Zorla taburcu mümkün mü

Sanıyorum sistemin hatalarını görmezden gelme taraftarisiniz. Doktor bey ne yazık ki aynı cümleleri kullandı.Ben bu hastayi bu şekilde ameliyat etmek istemiyorum dedi.bugun piyango bana çıktı dedi. benim yanımda dedi.Hemsire hanım cons atılmamış dedi.
Nasilsiniz, bir gelisme var mi? Sizden baska yegeni, arkadasi hic kimsesi yok mu yakin oldugu maddi olarak en azindan destek alabileceginiz? Gunde 1600tl dediginiz azimsanamayacak bir miktar tek kisi icin.
Babam ve ben varım.babam bizimle kalıyor. Günlük 1600 tl yj şu an eksiye düşerek veriyorum. Babam 80 yasinda.tansiyon şeker hastası.Damar tıkanıklığı dolayısıyla geçirdigi geçici felç hikayesi var.Su anda günlük 10 dan fazla raporlu ilaç içiyor.Ama kendi hayatını sürdürüyor. Ben ve eşim çalışıyoruz.Evimiz kira.Cocugum 3 yaşında.Babamla halamın sadece babaları ortak.Halam dedemin ilk eşinden

Ağzınıza sağlık

Madem sizin yakını olarak görülmeniz sorun siz de yakını olmayın. Pazartesi hastanın birinci derece yakını olmadığınızı, tedavisi ve bakımıyla ilgilenmeyeceğinize dair dilekçe verin.

Ekleme: mutlaka ama mutlaka evrak takip numarası alın.

Bence de sizin durumunuz da üzücü ama en mantıklı çözüm. Halanıza bakmadınız diye silah zoruyla evinize getirecek değiller. O zaman mutlaka biryere yatış yaptirilir. İnsanlar çocuguna bakmiyor yurda veriyor hala birinci derece yakın bile değil. Bu konudan anladiğim Türkiye iyilik yapilacak ülke değil iyilik yaptıgınla yanıyorsun konuda oldugu gibi.

Böyle bir hastanın bakımı gerçekten zor Allah yardımcınız olsun ama;
Hastaneler bakım evi değil, tedavisi tamamlanan taburcu edilmelidir ama maalesef insanlar artık hastaneleri farklı fonksiyonlara sahip görüyor.
Hastanın ilgili branş ile tedavisi yapıldıysa doktor istediği an taburcu edebilir, etmiyorsa insiyatif kullanıyordur, taburcu edilmesi için imzanızın olup olmamasının anlamı yok.
Kaldı ki beyin cerrahi gibi travma hastalarının bakıldığı , hasta sirkulasyonunun çok olduğu bir serviste yatıyormuş hastanız, tedavisi tamamlandıysa taburcu olmalı ki yerine tedavi edilmesi gereken hasta yatsın.
Sosyal hizmetler uzmanı hastanelerin bakım evi olmadığını, tedavisi tamamlanmış hastanın diğer hastalara yer açmak adına taburcu edilmesi gerektiğini bilmiyor mu?Size nasıl hastaneden çıkmamaya bakın diyebilir anlayamıyorum
ama

Son düzenleme:
Doktor tedavisini tamamlamış, görevini yerine getirmiş. Geri kalan durumlar ailenin ve sosyal hizmetlerin sorunu doktorun değil, bu durumu çözmesi gereken de o değil

ben bunu görmemişim,
yahu hasta hastaneye göre kimsesiz değil yakınlarına da taburculuk beyan edilmiş
hastayı istese direkt eder.
hastane bahçesinden çıktıktan sonra olan hiçbir şey doktoru bağlamaz (sağlık dışı, o da duruma göre tartışılır onceki yatisla bir bağı var mı vs)
sabaha kadar dava açsınlar hiçbir şey olmaz.
gelip alsaydiniz hastanizi denir

Ben hastamı düşünmüyorum. Hastanın akli dengesi yerinde değil.Evde yangın çıkarma,intihar etme vs gibi eğilimi var.Sosyal hizmetler bana hasta çıkmayacak diyor.Kendini atarsa seni şikayet ederiz diyor.
yav sizce bunun hukuki bir temeli var mı ?
siz mi taburcu ettiniz hastayı ya da siz mi attınız aşağıya.
sizi korkutup hastayı psikiyatriye verip başlarından atmaya çalışıyorlar nasıl anlamazsınız ya

Babam ağır kalp yetmezliği vardı adamcağız evden sürekli hastaneye giderdi aynı baskiyi abimlerede yaptılar hergün çıkın çıkın onlarda çıkardı ve babamı kaybettik maalesef böyle şeyler oluyor olan garibana oluyor herzaman

Son düzenleme:
Bu konuda kilit kurum ''sosyal hizmetler''.
Doktor tedavisini tamamlamış görevini icra etmiş, hasta yakının da şartları bu hastaya bakmaya müsait değil.
Bu durumda sosyal hizmetlerin hastaya sahip çıkması gerekir, ne demek 2 yıl sonra sıra ancak gelir, bu tarz bakıma muhtaç hastalara insiyatif kullanılıp alınmalı.
Sosyal hizmetlerin 2 yıl sonra ancak sıra gelir demesi normal karşılanıyor eleştirilmiyor, tedavisini tamamlamış doktorun taburcu etmek istemesi anormal bulunuyor.
Konu sahibi kaymakamlığa başvurun belki bakımevine yatış için yardımcı olabilirler.

ben de buna şok oldum gerçekten,
bide doktor onu bunu niye yapmıyor diye tepki veriyorlar.
ülkede bu kadar işine karisilan başka meslek grubu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…