayinca izleri hic gecmeyen cinstendi. Ama birden bire tum yuzumu sarmisti anlamadim neden olduğunu evlendigim icin hormonlara bagladim bu kadar cogalmasini. Evlenmeden once acnelys denedim,baska bi suru sivilce kremlerini denedim ama hep anlik geçirdi veya kizartti yuzumu cok kotu gunlerdi. Evlendikten sonra daha da artinca tekrar doktora gittim jel vs.kullandiniz mi dedi evet herseyi denedim dedim antibiyotik kullandiniz mi dedi hayir diyince bu ilaci yazdi ve 5 ay kdar kullandim yanlis hatirlamiyorsam veya 6 ay. Ilacin butun yan etkilerini yasadim burnumun kanamasiyla uyanırdim her sabah. Agzim yuzum gozum kururdu suan hala kuru yuzum ve puturlu puturlu az da olsa sivilcemsi seyler cikiyor :/ eklem agrisi cok oluyordu hani regli de bel agrir ya belim kopuyordu resmen ve butun eklemlerime vuruyordu agrisi cok cektim bu ilactan. Bilmiyorum nette cok arastirdim hamilelik düşündüğüm icin kim bu ilaci kullabipta hamilelige karar verdiyse yazmis forumlara ve cogu doktor 2 en az 2 yil beklenmeli demis benim doktorum 2 yil bekle hatta mumkunse 3yil cocuk yapma demisti anlamadim neden okdr uzun sure soyledigini. Umarim siz güzel sonuclar alirsiniz yan etkilerini yasamadan..

korkuttun beni şimdi işe yaramadımı sende yani

inşallah yarar bende..
çok dikkat ediyorum

korkuttun beni şimdi işe yaramadımı sende yani

inşallah yarar bende..
çok dikkat ediyorum
İşe yaradi canim olan sivilcelerimi götürdü tabiki ama suan 2 yil olacak ilaci birakali ve hala da ara sira puturlenmeler ve aktif sivilce cikiyor eskiye gore tabiki kiyaslanamayacak derecede az ama evlilik veya hamilelik dusunuyorsan dedigim gibi bu ilaci kullanmamani oneririm doktorunda uyariyordur. Ben evliyim ve gebelik dusunuyorum 2 yil boyunca ilactan dolayi korundum şimdi ilacin vucuttan atilip atilmadigini arastiriyorum kimi doktor 3 yil kimi doktor 2 kimiside 6 ay sonra gebelik oneriyor iyice kafam karisti. Vucuttan atilmasi da ayri bi olay anlayacagin..

tek düşündüğüm sivilcelerden kurtulmak gerçekten diğerleri hiç aklımın ucunda değil.. sıkıntım bu çünkü..

siz araştırın ama bana mantıksız geliyor zaten doktorda 6 ay demişti.. 2 yıl büyük bir zaman dilimi

Merhaba Norwegian,
Bende kullandım bu ilaçtan. 6 aylık olmak üzere 2 yıl arayla 2 kez kullandım. Yani toplamda tam 1 yıl. Benimde ergenliğimden beri bitmedi sivilcelerim. Öyle küçük küçük de değil, büyük ve köklü sivilce denilen cinsten. Suratım mayın tarlasına döndü. Benim izlerim cildin en alt tabakasına işlediği için çok geçmedi doğrusu. hala o izleri taşıyorum. Ama o kullandıgım zamanlarda cildim bir harikaydı doğrusu. Bebek cildi gibi oluyor adeta. Her gören soruyor falan :) Ama bıraktıktan bir ay sonra eskı haline geri döndü cildim. Çünkü benim cildim çok yağlı. Ama senin fotograflara baktım. Cildin yağlı gibi durmuyor. Ve beyaz tenlisin. Bu ilaç beyaz tenlilerde çok işe yarıyor. İlk iki ay sivilce çıkar, ondan sonra tertemiz bir cildin olur. Güneş kremi kullanıyorsun değil mi, Kulanmadan çıkma sakın dışarı.

Ve 1 . ay yarın dolacak ama bugünden yazmak istedim
Yaşadıklarımı özet olarak geçersem ;Yüzümde komedonlar vb beyaz yağ butonlarında azalma oldu yüzümde genel bir kuruluk dudaklarda sürekli çatlama hissi olmakta ama bunları düzenli nemlendirme ile baş etmekteyim
Güneş koruyucuyu hiç ihmal etmiyorum.
Ayak tabanlarımda ateş genel sıcaklama hissi hala var... bazen belim yada kalçamda eklem ağrısı oluyor zaten spor yapan bir insan olduğum için çok fark edemiyorum..
Genel olarak iyiye gidiyor gibi düşünüyorum hala kusma dönemindeyim .
1 . ay fotolarını ekliyorum görüntü kirliliği için kusura bakmayın :)

Eklentiler

• 20160817_074538.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 128
  • 20160817_074540.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 183
  • 20160817_074545.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 155
dip not: sarı olan bıyıklarım ne yazık ki ışıkta parlamışlar cildimde bir şey yok.

inşallah çok teşekkür ederim evet hiç eksik etmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…