- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben bağlamaz diyor..zaten iletişim kurmak mümkün değil ki.dinlemiyor bile beni.Sosyal hizmetlerin dediğini iletmiyormusunuz
Ben hastamı düşünmüyorum. Hastanın akli dengesi yerinde değil.Evde yangın çıkarma,intihar etme vs gibi eğilimi var.Sosyal hizmetler bana hasta çıkmayacak diyor.Kendini atarsa seni şikayet ederiz diyor.siz sadece kendi hastanizi düşünüyorsunuz
doktor hasta / çalışan bütün servisi düşünmek zorunda .
tedavisinin evde yapabileceği açık ise evet taburcu edebilir
Servislerde yatak sayısı ve bakilabilecek hasta sayısı belli. O nedenle çıkartmak istemeleri normal. Ama siz elinizden geldiği kadar erteleyin. Bakımevi bulma süreci nasıl gidiyor? Halanız engelli maaşı alacak mı? O para da biraz elinizi rahatlatır.Geçen gün zapt edilemeyen hasta olarak konu açmıştım.pazar günü beyin kanaması için ameliyat oldu.bugun yoğun bakımdan çıktı.ama kesinlikle serviste zapt edemiyorlar.ben bu süreçte sosyal hizmetlere başvurdum.Bugun heyet raporu aldım.agir engelli raporu verdiler.vasi tayini için sulh mahkemesinde dava açtım.bakjm evi tarzında bir kurum için başvurdum.hem hastanenin sosyal hizmetleri hem de il sosyal hizmetler çok yardımcı oldu.iki tane ücretli refakatçi tuttum.gunluk 1600 tl veriyorum .sosyal hizmetler il müdür yardımcısı beni aradı bu süreçte kesinlikle taburcu işlemi yaptırma,imza atma,bakım evi işlemleri sıkıntıya girer dedi.ama doktoru sürekli beni aratıyor. Gelin yarın çıkarın hastayi ,ben serviste böyle hasta istemiyorum diye.nereye gotururseniz götürün diyor.sosyal hizmetlerde hastayi alıp eve götürdünüz hasta kendine zarar verdi yada çocuğunuza zarar verdi ,suçlu siz olursunuz diyor.ben bunu doktora anlatamıyorum. Delirmek üzereyim. Psikatriye de sevk etmiyor. Var mı bir tavsiyesi olan,bilgisi olan?zorla taburcu edebilir mi?
Görevlinin talebi şu yönde.bulundugu servisten psikiyatri servisine yönlendirilsin. Düzenli ilaç kullanmaya başlansin.sakinlessin.bu sekilde bakım evine alamam diyor.Ilaclarla saldırganlığı vs azalınca bakim evine yerlestirecekler.ama bu süreçte hastanın taburcu olmaması lazım. Çünkü kimsesiz bir hasta.ben 1. Derece yakını değilim.bakim evlerinin kimsesiz hasta kontenjanını kullanacaklar.ama ben taburcuyu alırsam kimsesiz hasta olmuyor .Rapor var elinizde hastanenin ilgili birimine bildirin bunu. Yada sosyal hizmetlerin görevlisini doktorla görüştürün
Ne zaman çıksın diyor görevli
Ağır engelli raporu çıktı.sosyal hizmetler elinden geleni yapıyor.Servislerde yatak sayısı ve bakilabilecek hasta sayısı belli. O nedenle çıkartmak istemeleri normal. Ama siz elinizden geldiği kadar erteleyin. Bakımevi bulma süreci nasıl gidiyor? Halanız engelli maaşı alacak mı? O para da biraz elinizi rahatlatır.
Öyle olmuyormuş.o zaman sosyal hizmetler ve bakım evi bulma kısmı uzuyormus.Kimsesiz hasta kontenjanı varmış.%3 .Onu kullarak yerlestirecekPsikiyatriye siz kendiniz randevu alın. Ille sevketmeleri gerekmez. Com üzülüyorum durumunuza. Allah sabir ve kolaylik versin
İmza atmadiginiz sürece taburcu edemez. Sakinleştirici verilemez mi ? Bilemedim ki. Siz sosyal hizmetleri dinleyin bir sure kulağınızı tikayin. Geçmiş olsun.Geçen gün zapt edilemeyen hasta olarak konu açmıştım.pazar günü beyin kanaması için ameliyat oldu.bugun yoğun bakımdan çıktı.ama kesinlikle serviste zapt edemiyorlar.ben bu süreçte sosyal hizmetlere başvurdum.Bugun heyet raporu aldım.agir engelli raporu verdiler.vasi tayini için sulh mahkemesinde dava açtım.bakjm evi tarzında bir kurum için başvurdum.hem hastanenin sosyal hizmetleri hem de il sosyal hizmetler çok yardımcı oldu.iki tane ücretli refakatçi tuttum.gunluk 1600 tl veriyorum .sosyal hizmetler il müdür yardımcısı beni aradı bu süreçte kesinlikle taburcu işlemi yaptırma,imza atma,bakım evi işlemleri sıkıntıya girer dedi.ama doktoru sürekli beni aratıyor. Gelin yarın çıkarın hastayi ,ben serviste böyle hasta istemiyorum diye.nereye gotururseniz götürün diyor.sosyal hizmetlerde hastayi alıp eve götürdünüz hasta kendine zarar verdi yada çocuğunuza zarar verdi ,suçlu siz olursunuz diyor.ben bunu doktora anlatamıyorum. Delirmek üzereyim. Psikatriye de sevk etmiyor. Var mı bir tavsiyesi olan,bilgisi olan?zorla taburcu edebilir mi?
O zaman psikiyatri servisinin görmesini talep edin isterseniz. Belki o kısma yatırırlar. Geriatriyle de görüşün isterseniz.Ben hastamı düşünmüyorum. Hastanın akli dengesi yerinde değil.Evde yangın çıkarma,intihar etme vs gibi eğilimi var.Sosyal hizmetler bana hasta çıkmayacak diyor.Kendini atarsa seni şikayet ederiz diyor.
Etmem mi. Bana iş mi öğretiyorsun. Öyle olmuyor. Sürekli aynı cümleleri söylüyor doktor.Psikiyatriye yatırmıyor mu doktorlar? O şekilde talep edin
Sakinleştirici sanıyorum sıradan ilaçlardan verme yetkileri var.Ama ona narkotik ilaç etki ediyormuş.O da ancak bazı servislerde veriliyormusİmza atmadiginiz sürece taburcu edemez. Sakinleştirici verilemez mi ? Bilemedim ki. Siz sosyal hizmetleri dinleyin bir sure kulağınızı tikayin. Geçmiş olsun.
Bilmiyorum. Doktor neyin inadını yapıyor.Hastane neden psikiyatriye sevk etmiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?