Zoruma gidiyor...

yy_denizz

Her şey beyaz olsun
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
14
5
1
Neresinden başlayacağımı bilmiyorum.Huzursuz, kavganın eksik olmadığı bir evde büyüm.Annem babamla arasındaki sıkıntıları hep benden çıkarttı.18 yaşıma kadar annemden dayak yedim sonuç olarak içine kapanık mutsuz özgüvensiz bir genç kızım...Anneme göre ben doğmasaydım babamla boşanacaktı.Ben doğduktan sonra anneannem annemi çocukla kabul etmeyeceği için babama katlandı.Bunlar çocukluk yaralarım olarak kaldı bende.Her kavganın sonunda sebebi ben hissettirildim.Neyse...Şu an 24 yaşındayım üniversite son sınıftayım.O evden kurtulmak için evime yakın bir şehirde okumayı seçtim.Ailem çok ilgisiz, üniversite kaydımı yurt bulma işlerimi okulla ilgili tüm işlerimi hep kendim yaparım.Bundan 3 ay önce yurttan oda arkadaşım mezun oldu, eşyalarını indirmek için annesi odamıza çıktı, bu arada odamız kalabalık çok kişi kalıyoruz.O gün odada ben vardım uyuyordum, uykum ağırdı kalkamadım, bir yandan da seslerini duyuyordum.Annesi arkadaşıma ''annem şunu da koyalım şunun içine, annem dur birlikte yapalım'' dedikçe uyandım, boğazım düğümlendi...Kıskanmadım ama annemden hiç duymadım böyle sözler.Ağlamamak için zor tuttum kendimi ama birkaç gün etkisinde kaldım.Mezun olcam bu yaz okulunda ama evime gitmek istemiyorum.Her sabah annemle babamın birbirine küfürleriyle uyanmak istemiyorum, sabahtan akşama kadar evde köle gibi kullaıılıp akşam babama şikayet ediliyorum ev işi yapmıyorum diye.Annemi annem gibi hissedemiyorum.Evden okuduğum şehire en son geldiğimde ağlayarak geldim sebebi de şu:annemle babam kavga ediyorlardı.Babam anneme o.. ç... diyodu annem de ona aynı şekilde küfür ediyorudu.Mahalleden duyulduğu için utancımdan camları kapattım ve anneme anne sen bari yapma dedim döndü bana baban para veriyor sana köpekliğini yapıyosun dedi, çok üzüldüm.Neyse 1 hafta önce annem yurduma geldi odama çıktı kimse de yok odada yaz okulunda tek kalıyorum koca odada.Annem odaya baktı ve rahatsın tabi dedi.Rahat filan değildim oda arkadaşlarım problemliydi ama anlamaz annem.Kıskandı gibi geldi eve döndüğümde bunu benden çıkarır...şehir dışında yaşamak çalışmak istiyorum ama akrabalar dedikodumu yapacak hayırsız evlat damgası yiyeceğim.üstelik yalnız yaşamak yalnız bir hayat beni çok korkuturken.... annemi bu hale getiren de babam yani sadece annem değil sorunlu olan.ayrıca yanlış anlaşılmasın evlenmeyi düşünmüyorum zaten kimse de yok hayatımda.bu sıkıntılı dönemimden evlenerek kurtulmaya çalışmak gibi mantıksız bir şey yapmam sadece iç dökmek benimki

Son düzenleme:
Şansın varsa seni seven bir adam bul acilen evlen Şehir dışında falan çalışmakla annenlerin verdiği mutsuzluktan sıyrılıp d mutlu olamazsın yalnız başına Sana mutluluk verecek biri gere inşallah da bulursun

cok üzüldüm sana elalem ne der diye sakın dusunme kal baska sehirde hatta okudugun sehri artık tanıyorsun kal orda calıs

Ben sana bir şey söyleyeyim mi akrabaları da boşver, hayırsız evlatlığı da boşver. Her zaman konuşacak bir şeyler bulurlar niye takılıyorsun?
Yalnız yaşamaktan korkacak bir şey yok, mutlu mesut yaşamak mı daha cazip, yoksa her gün kavga gürültü hakaret mi?
Kardeşim de, ben de okulu bitirince ailemizin yanına dönmedik, yalnız yaşadık hayırsız mı olduk? Bir iş bulup çalışmaya başlarsın, kafana göre ufak bir ev tutar yerleşirsin. Hiç takma elalemi.

Ayy ne biçim anneymiş o ya... Herkes ANNE olamıyor ne yazıkkı. Sende hayatını kurtar onlara muhtaç olma canım.

Bir iş bul ve kurtul o evden.
Herkes annelik babalık yapamıyor ne yazık ki.
Sakın evden çıkmak için saçma sapan evlilik olaylarına girme.
Huyunu suyunu bilmediğin biriyle evlenip hayatını daha da dara sokma.
Elalem ne dermiş boşver bu senin hayatın.
Konuşcak olan herşeyi bahane edip konuşur.
İş araştırmaya başla şimdiden, güçlü olmalısın.
Allah yardımcın olsun.

evlen diyenlere bakma lütfen
bi sorundan kaçmak için düşünülmeden yapılan bir evlilik daha büyük risk
doğduğun yer değil doyduğun yer demişler
başka bir şehirde iş bulursun, bir de ev arkadaşı ya da sadece kızların kaldığı apartlara yerleşirsin olur biter
elalem ne der hayırsız evlat der gibi şeylere takılma.
sen yaşıyosun sonuçta bunları elalem değil

cnm onlar seni düşünmüyo sen niye onları düşünüyorsun git ayaklarının üstünde dur mahalle baskısını d bosveer herkes herseyi deme hakkına sahip hisseder bu ülkede kendini. önemli olan sensin. paran olunca kıymete binersin aldanma buna da

Ataması olan bir bölümdeysen gir sınava ve atan. Bir de kurumundan ev arkadaşı edinirsin güzelce yaşarsın. Sınav eeneye. Bu süreçte ailenin olduğu ilde iş bulur mümkün olduğunca evle ilişkin olmaz. Başka çözüm gelmedi canım sklıma. Zor biliyorum ama kulaklarını kapatıp hedefine odaklanmalısın.

Şansın varsa seni seven bir adam bul acilen evlen Şehir dışında falan çalışmakla annenlerin verdiği mutsuzluktan sıyrılıp d mutlu olamazsın yalnız başına Sana mutluluk verecek biri gere inşallah da bulursun
Yalnız başına neden mutlu olamasın ki? Sırf evlenmek için evlen diyorsunuz resmen pes

Sakın evlenmeye kalkma..

Annende kurtulmak için başkasının boyunduruğuna girme..

Meslek sahibi olup,işini eline aldığında kımse senin uzerınde soz sahıbı olamaz..

Ne guzel okulun bitiyor o eve bir daha dönme iş bul çalış hayatını duzenini kur..

Yapabilirsen okuduğun Şehirde bir iş bul ve orada yaşamaya devam et. Kendi hayatını kur, elbet zorlukların olacak ama hayat bu zaten. Ailene gelirsek onlarla bağını koparma, yaş ilerledikçe daha iyi anlayacaksın ki onları oldukları gibi kabul et. Kendi paranı kazanıp, kendi düzenini kurup tam anlamıyla bir birey oldukça daha da olgunlaşacaksın ve onları çocuk gibi görüp oldukları gibi kabullenmeyi öğreneceksin. Sadece kendi hayatına yönel ve onlardan sana zarar gelecek noktalarda mesafeni Koru, zamanla bu Güce sahip olursun. Ayrıca sakın ailemden kurtulayım diye düşünüp ani bir kararla kendi özgürlüğünü almadan, karşındakini tanımadan, sevmeden evlenme. Mutsuz bir ortamdan çıkmak için kendini mutsuzluğa atma. Güncelinde güvenerek severek inş çok mutlu huzurlu bir evlilik yaparsın. Ve sakın ama sakın canım, annenin yaptığını ileride çocuklarına yapma. Annenden dersler çıkar ve iyi bir anne olmaya çalış. Benim anneannem de annene Kısmen benzer Sevgisiz katı ve acımasızmış, hala da Öyledir. Annem bize tam tersi bir anne oldu ve hala öyle. Annesindeki hataları yapmamak için Hakk'ını ödeyemeyeceğim bir anne hep. Allah yolunu açık etsin, güzel insanlarla karşılaştırsın :)

Siz matematikci misiniz gercekten, o nasil tavsiye? Hadi acil bir adam buldu, o adami acil nasil taniyacak da evlenecek kiz?
Bu nasil mantik? Kendi ayaklarinin uzerinde duramadan, evde ki ana babadan kacarken, elalemin hic bilmedigi adamina mi siginsin?

Artık küçük bi kız cocugu degilsin gayet akıllı mantıklı bi genç kızsın kimseyede ihtiyacın yok hem okuyup hem calışıp hayatını en bastan kur sakın kacmak için evlenmeyi cözüm olarak görme hayatını kazanmaya calış ayaklarının üstüne saglam bas cok basarılı iş kadınları var ve cogu bekarlar sende yapabilirsin gercekten istersen artık annenin veya baskasının hayatına karısmasına izin verme kendi yolunu çiz umarım cok mutlu ve basarılı olursun kardeşim

Sana git evlen diye saçma sapan akıl vermeyeceğim. Zorunlu yapılan yapılan her zaman sorunlu evlilik olmuştur. Asla böyle bir şeyi aklına getirme. Ben de 20 yaşındayım kardeşin sayılırım. Okumuş, altın bileziği olan bir insansın. Kimsenin küfrünü, kahrını çekmek zorunda değilsin. o ne der bu ne der diye düşünme. Hayata bir kere geliyoruz cesaretli ol. Anne-baba evinde ne işine konsantre olabilirsin ne de kazandığın para sana kalır. Git kendi hayatını kur, çalış, ölümüne çalış, para kazan, ye iç dolaş gez. Herkes kendi kaderini kendisi çizer. Seni tanımıyorum ama bu aileye 24 yaşına kadar katlanmak bile ne kadar sabırlı bir insan olduğunu gösterir. Ya Allah de, gerisi gelir. He bu arada akrabaların arkandan konuşursa 'ayy g.tümm!' dersin :)

Siz matematikci misiniz gercekten, o nasil tavsiye? Hadi acil bir adam buldu, o adami acil nasil taniyacak da evlenecek kiz?
Bu nasil mantik? Kendi ayaklarinin uzerinde duramadan, evde ki ana babadan kacarken, elalemin hic bilmedigi adamina mi siginsin?

o arkadaşa laf anlatılmıyor samson boşa çaba
değişik bir bakış açısı var

Denize düşene yılana sarılır mantığıyla hareket etmem hiçbir zaman.Evliliği de uzun bir süre düşünmüyorum zaten hayatımda biri de yok.Önceliğim iş bulup çalışmak kendi ayaklarım üstünde durmak istiyorum.Çelik gibi kuvvetliyim akıllı bi kızım hep mantığımla hareket etti
Sakın evlenmeye kalkma..

Annende kurtulmak için başkasının boyunduruğuna girme..

Meslek sahibi olup,işini eline aldığında kımse senin uzerınde soz sahıbı olamaz..
Sorun sadece annem değil.babam da sorunlu.evimizde huzur yok.annem ve babam birbirinden gizli para biriktiriyor biz 3 kardeşi düşünen yok.maddi durumumuz iyi.dışardan harika bi aileyiz.ama o kapı kapanınca içinde yaşananlar farklı...evlenmek gibi bir niyetim de yok zaten o evden kurtulup hemen evlilik yapsam mantıksız olur.çok şükür iyi bir bölüm okudum donanımlıyım.mantıklı bi kızım ama bunlar kimseye anlatılmıyo utanıyorum çünkü.o yüzden buraya yazdım fikir almak için

Back
X