Zorla taburcu mümkün mü

Ya rabbel alemin. Bir kere daha anlatıyorum. Hasta sevk edilecekse 112 aranır. 112 sevk kriterini karşılıyorsa sevk evrakları hazırlanır yer aranmaya başlanır. Yer varsa sevk edilir. Edilmiyorsa sevk kriketini karşılamıyordur. Her hastada sizin sandığınız gibi yatış kriterlerini sağlamıyor. Hospitalizasyon için kriterler var. Demek ki doktor yatırmamayı uygun görmüş. Demek ki bu hastalık sandığınız gibi hastanede tedavi edilmiyor.
Hastanelerde işler sizin sandığınız gibi yürümüyor.

Ohalle sevk zincirini aynı mı tutuyorsunuz cidden? Hastaya gereken yapılmış ilgili birimde işi bitmiş. Ne yapılsın sizce? Hasta sosyal hizmetler yer bulana kadar yatak işgali mi yapsın? Tek hasta siz misiniz? Ne kadar bencil bir tutum. İşi biten gider. Hastanelerde sirkülasyon hızlı olmak zorunda. Alanınıza neyse ona göre yorum yapın. Bilmediğiniz işlerle ilgili ahkam kesmeyin. İşler öyle yürümüyor sağlık bakanlığında
Ben bunu anladım da bisey danismak istiyorum, sistemi sizin kadar bilmiyoruz ve muhtemelen yanlis yargilara varıyoruz eve goturmem mümkün değil, sosyal hizmetler sorunu su an çözemiyor. Hastanenin yapacağı bisey de kalmadi. Hepsine okeyim. Basiniza gelse ne yaparsiniz, lattesizkitapsiz lattesizkitapsiz kuzum sana da soruyorum, benim uzak bir akrabal vardi, böyle saldırgan tavirlari vardi, alzheimer hastasiydi, rapor aldilar saniyorum, apar topar dar-ül acize ye gonderildi. Bu kadin bunu yapamaz, ameliyattan yeni cikmis hasta. Evine götüremez. Benim de kizim bebekti mesela götüremezdim evime. Dar-ül acize almasa ne olurdu bilmiyorum, yani hasta yakini olarak kayda girmis olmasi bi noktadan sonra basina belaya dönüyor anladigim. Ne yapmak dogrusu?

Ben bunu anladım da bisey danismak istiyorum, sistemi sizin kadar bilmiyoruz ve muhtemelen yanlis yargilara varıyoruz eve goturmem mümkün değil, sosyal hizmetler sorunu su an çözemiyor. Hastanenin yapacağı bisey de kalmadi. Hepsine okeyim. Basiniza gelse ne yaparsiniz, lattesizkitapsiz lattesizkitapsiz kuzum sana da soruyorum, benim uzak bir akrabal vardi, böyle saldırgan tavirlari vardi, alzheimer hastasiydi, rapor aldilar saniyorum, apar topar dar-ül acize ye gonderildi. Bu kadin bunu yapamaz, ameliyattan yeni cikmis hasta. Evine götüremez. Benim de kizim bebekti mesela götüremezdim evime. Dar-ül acize almasa ne olurdu bilmiyorum, yani hasta yakini olarak kayda girmis olmasi bi noktadan sonra basina belaya dönüyor anladigim. Ne yapmak dogrusu?
bakın ben burada olayın yüzde yüz sosyal hizmetlerde çözüleceğine inanıyorum.
psikiyatrinin hastayı almayacağı açık ise ki zaten almaz kaç kere yazıldı.
ben hastane dışı çözümler bulmaya calisirim
sosyal hizmetler kime bağlı bilmiyorum kaymakamlik mi muhtarlık mi hepsine teker teker giderim .
ya da şehirde varsa hastayı kabul edecek özel bie bakim evi ararım borca girerim vs vs

peki şimdi ben size soruyorum siz beyin cerrahi yerinde olsaniz ne yaparsiniz?
bütün servis sizden sorumlu servisinin Can güvenliği huzuru başka şeylere orada yatan tek hasta o değil ki ..
siz hastanın ameliyatını yapmışsınız hastayla işiniz bitmiş ama hastayı hiç kimse kabul etmiyor hastada bu şekilde sorunlu herkesi rahatsız ediyor,
psikiyatri kabul etmiyor hasta yakını kabul etmiyor hasta yakını olduğu için kimsesiz aslında statüsünde değil hasta sürekli sorun çıkarıyor siz ne yaparsınız mesela?
30 kere yazdılar burada sakinleştirici sakinleştirici yani 11 sene okuyup beyin cerrahı olmuş adam bunu akıl edemiyor mu ?
bu tarz ilaçlar acilde bile veriliyor demek ki verilmemesinin bir nedeni var
ben doktorum bir nedeni vardir muhakkak diyorum sağlıkla hiçbir alakası olmayan adam direkt fikir beyan edebiliyor ben buna sinirleniyorum bunu sürekli yapıyorlar her yerde yapıyorlar.
hastane hiçbir doktorun babasının yeri değil hiçbir hastayı kayırmıyor kimse kayıramaz da zaten hastaneye hızlı sirkülasyonun olması gerektiği bir yer biz de öyle Avrupa'daki gibi rahat rahat bir tedavi çeşidi yok cerrahlar gece 12'ye kadar ameliyat yapıyorlar ya acil olmayan vakalardan bahsediyorum.
ve diyorlar ki hastayı doktorun başına at telefonlarını açma ?
bu makul geliyor mu size?

bakın ben burada olayın yüzde yüz sosyal hizmetlerde çözüleceğine inanıyorum.
psikiyatrinin hastayı almayacağı açık ise ki zaten almaz kaç kere yazıldı.
ben hastane dışı çözümler bulmaya calisirim
sosyal hizmetler kime bağlı bilmiyorum kaymakamlik mi muhtarlık mi hepsine teker teker giderim .
ya da şehirde varsa hastayı kabul edecek özel bie bakim evi ararım borca girerim vs vs

peki şimdi ben size soruyorum siz beyin cerrahi yerinde olsaniz ne yaparsiniz?
bütün servis sizden sorumlu servisinin Can güvenliği huzuru başka şeylere orada yatan tek hasta o değil ki ..
siz hastanın ameliyatını yapmışsınız hastayla işiniz bitmiş ama hastayı hiç kimse kabul etmiyor hastada bu şekilde sorunlu herkesi rahatsız ediyor,
psikiyatri kabul etmiyor hasta yakını kabul etmiyor hasta yakını olduğu için kimsesiz aslında statüsünde değil hasta sürekli sorun çıkarıyor siz ne yaparsınız mesela?
30 kere yazdılar burada sakinleştirici sakinleştirici yani 11 sene okuyup beyin cerrahı olmuş adam bunu akıl edemiyor mu ?
bu tarz ilaçlar acilde bile veriliyor demek ki verilmemesinin bir nedeni var
ben doktorum bir nedeni vardir muhakkak diyorum sağlıkla hiçbir alakası olmayan adam direkt fikir beyan edebiliyor ben buna sinirleniyorum bunu sürekli yapıyorlar her yerde yapıyorlar.
hastane hiçbir doktorun babasının yeri değil hiçbir hastayı kayırmıyor kimse kayıramaz da zaten hastaneye hızlı sirkülasyonun olması gerektiği bir yer biz de öyle Avrupa'daki gibi rahat rahat bir tedavi çeşidi yok cerrahlar gece 12'ye kadar ameliyat yapıyorlar ya acil olmayan vakalardan bahsediyorum.
ve diyorlar ki hastayı doktorun başına at telefonlarını açma ?
bu makul geliyor mu size?
Yok gelmiyor, o yüzden sordum zaten nedir ne yapmali diye, sosyal hizmetleri kasicak demek ki

Bakımı en zor hasta grubu. Allah yakınlarına da yardım versin. Benim dedem de alzheimer hastası. Saldırgan dönemleri çok fazla. Biz sosyal hizmetlere bırakmadık. Bakını dönüşümlü yapıyoruz köye gidip. Doktor kontrolleri ile devam ediyoruz.

Hasta yakının yaşadığı durum çok zor. Allah sabır versin. Yaşadığı sıkıntılı süreci de anlayabiliyorum. Ama burda problem alzheimer hastası gibi değil. Bize evimize norodol damla verdiler. Akşam dedeme veriyoruz sakinleşiyor. Bu hasta yeni operasyon geçirmiş. Yan etkisinden korkulduğu için muhtemelen ya da başka altta yatan bir sebepten dolayı ilaç alamıyordur bu hasta. Bu hastaya yapılabilecek bir şey olsaydı zaten yapılırdı. Serviste yatan hastaya kons atılır. Atılan kons sonucu psikiyatri gerekli görmediyse yatamaz. İlgili tedavisi de cerrahi serviste bittiyse mecbur taburcu edilecek. Psikiyatri hastayı neden kabul etmez kısmı da serviste yer yoktur. (Bu ara depremzedelerden dolayı da ekstra doluluk mevcut) Yatacak bir durumu yoktur( psikiyatri kaynaklı bir hastalık yoktur ortada) serviste tedavisine gerek yoktur( hastanede yatış için kriterler vardır. Şizofreni hastası bile sürekli kapalı kalmaz mesela. Hasta bu kriterleri sağlamıyordur). Serviste yer yok diye yaptıramıyorsa 112 devreye girer yer arar. Yatacak endikasyonu yoksa hastanın ne o hastanede yatırılır ne de başka bir hastaneye sevk olabilir. Çünkü ayaktan tedavisi mevcuttur.

Bu konu tekelinde tutmayan şeyler var. Hasta ameliyat sonrasında tedavisini tamamlamış ama saldırgansa neden saldırgan diye bakılır. Organik bir sebebe dayalıysa ilgili bölümler devreye girer tedavisi tamamlanır. Bu olayda doktorun başından atmaya çalıştığı söyleniyor ama doktor ne hikmetse ne kons etmiş ne sevk işlemi yapmış. Servisinden ne olursa çıkarmak isteyen bir doktor bu şekilde davranmaz. En azından diğer servislere yollamaya çalışır hastayı değil mi? Ya da narkotik verir servise yoğun bakıma çeker. Neden çekmemiş?

Heyet raporu olayı var. Heyet raporu için psikiyatri zaten görmüştür. Kaç bölüme gidiliyor. Bu rapor nasıl çıktı peki burasını da anlayamıyorum.

Bu hasta bakım hastası. Sosyal hizmetlere haber verilmesi gerekiliyormuş. Ona da zaten haber verilmiş. Hastanede yapılacak başka bir şeyi kalmamış bu hastanın.

Bu hasta bu kişinin elinde kaldıysa kısmına geleyim. Normalde böyle hastalarda getiren kişi evet kaydedilir. Keşke en başında söylemiş olsaydı hastane polisi devreye girerdi, ya da egm falan bir varisine ulaşılırdı. İhbarcı olarak kalırdı. Hastanın mesuliyetini alma kısmı anlık düşünülerek vicdani duygularla yapılmış. Şimdi taburculukta da yakını var olarak gözüktüğü için yapılacak pek bir şey kalmıyor. Herkesin kendince haklı olduğu bir durum. Çıkmaz gibi bir şey. Kurumlar arası yazışmaların tamamlanmasına kadar yapacak bir şey yok gibi duruyor. Belki özel bakım evlerinde şansını deneyebilir konu sahibi. Orda işleyiş nasıl olur bilemiyorum.

daha farkli bir bakis acisi da sunayim .hasta bir ay daha serviste kalirken hastane enfeksiyonu gecirip hayatini kaybetse doktor kimi suclayacak hasta yakini hastayi almadigi icin hasta enfeksiyon kapti dese ? ki hastane enfeksiyonu bizim bas belamiz

Tamam da konu sahibi niye olayı farklı anlatsın. Hastane doktor ismi vermemiş kimseyi hedef göstermemiş. Eğer hastanın psikiyatride yatacak kadar Bi rahatsızlığı yoksa konu sahibi de gider evine bırakırdı ya da hastane taburcu ederdi kadın kendi giderdi. Konu sahibinin mecbur bakmak zorunda olduğu biri değil ki başından atmak için abartsın.

daha farkli bir bakis acisi da sunayim .hasta bir ay daha serviste kalirken hastane enfeksiyonu gecirip hayatini kaybetse doktor kimi suclayacak hasta yakini hastayi almadigi icin hasta enfeksiyon kapti dese ? ki hastane enfeksiyonu bizim bas belamiz
Konu sahibinin sorumluluğu mu? Halası? Öyle Bi kanun var mı? Komşum olsa mesela acıyıp hastaneye götürdüm benim başıma mı kalacak?

Konu sahibinin sorumluluğu mu? Halası? Öyle Bi kanun var mı? Komşum olsa mesela acıyıp hastaneye götürdüm benim başıma mı kalacak?
eğer yakiniyim diye beyanat vermezseniz kalmaz
konu sahibi vermiş yetmemiş numarasını vermiş
yetmemiş halası ile heyet gezmiş

eğer yakiniyim diye beyanat vermezseniz kalmaz
konu sahibi vermiş yetmemiş numarasını vermiş
yetmemiş halası ile heyet gezmiş
Katılmıyorum. Yabancı biri olsa da çoğu insan alıp hastaneye götürürdü. Tedavisini olabilsin diye elinden geleni yapmış. Yakınlığını sormuşlardır yeğeniyim diyecek haliyle yalan söyleyecek hali yok. E numarasını zaten kayıt yapılırken istemiştir hastane. Yardımcı oldu diye kadının bütün sorumluluğunu alacağına dair söz vermedi ki. Eğer gerçekten sistem böyleyse birisini hastaneye götürdün ve ona yardımcı oldun diye hastene de kaptığı mikroptan sorumlu oluyorsak o zaman hiç iyilik yapmayalım.

Neden herkes hastanın psikiyatriye sevk edilmesi gerektiğini düşünmüş, anlamadım. Yaşlı ve beyin ameliyatı geçirmiş hastanın saldırgan tavırlarının başka sebepleri de olabilir ki muhtemelen bu vakada da öyle olduğu için psikiyatri kabul etmemiş hastayı. (veya bilmediğimiz başka sebeplerden.)

Ayrıca tedavi prosedürünü de eleştirenler olmuş ancak emin olun o beyni açıp ameliyat edebilen doktor sonrasında hastalık için ne yapması gerektiğini de bilir. Tecrübe diyenler olmuş ancak sizin hayat boyu biriktirdiğiniz tecrübeleri o doktor bir ayda ediniyordur. Sakinleştirici ilaç veriliyor mu veya neden verilmiyor bunların sebebi merak edilebilir ancak yorumlar sürekli neden yapılmadığı yönünde suçlayıcı tarzda.

Hata yapan doktorlardan örnekler verilmiş ki tabiki vardır olmaması imkansız. Ancak bu motivasyonla bile sistemin hatasını doktora yıkamazsınız.

Bu olayda sistemde bir sıkıntı olduğu belli. Ancak konu sahibi ilk yazarken isteyerek ya da istemeyerek doktoru suçlu göstermiş ve sonrasında bir çok mesaj da bunu desteklemiş. Bazı doktor arkadaşlar olayı anlatmaya çalışmışlar ama yine yurdum insanı olayı klasik ego savaşı olarak anlamış. Bilmeyen insanların fikirleri havada uçuşuyor. Bilen anlatmaya çalışıyor, hakarete maruz kalıyor. Hala da ısrarla anlatmaya çalışıyorlar ya hem takdir ediyorum hem üzülüyorum.

yakiniyim demis konu sahibi. hasta kimsesiz degil su anda hadi konu sahibini gectim sosyal hizmetler hastayi serviste tutun diyemez .hastane mikrobu kaparsa da sorumluluk alsinlar o zaman taburculuk gereken hasta serviste yatmaz tibbi hatadir yani bu .

Bence bu konu da konu sahıbı de doktorda hakli. Oyle durumda bir hastayı kimse evine götüremez ki evde çocuk var. Hastanede kalması da dogru değil orada birçok hasta var. Allah yardım etsin zor ama sırf yardım etti hastaneye götürdü diye tüm sorumluluğun ona kitlenecegini de sanmiyorum mantıksız. Eger öyle olursa kimse kimseye yardım etmez hastaneye götürmez. İnşallah bir çözüm bulursunuz.

Katılmıyorum. Yabancı biri olsa da çoğu insan alıp hastaneye götürürdü. Tedavisini olabilsin diye elinden geleni yapmış. Yakınlığını sormuşlardır yeğeniyim diyecek haliyle yalan söyleyecek hali yok. E numarasını zaten kayıt yapılırken istemiştir hastane. Yardımcı oldu diye kadının bütün sorumluluğunu alacağına dair söz vermedi ki. Eğer gerçekten sistem böyleyse birisini hastaneye götürdün ve ona yardımcı oldun diye hastene de kaptığı mikroptan sorumlu oluyorsak o zaman hiç iyilik yapmayalım.
neye katılmıyorsunuz ben size resmiyeti söylüyorum yakiniyim diyip telefon numaranızı verirseniz sorumlu olursunuz
mikrop meselesinin hasta yakını ile alakası yok
hastanede hastalar çok fazla enfeksiyon kapıyor o yüzden doktorlar uzun süre serviste hasta tutmak istemiyorlar

Bence bu konu da konu sahıbı de doktorda hakli. Oyle durumda bir hastayı kimse evine götüremez ki evde çocuk var. Hastanede kalması da dogru değil orada birçok hasta var. Allah yardım etsin zor ama sırf yardım etti hastaneye götürdü diye tüm sorumluluğun ona kitlenecegini de sanmiyorum mantıksız. Eger öyle olursa kimse kimseye yardım etmez hastaneye götürmez. İnşallah bir çözüm bulursunuz.
birini hastaneye götürüp yakiniyim diye kendinizi belirtip numaranızı verirseniz hasta elbette sizin basıniza kalır
ne olacak ki başka.
tanımadığınız birini hastaneye götürüp sokakta buldum tanımıyorum derseniz basinza kalmaz.

neye katılmıyorsunuz ben size resmiyeti söylüyorum yakiniyim diyip telefon numaranızı verirseniz sorumlu olursunuz
mikrop meselesinin hasta yakını ile alakası yok
hastanede hastalar çok fazla enfeksiyon kapıyor o yüzden doktorlar uzun süre serviste hasta tutmak istemiyorlar

Allah göstermesin başimiza böyle birsey gelse hastane kapısında bırakıp kaçmak gerek o zaman sorumluluk almamak için anladığım o yazdıklarınızdan 😶😶 iyilik etmiş konu sahibi suçlu çıkmış resmen

Allah göstermesin başimiza böyle birsey gelse hastane kapısında bırakıp kaçmak gerek o zaman sorumluluk almamak için anladığım o yazdıklarınızdan 😶😶 iyilik etmiş konu sahibi suçlu çıkmış resmen
ya yazdıklarımdan bu mu anlaşılıyor ben mi anlatamıyorum
konu sahibi demiş ki bu benim yakınım , numaram da budur.
bu şekilde nasıl yakıni değil diyebiliriz?

ya yazdıklarımdan bu mu anlaşılıyor ben mi anlatamıyorum
konu sahibi demiş ki bu benim yakınım , numaram da budur.
bu şekilde nasıl yakıni değil diyebiliriz?

Benim mantığıma yatmayan konu sahibi ufak çocugu olan ve maddi olarak bakim evine yetmesinin imkansiz olduğunu söyleyen birisi. Dİğer konusunda 14 bin gibi bir rakamdan bahsetmişti çoğu insan için çok yuksek bir rakam. Kendi ailesini mi geçindirecek halasini bakim evine mi yatıracak? E kimseleri yokmuş evde bakim imkansiz. Hastaneye götürdüğü için buna zorlanmasini anlayamıyorum. Siz prosedürü söylüyorsunuz sizi de anliyorum haklisiniz ama herkes hakli bu konuda. Benim bu konudan anladiğim konu sahibi halasini hastane kapisinda bırakip hiç ilgilenmese başi ağrimayacakti.

Benim mantığıma yatmayan konu sahibi ufak çocugu olan ve maddi olarak bakim evine yetmesinin imkansiz olduğunu söyleyen birisi. Dİğer konusunda 14 bin gibi bir rakamdan bahsetmişti çoğu insan için çok yuksek bir rakam. Kendi ailesini mi geçindirecek halasini bakim evine mi yatıracak? E kimseleri yokmuş evde bakim imkansiz. Hastaneye götürdüğü için buna zorlanmasini anlayamıyorum. Siz prosedürü söylüyorsunuz sizi de anliyorum haklisiniz ama herkes hakli bu konuda. Benim bu konudan anladiğim konu sahibi halasini hastane kapisinda bırakip hiç ilgilenmese başi ağrimayacakti.
evet maalesef ülkede sosyal hizmetler çok aktif çalışmıyor
bu tarZ insanlar için bakım evleri çok çok az.
ben konu sahibini hiçbir yerde suçlamadim ama kendisi suçluyu çok yanlış yerde arıyor.
buradaki "tecrübeli" arkadaşlarda onu yanlış yerden destekliyorlar.

Back
X