Zorla taburcu mümkün mü

bakın hekimin tek işi tedavidir
beyin cerrahisi ameliyat etmiş tedavisini yapmış tek işi budur.
hastanın sosyal durumu tamamen başka kurumların ilgisinde olmalı.
 
cahiller falan est boyle sacma bir imam yok doktorlar da hata yapar o da kesin bilgi .ama su konuyu aciklamak lazim yakiniyim diye kaydettirirseniz doktor da sizi arar kimi arayacak yani . ilk mesajlarda da kimse sistemi suclamadi ben buna kiziyorum mesela .bakimevinde yer yok boyle hastalar icin planlanmis bir duzen yok ama bunu elestiren kimse yok .konu hep doktordan yurudu ben de onu aciklamak istedim
 
ikisi bambaşka kurumlar nasıl yazsın
ayrıca bunun onu açılırsa kimse yaşlı hastasını eve alıp götürmez.
konu sahibinden bağımsiz söylüyorum bunu

Tabii ki insiyatif alınıp her hasta sevk edilmemeli ama çevresi için bu denli tehlikeli bir hasta için kurumlar arası yazışma yapılıyordur diye düşünmüştüm. teşekkür ederim.
 
Tabii ki insiyatif alınıp her hasta sevk edilmemeli ama çevresi için bu denli tehlikeli bir hasta için kurumlar arası yazışma yapılıyordur diye düşünmüştüm. teşekkür ederim.
birde her şeyden önemlisi hasta kendini yakını olarak beyan etmiş
zaten ana sıkıntı oradan dönüyor.
hasta sahipsiz değil öyle olsa farklı bir protokol döner.
ama sizin yakınınız var ise doktor nasıl ve neden sosyal hizmetlerle uğraşsın.
 
Hastaneler Sağlık bakanlığına, bakım evleri sosyal hizmetlere bağlıdır. Olay zaten bu yüzden çıkmaza giriyor. Aynı kurumlarda olsalar kurum içi işler her zaman daha hızlı halledilir. Olay kurumlar arası iletişime kaldığı için şu an bunu tartışmak zorunda kalıyoruz. Heyet raporu dediğiniz şeyde imzanız oluyor. Doktorlar artık basit bir istirahat raporu bile yazamıyor yaptırımlardan dolayı kaldı ki ağır engelli raporu çıkmış bu hastaya. Kaç kişi değerlendirip altına bu belgenin imza atmış. Böyle bir şeyde riske atmaz kimse kendini.

Hastanın yanında yakını olduğu için işlemlerle uğraşmak ona kalmak zorunda kalmış. Çünkü hasta kimsesiz değil. Eğer ki hasta kimsesiz olsaydı hasta yakının da söylediği gibi özel kontenjan durumları olurdu. Onu da şöyle açıklayım mesela benim annem var hasta ben bakmak istemiyorum başvuruyorum, bu hasta yakını başvurmuş olsun bir de kimsesiz bir hasta. Sosyal hizmetler diyor ki en muhtaç olan önceliklidir. Bu senaryoda en öncelikli olan hiçkimsesi olmayan hastadır. İlk çıkan yere o alınır. Çünkü annemin çocuğu olan ben bakımını bir süre daha idare ettirebilirim. Sonra ikinci açılarak olan yerde bu hastanın olur. Çünkü birince derece yakını yok. Sonraki benim annem olur. Keşke kurumlarımızda yeterli kapasite olsa böyle bir durum yaşanmasa ama ülke nüfusu belli, kaynaklar belli. Hastanede bakım evinde de boş yatak çok kıymetli. Kaldı ki sosyal hizmetler için şu an yaşlı, engelli kaç bin depremzede var. Konu sahibini çok iyi anlıyorum. İyi birisi olduğu da çok belli. Halası için bu kadar uğraşması bile bunu göstermeye yeterli. Ama olay farklı yerlere kayıyor böyle.
 
aynen aşırı iyi anlattınız
bide maalesef* Türkiye sosyal hizmetler konusunda inanılmaz zayıf.
ulkede hala yaslilara cocuklari bakmak zorundadır mantelitesi olduğu için, bu tarz bakım yerlerinin sayısı çok ama çok az.
halbuki sayıları artsa , insanlar kendi yaşitları ile sosyallesip ekstra hobiler gelistirse güzel güzel bakılsa , çocukları da düzenli ziyarete gidip kuruluşun ücretini karşılayabilir (uçuk rakamlar değil sayıları artarsa çok makul olabilir miktar)
bunun örnekleri dünyada çok
ama bizim millette gereksiz bir duygusallık ve millet ne der korkusu olduğu için bu işler ilerlemiyor.
 
Son düzenleme:
Sorun da zaten utanmamız biliyorsunuz dimi? Utansanız biraz böyle olmazdı zaten. Utanmadan bilmiş bilmiş yorum yapmaya devam edin hatadan dönmek bile bir erdemdir ondan bile mahrum olun. İyi formlar dilerim.
Yazdıklarımı 40 kere açıkladım. Kimse sizin işinize karışmıyor,işinize laf söylemiyor. En azından ben öyle. Bir 40 kere daha yazsam anlar mısınız acaba? Doktorlara bir lafım,hakaretim olmadı. Genel olan bir durumdan bahsettim ve dedim ki neden en ufak bir eleştiriyi düşmanlık olarak algılıyorsunuz? Sitem etmek,çaresizliği dile getirmek ne zamandır iş öğretmek oldu ki? Kadın saygısızlık yapmamış. Yakınmakta mı yasak?

Kadın oraya doktorun psikiyatriye sevk etmesi lazım diye yazınca iş öğretmek mi oluyor? Öyle yazmış çünkü ona sosyal hizmetlerden denilen bu. Neyse ben sizin gibi tek tek cevap vermekle uğraşamıcam. Cevap versemde değişen bir durum olmayacak zaten.

Şu üsluptan sonra görüyorum ki dediklerimde de haksız değilim. Kendinizi eleştirilemez olarak görüyorsunuz. Ve en ufak bir şeyde hakarete başlıyorsunuz. Benim utanacak hiç bir şeyim yok. Hakaretim olmadı. Saygılı bir şekilde fikirlerimi yazdım. Utanması gereken kişi ben değilim karşısındakine fikir ayrılıklarından dolayı hakaret ve kötü dilekte bulunanlardır bence. İnşallah bir gün iğneyi kendize de batırmayı öğrenebilirsiniz. Bu da bu konuya son yorumum. İsteyen istediğini yazabilir umrumda değil.
 
Ben hastamı düşünmüyorum. Hastanın akli dengesi yerinde değil.Evde yangın çıkarma,intihar etme vs gibi eğilimi var.Sosyal hizmetler bana hasta çıkmayacak diyor.Kendini atarsa seni şikayet ederiz diyor.
Haklı ama hasta normal birimde yatirilamaz ki
Psikiyatriye alınmalı
Niye alınmıyor ay
 

Şimdi daha açık oldu, keşke yorumunuz bu konuda başa tutturulabilseydi.

Sosyal hizmetler telefonu açma diyor çünkü o şekilde hasta kimsesiz sayılacak, anladım.

Dediğiniz gibi keşke yeterli kapasite olsa, bu konuda konu sahibi kendini “hasta yakını” olarak gösterdiği için zor durumda kalmış.

inşallah gereksiz yerlere kaynak aktarılmaktansa daha çok hastane, bakım evi yaptırılır ki, birkaç sene sonra böyle konuları konuşmamıza gerek kalmaz.

Teşekkür ederim yanıtladığınız için
 
bence hastanın kimsesiz sayılma ihtimali artık pek yok
sosyal hizmetler ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum ama asıl sorumluluk alması gerekenler onlar (bana tatlı dille uzun iletişim kurarak konu sahibini yanlış şeye ikna ediyorlae gibi geliyor/cerrahın işi başından aşkın böyle şeylere vakti ve sabri yok tabi )
konu sahibini asla suçlamıyorum ama en başından beri hatta konu başlığından beri yanlış adam üzerine oynuyor bence.
 


Önceki konuda hemşirenin “eve sakın götürme tehlikeli” dediğini yazmıştı konu sahibi. Yine aynı şekilde hasta, konu sahibinin üç yaşındaki çocuğu için “ölsün bu” gibi şeyler söylemiş, yine evinin önünde oynayan çocuklara kaynar su dökmüş.

Şimdi ben bunları okuyunca tabii ki işleyişi bilmediğim için “bu hastayı nasıl eve götürecek bu kadın, niye hastane bir çözüm bulmuyor ki” gibi düşünüyorum, birçok kişi gibi. Çünkü çoğumuzun hastane öyküsü, grip, basit enfeksiyon ve doğumdan ibaret, işleyişi haliyle bilemiyoruz “niye bir şeyler yazılmıyor ya” diye sitem edilmesi bu yüzden aslında.

Keşke “bu hasta ev ortamında tehlikeli mi? Evet. Al kardeşim sosyal hizmetler, yatır bu hastayı bir bakımevine” diyebilecek bir sistem olsa, konuya yorum yapan ben dahil birçok kişi bu şekilde bir sistem vardır herhalde diye düşünüyor aslında başlık altındaki tartışmaların sebebi tamamen bu şekilde düşünülmesi.

Bana göre de sosyal hizmetlerin “hastaya bir şey olursa senden sorarız” demesi tamamen vicdana oynama gibi geliyor. Napsın şimdi bu kadın, tek suçu(!) yeğen olmak.
 
her şeyi anlıyorum ama yani beyin cerrahı gibi inanılmaz zor bir uzmanlık dalını bitirmiş bir adamın sakinleştirici vermemeyi düşünme şansı var mı sizce?
ben bu olayı anlamıyorum
yukarida da bir yorumda yazdım ben hekimim ve bir tedaviye ihtiyaç duyarsam başka bir hekime giderim ve onun tedavisine hiç karışmam.
benim uzmanlığım yok şu an.
ama göz doktoru ortopediste gittiği zaman ya şunu ver demez diyemezn onun bunu zaten bildiğini dusunur*
çünkü jem bilgi var hemde Türkiye'de çok fazla hasta var inanılmaz bir tecrübe var hekimlerde.
sağlık alanında dünyaya göre cenneti yaşıyoruz insanlar farkında değil.
buradaki insanlar bunu anlamıyor, bir nedeni vardır abi vermemesinin adam beyin cerrahı yani, dünyanın en Zor uzmanlığını bitirmiş.
yok benim tecrübem var yazılıyor ben şok oluyorum.
biz birbirimize asla iş ogretmezken halkın bu özgüvenini anlamıyorum
aynı şekilde psikiyatri konsta
ya atılmıştır tabiki ilk gördüğüm dakika yazdım adamin zaten yapacağı ilk şey bu.
hayır hayır dedi konu sahibi e sonra ortaya çıkıyor ki psikiyatrinin heyette imzası varmış / konstan daha önemli bir şey bu.
ama ben gözümle görmeden kons atılmadigina inanmam dediğim için ben suçlu oluyorum.
elbette meslektaşimi savunacağım o ayrı ama insanlar hastane işleyişini bilmiyor/ biz biliyoruz.
olacak şey var olmayacak şey var.
benim doktor olmadığımi iddaa ediyorlar ,hayır benim onu ispatlamam bir saniye alır /kimliğimi deşifre etmek istemiyorum.Ekstra olarak gerçekten hastanede çalışan / 'hasta tecrübesi ' olan bir insan zaten benim hekim olduğumuz yazdıklarımdan anlar.

yazdığım hiçbir şey konu sahibine eleştiri vs değil ama yanlış yanlıştır.
umarım kendisi kısa zamanda bu zor süreci atlatır.
 
Sana neden kızıyorlar hiç çözemedim???
 
ben de çözemiyorum.
Bu konu için demedim genel olarak bir tepki var.


Neyse…


Bende de bir kaç tane kronik hastalık olduğu için sürekli doktorlarla muhatap olmak zorunda kalıyorum uzun yıllardır.

Beni çok üzen doktorlar olduğu gibi kardeş gibi davranan doktorlar da tanıdım.

Oluyor yani…

Bazen doktorlar da hastalara yanlış davranıyorlar maalesef.
 
Konu sahibi kadının evi var mı? Evi satıp sosyal hizmetler yer ayarlayana kadar kadar özel Bi bakım evine yerleşse sonra kabul ediyor mu sosyal hizmetler?
 

Hayır edilmez. Devlet hastanesi bile olsa zaten masraf çıktıysa sizin bunu ödenmeniz gerekiyor. Ödenmeden hastayı asla bırakmazlar.

İstanbul'da ortopedi servisinde yatan, ameliyat sonrası ilk bir buçuk ay bilinci yerinde olmadığı için böyle saldırgan davranışları olan hasta yakınımıza hiçbir doktor, hemşire, sağlık personeli "ne zaman gelip alacaksınız" demedi. Üstelik bu hasta ilk önce devlet hastanesinde sonra üniversite hastanesinde yattı. Erkek, genç, iri yarı bir hastaydı, hastayı sakinleştirmek, yatağına yatırmak için en az 3 hasta bakıcı gerekiyordu. Hiçkimse refaktçisine, hasta yakınına tek kelime etmedi bu hasta gidecek diye.

Çevremdeki kimseden devlet, üniversite, eğitim araştırma hastanesinden "gelin yakınınızı alın, taburcu olsun" diye doktorun arayıp bir şey dediğini duymadım.

Sizin profilde yaşadığınız yer giresun gözüküyor. Karadenizde çoğu şehirde hastaneler tıklım tıklım değil, istanbul gibi bir yoğunkuk yok.

Sağlık bakanlığının twitter hesabı var, durumu oraya yazın. "Hastamız yaşlı durumu kritik, evde henüz bakımı yapacak alan sağlayamadık, bir süre daha hastanede kalmasını talep ediyoruz" deseniz yeter.

Buraya sayfalarca yazı yazmaya değecek bir sorun yok ortada.
 
o ayrı bir konu , konu özelinde konuşmak gerekiyor/ bu konu özelinde doktor yorumu yapıyorum sadece.Kaba hekimler olabilir ben hekimler hepsi çok kibar vs gibi şeyler yazmıyorum hiç .
ama çoğu işlerini çok iyi bilir/ bilgileri cidden çok iyidir ve çok çalışır.
birde yurtdışındaki sistem bilinse, cidden halk doktorlara bambaşka bakmaya başlayacak burada çok ama çok ciddi bir emek efor var .
ama başkası bilinmediği için umrunda değil kimsenin.
Amerika sistemi gelse keşke diyorum ben açıkçası.
 

Nasilsiniz, bir gelisme var mi? Sizden baska yegeni, arkadasi hic kimsesi yok mu yakin oldugu maddi olarak en azindan destek alabileceginiz? Gunde 1600tl dediginiz azimsanamayacak bir miktar tek kisi icin.
 
Konu sahibi kadının evi var mı? Evi satıp sosyal hizmetler yer ayarlayana kadar kadar özel Bi bakım evine yerleşse sonra kabul ediyor mu sosyal hizmetler?

Yokmuş, konu sahibinin evinde oturuyormuş. Yeni zamla da 7500 emekli maaşı var demişti sanırım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…