Zorlu hamilelik süreci

86deliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
8.935
10.663
248
38
kızlar yine aynı tarz konu ile karşınızdayım,
İlla kafama takcak bişey bulmak beni çok yoruyor.ben bu huyumu nasıl aşabilirim?
Yine neye taktın derseniz , doktorum dün 4lü test sonuçlarım için aradı , bütün parametreler normal sadece yaş riski 750/1 çıkmış dedi(30 yaşda ortalama 900/1 çıkarmış) ufak bi detay önemsiz dedi ama gelde bunu bana anlat.ultrason ve 2li testlerin normal kafaya takma dedi , dedideee ben düşün düşün düşünn ölcem....
Herşeyi akışına bırakmak istiyorum ama yapamıyorum , nolur bi akıl verin....

O testler çoğu zaman doğru sonucu vermiyo. Kafana takma canım.
Aslında kafaya taktığım ben neden böyleyim..bukadar tedirgin olmak normal değil bebeğede zararlı..ki çıkan risk çok önemsiz dedi doktor bilgin olsun diye sölüyorum dedi ona rağmen takılmak niye...

Aslında kafaya taktığım ben neden böyleyim..bukadar tedirgin olmak normal değil bebeğede zararlı..ki çıkan risk çok önemsiz dedi doktor bilgin olsun diye sölüyorum dedi ona rağmen takılmak niye...
Ben buna annelik diyorum.. Bende çok rahat bi insanım kendimi öyle görürdüm yani. Çocuk olduktan sonra delirdim. Mamasının suyu iyice kaynadı mı? bezini çok sıkmadın di mi? Aman düzgün tut! Falan.. Ki bunları anneme söylüyorum

Dimii,yani sadece ben böyle değilimdir

900/1 olsa ne olacak ? 750-1 olsa ne olacak ? 1 ihtimal hep var.. 10000/1 olsada bişey değişmeyecek yine 1 ihtimal var.. Çok kafana takıyorsan harmony test yaptır %100 sonuç veriyor. Sonuç kötü çıksa ne olacak ? Yavrundan vazmıgeçeceksin ?
Hiçbir koşulda vazgeçmem diyorsan yorma böyle testlerle kafanı. Bebeğine odaklan,sev onu..
Allah bizim için en iyisi bilir,ne gelirse allahtan de,şükret haline..

Dimii,yani sadece ben böyle değilimdir
Yok canım değilsin merak etme. Annelik karnındayken başlıyo işte. Katlanarak devam ediyo bu duygular sonrasında.

Sen içini ferah tut. Doktor önemsiz demiş. Bebişin gayet sağlıklı. Etini yoğurdunu ye gez toz keyfine bak.

Yok asla vazgeçmem zaten o testleride yaptırmam.ama mesela çok ileriyi düşünüyorum,engelli olursa ona gerektiği gibi bakabilcekmiyim ona yetebilcekmiyim gibi...

Sağolasın canım Allah razı olsun

Yok asla vazgeçmem zaten o testleride yaptırmam.ama mesela çok ileriyi düşünüyorum,engelli olursa ona gerektiği gibi bakabilcekmiyim ona yetebilcekmiyim gibi...
Hakkında hayırlısını iste allahtan. Ne gelirse allahtan,nasıl uygun görmüşse öyle olacak. Engelli bir çocuk verdiğinde onun sabrını gücünüde verecektir.
Bende hamileliğimde hep kötü senaryolar kurdum kafamda,sonra dedim herşey olacağına varır şimdiden niye üzüyorum kendimi.. Saldım gitti sonra..

Normaldede böyleyim ama şuan hamile olduğum için bütün tedirginliklerim bebek üzerine.

Anladım aynı durum bende de var.Bir konuya takınca takılıyorum 50 kere onaylatmadan rahat etmiyorum.Biri ters bir şey söylese günlerce üzerinde düşünüyorum.Bence uzman desteğiyle aşılacak bir şey bu.Yani ben kendi başıma aşamıyorum denedim ama yine aklıma geliyor yine laf arasında böyle mi şöyle mi diye insanlara rahatsızlık veriyorum falan filan...Bence müsait bir zamanımızda bir görüşün uzman birileriyle eğer çok sıkıntı çıkaracak derecede rahatsızlık veriyorsa size.Çünkü benimki beni çok rahatsız ediyor bazı günler sadece o konuyu düşünüyorum,salak saçma ağlıyorum....

ben de boyleydim dogumdan sonra daha da artti. psikolojik destek aldim halen de ihtiyacim oldugunu dusunuyorum ama vakit bulamiyorum. Allah yardimcin oksun benim cozumum yok malesef...

Benim durumum ilaçlık okadar çok doktor seanslar terapiler aldımki...ilaç kullanınca anca düzeliyorum ama şuan hamileyim diye tabiki kullanmıyorum.aslında çok kaderciyim ama düşünmedende edemiyorum malesef

ben de boyleydim dogumdan sonra daha da artti. psikolojik destek aldim halen de ihtiyacim oldugunu dusunuyorum ama vakit bulamiyorum. Allah yardimcin oksun benim cozumum yok malesef...
Canım hepimizin yardımcısı olsun inşAllah.takıntılı olmak zor.eşimde çıkan riski hiç umursamadı mesela üstünde bile durmadı ,bende öle olmak istiyorum beceremiyorum.

valla şimdiki aklım olsa o testlerin hiç birini yaptırmam senin bebeğinle ilgili bi sonuc vermıyo ki adı ustunde tarama.. bebeklerin çoğunluğu sağlıklı doğarmış zaten kafaya takma hiç.. sonuç kötü gelse bile kesin değil ki o bile yüzde kaç ihtimal.. içini raahtlatmak için tek çözüm amniyosentez ama bence hiç gerek yok hamileliğin tadını çıkar canım:)

Yok doktorumda amniyosentezlik bir durum olmadığını söyledi ısrarla.illa ben yüzde yüz emin olcam dersen yaptır ama tavsiye etmiyorum dedi.ki bende zaten yaptırmayacağım sadece çok ilerileri düşünmek istemiyorum öle mi olcaktı bölemi olcaktı nasıl olcaktı gibi düşüncelerden kurtulmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…