- 25 Şubat 2015
- 1.815
- 2.358
- 333
- Konu Sahibi Scarletprincess
-
Sagolun ilk gebelik olduğu için doktor sezeryan önermiyor ancak suni sancı ile normal doğum beni daha da çok sarsacak diye korkuyorum.
Öncelikle rabbim sabir versin. Bende 21+6 da erken doğum yapmak zorunda kaldım. Benim hersey ani geliştiği için normal dogum oldu. Suni sancisiz bi gun icinde olup bitti. Sonrasi toparlanma sureci fiziksel olarak kolaydi ama duygusal olarak hala zor benim icin. Bu arada bebeğimi gostermediler bana. Belki gorsem daha da kotu olurdum21 haftalik gebeyim ultrason ve amniyosentez sonucu heyet kararıyla gebelik sonlandırma kararı verildi.Bu haftada normal doğum mu yoksa sezeryanla gebelik sonlandırma mı önerirsiniz?
Merhaba 1 gun icinde de olabilir 2 3 gün de sürebilir deniyor.Alttan ilaç verdiler sanırım peki anı şehirde yaptırdınız özel hastane miydi? heyet raporu isteniyor cunkuÖncelikle rabbim sabir versin. Bende 21+6 da erken doğum yapmak zorunda kaldım. Benim hersey ani geliştiği için normal dogum oldu. Suni sancisiz bi gun icinde olup bitti. Sonrasi toparlanma sureci fiziksel olarak kolaydi ama duygusal olarak hala zor benim icin. Bu arada bebeğimi gostermediler bana. Belki gorsem daha da kotu olurdumSen nasil iyi hissedeceksen doktorunla görüşüp karar ver bence.
İstanbul'da iseniz onereceginiz yer ve doktor var mı lütfen çok önemli bu süreç benim içinMerhaba 1 gun icinde de olabilir 2 3 gün de sürebilir deniyor.Alttan ilaç verdiler sanırım peki anı şehirde yaptırdınız özel hastane miydi? heyet raporu isteniyor cunku
Hastane ve doktor öneriniz nedir burdan yada özelden paylaşabilir misiniz lutfenÖncelikle rabbim sabir versin. Bende 21+6 da erken doğum yapmak zorunda kaldım. Benim hersey ani geliştiği için normal dogum oldu. Suni sancisiz bi gun icinde olup bitti. Sonrasi toparlanma sureci fiziksel olarak kolaydi ama duygusal olarak hala zor benim icin. Bu arada bebeğimi gostermediler bana. Belki gorsem daha da kotu olurdumSen nasil iyi hissedeceksen doktorunla görüşüp karar ver bence.
Hastane ve doktor öneriniz var mı?Emin ol atlatacaksın. Evet zor ama içini ferah tutmaya çalış. Ben sana ne desem nafile. Sadece anlayabiliyorum bir anne olarak acını paylaşıyorum inan. Bizim için annelik sadece doğumla başlamıyor. Annelik güçlü olmaktır da aynı zamanda. Bunu unutmamaya çalış. Muhakkak da haberdar et. Allaha emanet ol kardeşim.
Sezeryan yapamayız diyorlarzararı var mıymış peki ? bence psikolojiniz için sezaryen olsanız daha iyi olur...
çok üzüldüm ama inanın vardır bir hayır bunda da.....
Doyum öncesi reduksiyon yani bebeğin kalbini durdurma işlemi yapıldı mı ileri hafta olduğu için?Öncelikle rabbim sabir versin. Bende 21+6 da erken doğum yapmak zorunda kaldım. Benim hersey ani geliştiği için normal dogum oldu. Suni sancisiz bi gun icinde olup bitti. Sonrasi toparlanma sureci fiziksel olarak kolaydi ama duygusal olarak hala zor benim icin. Bu arada bebeğimi gostermediler bana. Belki gorsem daha da kotu olurdumSen nasil iyi hissedeceksen doktorunla görüşüp karar ver bence.
Ben kanama ile acile gittim onlar daha buyuk bi devlet hastanesine sevkettiler. Gittigimde dogum baslamisti benim. Sizin durumunuz farkli. Ben yanlis bisey soylemek istemem. İstanbulda degilim. Ama dr cok onemli benimkisi umursamazdi.Merhaba 1 gun icinde de olabilir 2 3 gün de sürebilir deniyor.Alttan ilaç verdiler sanırım peki anı şehirde yaptırdınız özel hastane miydi? heyet raporu isteniyor cunku
Hayır bende veya bebegimde herhangi bir saglik problemi yoktu. Bebegim daha akciger gelisimini tamamlamadigi icin dogdugu gibi öldü. Nefes alamadığı icin. Dogana kadar yasiyordu.Doyum öncesi reduksiyon yani bebeğin kalbini durdurma işlemi yapıldı mı ileri hafta olduğu için?
Çok geçmiş olsun çok özur dileyerek sorabilir miyim sorun neydi pekiÇok geçmiş olsun. Geçen sene bu zaman ben de 21 haftalik bebeğimi kalbinin gelişimi yaşamla bağdaşmadigi icin yaşama imkani olmadığı icin kaybettim. Ayni yol ayrimindaydik sezeryan mi olsun normal mi. Ben sezeryan istedim normal Doktor kabul etmedi normal doğum olacak dendi ilaçlari sancilari almaya başladim 32 saat bekledik o kdr ilaç aldim ama doğum olmadi o üzüntüyle annelik güdüsü koruma güdüsüyle doğum yapamadim ben açılma olmadi hipofiz bezi doğum emrini vermemiş o kadar ilaca rağmen 1 cm bile açilma olmadi. O kadar saatin sonunda sezeryanla alindim. Ruhsal olarak bunu atlatmak zaten çok zordu benim bir yilimi aldi psikolojik toparlanmam. Bir de normal doğumda hissetsem bana büyük travma olurdu benim icin en sagliklisi buymuş sezeryan oldum. Ama tabiki eksileri var. Sezeryan olma hakkindan biri gitmiş oluyor. Normal doğum yapanlar 3 ay sonra tekrar bebek düşünebilirken sezeryan olan biri 6 ay ya da 1 sene beklemesi gerekiyor bunlar da eksileri. Ama çok şükür şu an 6 haftalik hamileyim. Rabbim dogru zamanda sağlıklı hayirli evlatlar nasip etsin. Bu çok zor bir sinav tum melek annelerine nice nice sabır ve kucaklarini yüreklerini dolduracak guzel evlatlar diliyorum
Merhaba suan da bnde aynı durumdayım heyet raporu için hangi doktorlar dan imza almak gerekli uzun mu sürüyor
Basiniz sagolsun bende 27 haftalik kizim 2 gün kuvozde kaldı sonra vefat etti cok zor 5 yıl bitti hala atlatamadım bi oglum var şu an çok şükür artık psikolojik destek almaya başladım ins gecicrk sizden ricam destek almayı ertelemeyin ben hep erteledim cok büyük zarar oldu banaOkıdum duygulandım gerçekten bende 23 gün oluyo zorunlu sezeryan ve yüksek riskli gebeliğim sonlandırıldı hayati tehlikemde vardı 22 haftalık meleğimi kaybettim okadar zor şartlarda kabulümdü elimden birşey gelmedi yaşatamadım meleğimi ne verdiler ne bişey evet elleri bile var gözleri herşeyi oluşmuş çok acı allahım sabır versin ben meleğimi gördüm ama çok acı çekiyorum mezarı bile yok bildiğin bebekti
Ben zaten destek alıyordum bebeğimin özel durumunu öğrendikten sonra psikolojik çok yıprandım oğlum var 4.5 yaşında psikolojik desteği doğumdan sonraya bıraktıkdan sonra bu sonlandırma kararı alındı tekrar destek almadım ama gerçekten çok kmtüyüm oğlum bile ıturup ağlıyo kardeşim melek neden oldu melek olmak kötüdür diye o bile çok etkilenmiş göstermeye hissetirmemeye çalışıyorum ama oda etkilendi sanırım allahım sabır versinBasiniz sagolsun bende 27 haftalik kizim 2 gün kuvozde kaldı sonra vefat etti cok zor 5 yıl bitti hala atlatamadım bi oglum var şu an çok şükür artık psikolojik destek almaya başladım ins gecicrk sizden ricam destek almayı ertelemeyin ben hep erteledim cok büyük zarar oldu bana
Sizinde başınız sağolsun aradan kaç yıl geçerse geçsin bu acı dinmez sanırım hep içimizde kalır ben kırkuyodum böle şelerle sınanmaktan korktuğum başıma geldi vücudum loğusalığı yaşıyor şuan ama bebeğim yok rüyalarıma giriyo ve bu beni çok etkiliyo gözümü kapatsam görüyorumBasiniz sagolsun bende 27 haftalik kizim 2 gün kuvozde kaldı sonra vefat etti cok zor 5 yıl bitti hala atlatamadım bi oglum var şu an çok şükür artık psikolojik destek almaya başladım ins gecicrk sizden ricam destek almayı ertelemeyin ben hep erteledim cok büyük zarar oldu bana
Bir oğlunuz varmış tutuncak bir dalıniz var demek çok şükür kiBen zaten destek alıyordum bebeğimin özel durumunu öğrendikten sonra psikolojik çok yıprandım oğlum var 4.5 yaşında psikolojik desteği doğumdan sonraya bıraktıkdan sonra bu sonlandırma kararı alındı tekrar destek almadım ama gerçekten çok kmtüyüm oğlum bile ıturup ağlıyo kardeşim melek neden oldu melek olmak kötüdür diye o bile çok etkilenmiş göstermeye hissetirmemeye çalışıyorum ama oda etkilendi sanırım allahım sabır versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?