zoruma gidiyo artik

Demirsema

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2015
418
215
53
Istanbul
Selam kızlar suan içimde patalmak üzereyim en yakın kardeşim dediğim arkadaşim vardı korunmayi birakti bana söylemeden sonra günüm geçiyo dedi benim evimde test yaptık pozitif çıktı sonra bana nasıl olunur korunuyorum dedi tabiki ona kızmiyorum nihayetinde doğum yaptı benimle ilişkisini kesti anlayamadım sebebini geçen hafta başka çok yakın arkadaşım yine benim evimde test yaptı zoruma gidiyo tabiki kıskançlık değil ama bi tuhaf duygu bu anlarsınız benim evimde test yapıp 2 kişi hamile olduğunu öğreniyor ama ben her ay negatif çok kötüyum o günden beri habire agliyorum bu kişiler benden 3 sene sonra evlenenler

Üzülmeyin desem de sizi okadar çok iyi anlıyorum ki. Ben de 6 yılı doldurdum. Bir aşılama ve 4 tüp bebek tedavisini geride bıraktım.

Size tavsiyem eğer normal yolla olmuyorsa en kısa zamanda tedaviye başlayın hiç umutsuz olmayın maddi manevi hazır oldukça tedavi deneyin. Ve bunun bir sınav olduğunu asla unutmayın. İsyan etmeyin. Ben her girdiğim ortamda çocuğumuzun olmamasına üzülen insanların bakışlarıyla ezildim üzüldüm çok ağladım ama pes etmedim sizde pes etmeyin

Çok zor gerçekten eşim 31 yaşında saçlarında hafif beyazlar başladı şehir değiştirdik herkezden uzak olmak için ama arkadaşım geçen hafta kalmaya geldi burdada pesimi birakmadi

Çok zor gerçekten eşim 31 yaşında saçlarında hafif beyazlar başladı şehir değiştirdik herkezden uzak olmak için ama arkadaşım geçen hafta kalmaya geldi burdada pesimi birakmadi
Tüp bebek sürecinden korkmayın. Adetin 2 yada 3. günü kontrole gidiyorsunuz.Önce kontrol sonra kanda e2 testi yapılıyor. İstedikleri gibiyse 10 gün süren iğne süreciniz başlıyor. iğneler bittikten narkoz verilip 15 20 dk süren yumurta toplama işlemi yapılıyor. Eşinizden de o gün örnek alınıyor. Laboratuar ortamında döllendiriliyor. Ertesi gün net sayı ve durumları hakkında bilgi veriyorlar. Ortalama 3 yada 5 gün sonra transferiniz gerçekleşiyor ve 10-12 gün sonra kanda gebelik testle durumunuz netleşiyor bukadar. Sakın hayatı kendinize zindan etmeyin. Umutlu olun güçlü olun pes etmeyin

Ne diyim haklısınız, insan eksik hissediyor böyle şeyler görünce. Ama şunu unutma bu konuda stresin ne kadar yüksekse gebe kalma olasılığında okadar düşük olur.
Madem bir şeyi merak ediyorum 4 yıllık evlisiniz ama 4 yılın 4 yılı bir fiil çocuk için çabaladınız mı?
Birde tamam tüp bebek yaptırmadığınızı yazmışsınız, yinede sorunun ne olduğunu araştırdınız mı?
Bazen insan üzülmekten tüm hareket kabiliyetini yitiriyor. Eğer durumunuz buysa hemen bir merkeze gidip en azından muayne ve ön testleri yaptırıp araştırmanızı tavsiye ederim

Son 3 senedir istiyoruz biz bebek yumurtlama takibi yaptırdım ama benim eşimin işi annesine yakındı bizim eve 3 saatlik mesafede çok yoğun günlerinde annesinden kalırdı bazen 10 günde bi eve gelirdi onun evde olmasını beklemek ayrı dert bende Polip vardı bide polikistik over hastasıyım Polipi geçen sene alırdım açıkçası çok bi uğraş vermedim veremedim eşimin işinin uzak olma sebebiyle şimdi bende tasindim eşimin isine çok yakınız bi programa girmek istiyorum ama ona bile cesaretim yok ben 4 senelik evliliğimde çok şey yaşadım ölümler is kazaları ailem darmadağın oldu birazda taşınma sebebim bu zaten uzaklaşmak herkezden herseyden

Ah erkekler, neredeyse hepsi Yeşilçamdaki gibi çocuk yapıldığını sanıyor. Tek ilişki 9 ay sonra kucak.
Bence eşinle konuş bir tüp bebek merkezinde ikinizde muayene olun. Bu güne kadar yaptırmadıysanız tüm hormon testlerinizi yaptırın. Eşin bir spermiyogram versin.
Daha sonra sonuca göre bir yol haritası çıkarın. Nekadarda düzenli olmadı desende 3 yıl uzun bir süre belki de hiç düşünmediğiniz bir sorun var.

Birde sakın tüm testler tamamlanmadan, herhangi bir Dr un bunu kullan yumurtlarsın diye vereceği klomen vs yada internetteki kürleri vs i deneme. Önce ikinizinde tam olarak nesi var onu görün. Tahminimce
Sende PKO olduğundan tüm sorunu ona bağlıyorlardır.

Merhaba canim seni cok iyi anliyorum, bende senin gibi hissediyorum cogu zaman.Bizim ailede herkez teker teker bebek sahibi oluyor hatta bugun benden sonra evlenen kuzenimin hamile oldugunu duydum.Onun icin sevindim kendim icin uzuldum Rabbim tez zamanda bizleride bebislerimize kavusturur insallah.

Evet ona bağlıyor doktorlar ben tüm hormon testlerini yaptırdım eşim de ayaptirdi bi sorun yok onda hafif bi pko var dedi doktor bende ama ben Tedavi olmadım olamadım hiç bi kez 6 ay düzenli gittim çatlama iğnesiyle denedi klomen vermedi kendi kendime yumurta üretiyomusum

Canım bende 1.5 yıldır hiç hamile kalamadım o süreçte yeni evlenip hamile kalan o kadar çok arkadaşım oldu ki hep sevinçlerine ortak oldum bence kalbini bozma , Allah bizlere de verecek zamanını bekliyor bol bol duanı yap bu süreçte.

Demirsema yalniz degilsin arkadasim tanismiyoruz ama inan neler hissettigini cok iyi biliyorum. 3 yillik evliyim ben de bir kere kimyasal gebelik oldu sonra da korunmamama ragmen hamile kalamadim benden sonra evlenenlerin hep cocuklari oldu herkes kendine gore bir hayat kurdu o kadar garip ki cocugum yok diye arkds ortamlarinda hep bakislarla ezildigimi hissettim ben de. birde ben yurtdisinda yasiyorum evlendikten iki ay sonra geldik yurtdisina stres sikinti buralara alisma surecim adetlerim tamamen duzensizlesti cok kilo aldim 6 ay once spora diyete basladim kilo vermee basladim adetlerim duzene girdi cok sukur su anda ne sorun oldugunu bile bilmiyorum burada sigortam yok doktora gidemiyorum hicbir sekilde su uc senede sadece bir kere kadindogumcuya gitme imkanim oldu turkiyede onda da cok kalabalik bir devlet hastanesiydi bastan savma bi sekilde doktor polikistikover olablir dedi tam emin degilim sonra gel dedi tabi ben gidemedim geri donus tarihimiz geldigi icin.. su an elim kolum bagli burada doktora gidemiorum turkiyeye de gidemiyorum bir doktora gorunebilsem en azindan bi sorun varsa tedaviye baslardim ama hicbir sey yapamiorum kimseye bir sey anlatamadigim icin cocuk dusunmuoruz daha deyip gecstrmeye calisiyorum. icimin nasil yandigini kimse bilmiyor, anneme bile anlatamadigim tek sey su hayatta, cok uzuluyorum dua ediyorum kendiliginden olsa Allahim diyorum benim elimden birsey gelmiyor sen ver Allahim diyorum.. Senin imkanin varsa git arkadasim doktora ne gerekiyorsa yap, sonrasi Allaha birakirsin ama elinden geleni yapmalisin sen de esinde. Bak benim halime beterin beteri var inan dusunsene belki doktora gtsem bir ilac verse gececek bir sey belki cok basit bir kist var ya da enfeksiyon var bi ilac alsam bitecek belki ama imkanim yok sadece beklemek zorundayim turkiyeye donecegim gunu... Ben de artik dayanamadigim icin herkesle iliskimi kestim inan yuregim yaniyor ruyalarimdaa goruyorum cocugum olmus nasil seviniyorum. her seyin hayirlisini rabbim bilir bir hikmeti vardir tabiki inaniyorum ama kadinlarin kadinlara verdigi zarar cok buyuk oluyor..

o zaman size moral olsun biraz da ben anlatayım ,2 yıllık evlıyım evlendıkten 9 ay sonra denedık kese gelişemedi kurtaj oldum kaybettık sonra 4 ay korundum kımyasal gebelık gecırdım sonra yıne hamıle kaldım ve 8+5 iken kalbı durdu kurtaj oldum
sonuc turner sendromu oldugu ortaya cıktı doktorlar tamamen sans dedı tum tahlıl tetkıler temız cıktı cıfter cıfter yaptırdım kromozm testlerımızı bıle hısteroskopı oldum doktor bıde ona bakalım ddı kucuk 1 polıp bulmus ınsallah sebep budur dedı yanı anlayacagınız 9 ayda 3 kaybım oldu 3 enkaz kaldı uzerımde tabı bunları yasarken esımle benım yasadıgımız pskolojık travmaları saymıyorum ılk ebegımı herkes bılıyodu sonrakılerı kımseye soylemedım acımı içimde yasamak daha kolay atlatmamı sagladı ama ınsanların bebek yok mu ?? aa hadı yapın bı tane demelerı yada en yakın arkadasımın bebegıyle bana hava atmaları bunları saymıyorum bıle ... yani bahsettıgın duygu kıskanmak deıl ımrenmek ozenmek tatlı tatlı ama cunku hepımız yasıyoruz bı hamıle haberı alsam burkuk kalıyorum o konuda çaresizmisim gibi ama inanıyorum kı RABBIM bir gün bana da yasatacak o duyguyu ve duam Allah kımsenın kucagını boş bırakmasın hayırlı saglıklı evlatlar versın ınsallah hepımıze

Ah canım ya insan kendiyle aynı şeyleri yaşayan insanları kardeşi gibi içi isinir derlerdi inanmazdim harbiden oleymis Rabbim kimsenin kucağıni boş bırakmasın

Çok zor o insanlarla ugrasmak bugün merdivenleri temizleyen bi kadın var yeni ise başlamış şu almaya kapı çaldı açtım o bile soruyo çocuk yokmu burda beni kimse tanımıyo nasılsa diye yeni evliyim dedim ve içeri geçtim gorumcemin kızı var 18 yaşında evlendi doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalmıştı şimdi oğlu 6 aylık ve gorumcem şimdi aradı yine hamileymis dedi ağlıyo gorumcem bu kız napıo ara bişey de alırsın Korkut diyo benden nasıl bole bişey isterler anlayamadım ben evlat diye yanarken bi başkasına nasıl aldı çocuğu diyim bilerekmi yapıyorlar yoksa benmi öyle hissediyorum bilmiyorum

Dengesiz insan çok arkafasim sakin sen karisma gorumcenin kişinin isine de Burakya aldirmazlar da agiz yapiyolardir bana da soranlara yeni evliyim diyorum 20ay oldu evlenelioysaki napim üzülüyorum ben kimseye ssormuyorum ama insanlar sormaya bayiliyor takma canm Allah bize de yaşatacak inşallah o duyguyu

İnan Evimi bıraktım başka bi semte tasindim bu kaç ay önce sırf bu konu yüzünden ama hala rahat birakmiyolar

çok gçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum.insanlardan kaçar oldum ben de.inşallah Allah bize de tez zamanda bebeğimizi verir ve bizde bu ızdıraptan kurtukuruz.bu insanlar öbür dünyada nasıl çıkacaklar Allahın huzurına bilmiyorum.çalılıyorum ben işi bıraksam olmaz iş değiştirsen aynı dert seni gelip buluyor.hadi yeni iş bulduk desen iş arkadaşlarına yeni evliyiz desen yıllar geçiyor ve yine o sprularla başbaşa kalıyorsun ee bebek yokmu olmuyormu olsun artık .haaa oluyorda niz yapmıyoruz .bencil küstah insanlar terbiye vicdan sıfır ahlaksızlar.valahi emekli olup eve kapatmak geliyor kendimi ama emeklilik yaşımada daha yıllarrrr var.

vallahi karışırsan çocuğu olmuyor kıskandı bizimkisinin de olmasını istemiyorlar diye adını çıkarırlar al başına bir dert daha aklancam diye uğraş dur.çok istiyosa kendisi konuşsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…