- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Sanıyorum sistemin hatalarını görmezden gelme taraftarisiniz. Doktor bey ne yazık ki aynı cümleleri kullandı.Ben bu hastayi bu şekilde ameliyat etmek istemiyorum dedi.bugun piyango bana çıktı dedi. benim yanımda dedi.Hemsire hanım cons atılmamış dedi.Psikiyatriye yatış yap diye hasta yakınının baskısını görüyoruz doktor üzerinde. İlk mesajlarında doktorun konsülte etmediğini iddia ediyordu. Bunun üzerine yazmış.
Doktor gayet açıklamasını da yapmış. Doktor ilgilenmiyor deniyor. Ayrıca doktor hasta için telefonla bir sürü iletişim kurmuş.
Doktor kötüleme yok demiştiniz.
Doktora iş öğretmeye kalkmıyoruz demiştiniz. Konu sahibi doktora işini öğretmeye devam ediyor.
Kons atılmadığı yalanı vol bilmem kaç.
İnatla başka bölümlere yatırması için doktora baskısı devam ediyor.
Kons atılmadı yalanı devam ediyor. Ayrıca çoğu hastanede hemşire sisteminde doktor mesajları gözükmez. Order alma etrafını buluyor sadece çoğu yerde. İstem yapma ekranları olmuyor. Hemşire dahil ediliyor duruma. Ayrıca serviste hasta ile başbaşa kalan hemşire arkadaşlarımızdır. Böyle bir hastanın serviste olmaları esas onlar için külfet. Diğer hastalara vakitleri kalmamıştır böyle bir yorum yapamazlar.
Pazar günü ameliyat olup pazar gecesi çıkılan durumlar bile var. Demek ki hasta sandığınız kadar büyük bir cerrahi geçirmemiş ki taburcu olabilir. Bilmem kaçıncı çelişki oldu bu.
Doktor böyle bir şeyi söylemez hasta yakını yanında. Ayrıca gayette kardeşim bu hasta 85 yaşında masada kalır diyebilirdi gayet de kabul edilebilir makul bir sebep. Hasta hiç servise yatmazdı. Taburcu etmek için uğraşmazdı.
Hastanın heyete çıktığını yaklaşık olarak 10 doktor tarafından değerlendirildiği görüyoruz. Bunlardan biri de takdir edersiniz ki psikiyatri. Yani kons atılmamış kısmı baştan sona yalan. Hasta zaten psikiyatri hekimi tarafından değerlendirilmiş
Bir değil iki psikiyatri hekiminin değerlendirdiğini görüyoruz. Hasta zaten bsc hastası. Bu hasta şu an ez 3 doktor gördü ve hiçbiri yatış yapmadı. Demek ki gerekli değil.
Gördüğünüz gibi çatır çatır doktora her aşamada müdahale edilmiş. Sistemsel aksaklığın sebebini hasta yakını olarak kendini göstererek yapmış diyoruz üstümüze almıyoruz. Olması gereken prosedür defalarca anlatıldı. İnatla doktoru açma, imza atma deniyor.
Burnunuzu sokmayın diyoruz çünkü gördüğünüz işleyiş sizin sandığınız gibi değil. Hastanede kons ve sevk işi nasıl olur en az 5 kişi anlattı. Öğrenmeye kapalı olduğunuz için algılamamız çok normal.
Sorun da zaten utanmamız biliyorsunuz dimi? Utansanız biraz böyle olmazdı zaten. Utanmadan bilmiş bilmiş yorum yapmaya devam edinhatadan dönmek bile bir erdemdir ondan bile mahrum olun. İyi formlar dilerim.
Babam ve ben varım.babam bizimle kalıyor. Günlük 1600 tl yj şu an eksiye düşerek veriyorum. Babam 80 yasinda.tansiyon şeker hastası.Damar tıkanıklığı dolayısıyla geçirdigi geçici felç hikayesi var.Su anda günlük 10 dan fazla raporlu ilaç içiyor.Ama kendi hayatını sürdürüyor. Ben ve eşim çalışıyoruz.Evimiz kira.Cocugum 3 yaşında.Babamla halamın sadece babaları ortak.Halam dedemin ilk eşindenNasilsiniz, bir gelisme var mi? Sizden baska yegeni, arkadasi hic kimsesi yok mu yakin oldugu maddi olarak en azindan destek alabileceginiz? Gunde 1600tl dediginiz azimsanamayacak bir miktar tek kisi icin.
Ağzınıza sağlıkPsikiyatriye yatış yap diye hasta yakınının baskısını görüyoruz doktor üzerinde. İlk mesajlarında doktorun konsülte etmediğini iddia ediyordu. Bunun üzerine yazmış.
Doktor gayet açıklamasını da yapmış. Doktor ilgilenmiyor deniyor. Ayrıca doktor hasta için telefonla bir sürü iletişim kurmuş.
Doktor kötüleme yok demiştiniz.
Doktora iş öğretmeye kalkmıyoruz demiştiniz. Konu sahibi doktora işini öğretmeye devam ediyor.
Kons atılmadığı yalanı vol bilmem kaç.
İnatla başka bölümlere yatırması için doktora baskısı devam ediyor.
Kons atılmadı yalanı devam ediyor. Ayrıca çoğu hastanede hemşire sisteminde doktor mesajları gözükmez. Order alma etrafını buluyor sadece çoğu yerde. İstem yapma ekranları olmuyor. Hemşire dahil ediliyor duruma. Ayrıca serviste hasta ile başbaşa kalan hemşire arkadaşlarımızdır. Böyle bir hastanın serviste olmaları esas onlar için külfet. Diğer hastalara vakitleri kalmamıştır böyle bir yorum yapamazlar.
Pazar günü ameliyat olup pazar gecesi çıkılan durumlar bile var. Demek ki hasta sandığınız kadar büyük bir cerrahi geçirmemiş ki taburcu olabilir. Bilmem kaçıncı çelişki oldu bu.
Doktor böyle bir şeyi söylemez hasta yakını yanında. Ayrıca gayette kardeşim bu hasta 85 yaşında masada kalır diyebilirdi gayet de kabul edilebilir makul bir sebep. Hasta hiç servise yatmazdı. Taburcu etmek için uğraşmazdı.
Hastanın heyete çıktığını yaklaşık olarak 10 doktor tarafından değerlendirildiği görüyoruz. Bunlardan biri de takdir edersiniz ki psikiyatri. Yani kons atılmamış kısmı baştan sona yalan. Hasta zaten psikiyatri hekimi tarafından değerlendirilmiş
Bir değil iki psikiyatri hekiminin değerlendirdiğini görüyoruz. Hasta zaten bsc hastası. Bu hasta şu an ez 3 doktor gördü ve hiçbiri yatış yapmadı. Demek ki gerekli değil.
Gördüğünüz gibi çatır çatır doktora her aşamada müdahale edilmiş. Sistemsel aksaklığın sebebini hasta yakını olarak kendini göstererek yapmış diyoruz üstümüze almıyoruz. Olması gereken prosedür defalarca anlatıldı. İnatla doktoru açma, imza atma deniyor.
Burnunuzu sokmayın diyoruz çünkü gördüğünüz işleyiş sizin sandığınız gibi değil. Hastanede kons ve sevk işi nasıl olur en az 5 kişi anlattı. Öğrenmeye kapalı olduğunuz için algılamamız çok normal.
Sorun da zaten utanmamız biliyorsunuz dimi? Utansanız biraz böyle olmazdı zaten. Utanmadan bilmiş bilmiş yorum yapmaya devam edinhatadan dönmek bile bir erdemdir ondan bile mahrum olun. İyi formlar dilerim.
Madem sizin yakını olarak görülmeniz sorun siz de yakını olmayın. Pazartesi hastanın birinci derece yakını olmadığınızı, tedavisi ve bakımıyla ilgilenmeyeceğinize dair dilekçe verin.Sanıyorum sistemin hatalarını görmezden gelme taraftarisiniz. Doktor bey ne yazık ki aynı cümleleri kullandı.Ben bu hastayi bu şekilde ameliyat etmek istemiyorum dedi.bugun piyango bana çıktı dedi. benim yanımda dedi.Hemsire hanım cons atılmamış dedi.
Babam ve ben varım.babam bizimle kalıyor. Günlük 1600 tl yj şu an eksiye düşerek veriyorum. Babam 80 yasinda.tansiyon şeker hastası.Damar tıkanıklığı dolayısıyla geçirdigi geçici felç hikayesi var.Su anda günlük 10 dan fazla raporlu ilaç içiyor.Ama kendi hayatını sürdürüyor. Ben ve eşim çalışıyoruz.Evimiz kira.Cocugum 3 yaşında.Babamla halamın sadece babaları ortak.Halam dedemin ilk eşinden
Madem sizin yakını olarak görülmeniz sorun siz de yakını olmayın. Pazartesi hastanın birinci derece yakını olmadığınızı, tedavisi ve bakımıyla ilgilenmeyeceğinize dair dilekçe verin.
Ekleme: mutlaka ama mutlaka evrak takip numarası alın.
Doktor tedavisini tamamlamış, görevini yerine getirmiş. Geri kalan durumlar ailenin ve sosyal hizmetlerin sorunu doktorun değil, bu durumu çözmesi gereken de o değilNasıl taburcu edecek , kime edecek taburcuyu ? 85 yaşında akli dengesi yerinde olmayan bir hasta 25-30yasinda sıradan bir hasta değil ki. Taburcu etti diyelim. kadın çıktı , kadının başına bir iş geldi, aile dava açacak tek başına nasıl izin verdiniz diye. engelli raporu da var ellerinde doktor bunu göze alır mı ? Hadi sen taburcusun git nereye gidiyorsan denilebilseydi taburcu ederdi zaten.kadini ısrarla aramazdi.
ben bunu görmemişim,Nasıl taburcu edecek , kime edecek taburcuyu ? 85 yaşında akli dengesi yerinde olmayan bir hasta 25-30yasinda sıradan bir hasta değil ki. Taburcu etti diyelim. kadın çıktı , kadının başına bir iş geldi, aile dava açacak tek başına nasıl izin verdiniz diye. engelli raporu da var ellerinde doktor bunu göze alır mı ? Hadi sen taburcusun git nereye gidiyorsan denilebilseydi taburcu ederdi zaten.kadini ısrarla aramazdi.
Sosyal hizmetler bence sorumluluk almak istemiyorBen hastamı düşünmüyorum. Hastanın akli dengesi yerinde değil.Evde yangın çıkarma,intihar etme vs gibi eğilimi var.Sosyal hizmetler bana hasta çıkmayacak diyor.Kendini atarsa seni şikayet ederiz diyor.
yav sizce bunun hukuki bir temeli var mı ?Ben hastamı düşünmüyorum. Hastanın akli dengesi yerinde değil.Evde yangın çıkarma,intihar etme vs gibi eğilimi var.Sosyal hizmetler bana hasta çıkmayacak diyor.Kendini atarsa seni şikayet ederiz diyor.
ben de buna şok oldum gerçekten,Bu konuda kilit kurum ''sosyal hizmetler''.
Doktor tedavisini tamamlamış görevini icra etmiş, hasta yakının da şartları bu hastaya bakmaya müsait değil.
Bu durumda sosyal hizmetlerin hastaya sahip çıkması gerekir, ne demek 2 yıl sonra sıra ancak gelir, bu tarz bakıma muhtaç hastalara insiyatif kullanılıp alınmalı.
Sosyal hizmetlerin 2 yıl sonra ancak sıra gelir demesi normal karşılanıyor eleştirilmiyor, tedavisini tamamlamış doktorun taburcu etmek istemesi anormal bulunuyor.
Konu sahibi kaymakamlığa başvurun belki bakımevine yatış için yardımcı olabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?