Ben bunu anladım da bisey danismak istiyorum, sistemi sizin kadar bilmiyoruz ve muhtemelen yanlis yargilara varıyoruz eve goturmem mümkün değil, sosyal hizmetler sorunu su an çözemiyor. Hastanenin yapacağı bisey de kalmadi. Hepsine okeyim. Basiniza gelse ne yaparsiniz,
lattesizkitapsiz
kuzum sana da soruyorum, benim uzak bir akrabal vardi, böyle saldırgan tavirlari vardi, alzheimer hastasiydi, rapor aldilar saniyorum, apar topar dar-ül acize ye gonderildi. Bu kadin bunu yapamaz, ameliyattan yeni cikmis hasta. Evine götüremez. Benim de kizim bebekti mesela götüremezdim evime. Dar-ül acize almasa ne olurdu bilmiyorum, yani hasta yakini olarak kayda girmis olmasi bi noktadan sonra basina belaya dönüyor anladigim. Ne yapmak dogrusu?
bakın ben burada olayın yüzde yüz sosyal hizmetlerde çözüleceğine inanıyorum.
psikiyatrinin hastayı almayacağı açık ise ki zaten almaz kaç kere yazıldı.
ben hastane dışı çözümler bulmaya calisirim
sosyal hizmetler kime bağlı bilmiyorum kaymakamlik mi muhtarlık mi hepsine teker teker giderim .
ya da şehirde varsa hastayı kabul edecek özel bie bakim evi ararım borca girerim vs vs
peki şimdi ben size soruyorum siz beyin cerrahi yerinde olsaniz ne yaparsiniz?
bütün servis sizden sorumlu servisinin Can güvenliği huzuru başka şeylere orada yatan tek hasta o değil ki ..
siz hastanın ameliyatını yapmışsınız hastayla işiniz bitmiş ama hastayı hiç kimse kabul etmiyor hastada bu şekilde sorunlu herkesi rahatsız ediyor,
psikiyatri kabul etmiyor hasta yakını kabul etmiyor hasta yakını olduğu için kimsesiz aslında statüsünde değil hasta sürekli sorun çıkarıyor siz ne yaparsınız mesela?
30 kere yazdılar burada sakinleştirici sakinleştirici yani 11 sene okuyup beyin cerrahı olmuş adam bunu akıl edemiyor mu ?
bu tarz ilaçlar acilde bile veriliyor demek ki verilmemesinin bir nedeni var
ben doktorum bir nedeni vardir muhakkak diyorum sağlıkla hiçbir alakası olmayan adam direkt fikir beyan edebiliyor ben buna sinirleniyorum bunu sürekli yapıyorlar her yerde yapıyorlar.
hastane hiçbir doktorun babasının yeri değil hiçbir hastayı kayırmıyor kimse kayıramaz da zaten hastaneye hızlı sirkülasyonun olması gerektiği bir yer biz de öyle Avrupa'daki gibi rahat rahat bir tedavi çeşidi yok cerrahlar gece 12'ye kadar ameliyat yapıyorlar ya acil olmayan vakalardan bahsediyorum.
ve diyorlar ki hastayı doktorun başına at telefonlarını açma ?
bu makul geliyor mu size?