Zülüm

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Zülüme boyun egen zülüm edenden daha sucludur!!

Sizcede öylemi?

Hergün gördügmüz haksizliklara cirkinliklere ne kadar duyarliyiz?
Sadece bize yapilanlara degil cevremizdeki insanlarin yasadiklarina gerektigi yerde tepki vermemiz gerekiyormu?

Karsi apartmanda hergün esinden dayak yiyen bir kadin veya cocuk oldugnu bile bile susmakla sucsuzmu oluyoruz?
Is yerimizde rüsvetle gecinen is arkadasimizi idare etmekle bizden günah gidiyormu?
Dislananlari dislamakla toplumumuza ne faydamiz oluyor.?

Insanlik neydi?

ewet bencede kesınlıkle katılıyorum.ama malesef toplum olarak okadar duyarsız bır mılletız kı uzulerek soyluyorum resmen sındırılmıs durumdayız.bı cogu bana dokunmayan yılan bın yasasın gorusunu benımsemıs ona gore de davranıyor.gercekten cok uzucu...

Gülsümcüm,hayatta haksızlık kime yapılırsa yapılsın susmadım,susamam da...
sırf bu yüzden yıllar önce çalıştığım büyük bir firmadan
istifa ettim...dayanamıyorum insanların yalancı hırsları yüzünden
başkalarının haklarını yemelerin...
dışlanan kişinin neden dolayı dışlandığı önemli benim için,
ve bunun gerçeklik payı önemli...
bu zamana kadar kimseyi dışlamadım,dışlamamda sanırım,
bana ters gelen bir durumu varsa,direk keser atarım...
Anlatmış olduğunuz dayak mevzusunda,ben sessiz kalamam sanırım,
belki kimliğimi gizler ama yine de şikayet merciine şikayet ederdim...
iç huzur çok önemli ve kimsenin kimseye zulüm etmek gibi
bir lüksü yok bana göre...biraz diş göstermek lazım herhalde...
sevgiler...

Hele ki acı çeken tarafın elinden bir şey gelmemesini göre göre bile bile bu eziyeti izleyenlere kocaman bir dayak gerek..:mymeka:
Elbette herkes hendi hakkını kendi savunmalıdır,ama ola ki zayıf,güçsüz bir kişilik o. İlla zulüm görmesine,gözyaşı dökmesine duyarsız mı kalmalıyız..
Bilmiyorum.. Ben yapamam... Gördüğüm neyse söylerim,gerekirse diğeri ile kötü olurum ama bir insanın yok yere gözyaşı dökmesine içim elvermez.

Kalmamamizi gerek tabiki Laale...ama sende biliyorsunki kalan o kadar cok insan varki anlatmakla bitmez...

Bir arkadasimizin dedigi gibi bana dokunmayan bin yasasin zihniyeti...

Hep sitem ederiz...bu millet degismesi lazim..bu toplum degismesi lazim..vs.vs...

Ama bu degisimin aslinda önce bizde baslamasi gerek...cevreyi kirletende bile basliyor bu...tepki alacagmizi bile bile her seferinde uyarmak söylememiz lazim, gerek is hayatinda gerek sosyal hayatimzda gördügmüz haksizliklara susarak degisen hic birsey olmicakki.....ve biz yine sitem edicez sitem edicez sitem edicez

Yılan bu adı üstünde..
Belli olmaz ki...
Belki onların hayatına da soluncanlar,kurtlar,yılanlar girer..:dilcikar:
O zaman bilumum sürüngenle uğraşırken belki hatırlarlar başkalarının neler hissettiğini..
Düşmez kalkmaz bir Allah..:Saruboceq:
Konuyu yine çok sapıttım di mi?
Boşver sen,he de geç bana:1hug:

aaah ablacım bunu ben bizzat kendim yaşıyorum haddinden fazla
bi eğitimci olarak
eğitim sektöründe bolca var bu ezme olaylarından
hele benim gibi bi şehre dışıradan geldiysen....
aşağılamalar küçük görmeleer laf sokmalar
altan alıp yutmayınca kendni savununca sicil notunu düşük vermeler
stajyer oluşunla tehdit etmeler
buna ses çıkarmayan benim işim kek gerisini salla diyen arkdaşlar
say say bitmez.....
sabah günaydın demeye korkar oldum millete
ruh sağlığım bozulmaya vardı neredeyse
inanılmaz hırçın hınçlı oldum
psikolojik danışman olduğum için kendimi kontrol etmeye açlışıyorum ama nereye kadar
benim işim öğrenci gelirse isterse olur
seminer yaparım derse girme zorunluluğum olmadığı için istersem girerim
ama bu beni tembel yapar d ğerlerinin gözünde
herkeseten 1 saat mesaiye geç gelirim ama onlar 5 saat açlışırken ben 6 saat çalışırım
aldığım para haram olur
laf dediklerinde cevap verince
nemrut ceberrut olurum
hasta olup hastaneye gidince hastaneden telefonla çığırılırım nerde kaldın veli var diye
ama kendileri arkaşlarıyla çay içmek için 50 çocuğun başını boş bırakırlar...

ooof çok dertliyim bu konuda
millieğitime başvurmak isterm hepsi arkdaşı hepsi akrabaları ben suçlu çıkartılırım....
ve nedense müdürün mür.yar. arkdaşları laklakçıları yalakalrının sicili 95 olur benimki 81
sinirden burada kendimi yemeğe verip 30 kilo ladım
geçen müdr. yar. erkek
bana göz zevkimi bozuyorsun kendine bak biraz dedi..
eşim evde çıldırdı...
o okula gidip dağıtmazsam insanlşarın aklı başına gelmeyecek diye
adanalıyım ama doğuda çalışıyorum...
ve
ancak yaşan bilir diyorum
dışarıdan gelmişsenz sizi ezmek için herşey yapılıyor...
bu önyargı değil
bunu dışaırdan gelen 100 insana sorun 90 ı bunu söyler
Allah biliyor ve görüyor
başka birşey demem artık

Son düzenleme:
sus gülsüm sultan sussss
bak birileri uyanacak
neden uyandıryorsun insanları ne kadar güzel herkes derin uykuda
olmasalar bile çok iyi uyuma rolü yapıyorlar
neden insanlığımızı kaybettiğimizi söylüyorsun
neden vurdumduymaz olduğumuzu dile geitiriyorsun
getirmemen gerekli
bak derin uykudan uyanıyoruz böyle
görmemem gerekli komşumda dayak yiyeni aç uyuyanı
duymamam gerekli bir dostum acı çekiyormuş yardımına koşmamalıyım
susmalıyız topluca susmaya devam etmeliyiz biz eğer bunları yaparsak
sorunlar azalır yarınlarda çocuklarımız pırıl pırıl bir dünyada yaşarlar
susmaya devam etmeliyiz
görmemeliyiz rüşvet alanı evine helal para götürmediğini dile getirmemeliyiz
bunları yaparsak herkes bizi sever yok yapmazsak bizi seven kalmaz sesimizi çok çok çıkarırsak

susmadım görmemezlikten gelmedim gelememde bir kişi bile kalmasa yanımda umurumda değil

yerinde ve zamanında haksızlıklara ses çıkarmak lazım.gerektiği kadar.
yarın ne olacağımız meçhuldür çünki.
ucu bizlerede dokunabilir.
dokunmasa bile vicdanen rahatsızlık duyulur ,buda insanı yer bitirir.

evet canım haklısın toplum olarak çok duyarsızız...
valla ben haksızlığa hiç gelemem...
birine eziyet edilip susuyorsa ordada ben onu savunduğumda aldığım cevap sana ne oluyor,onun avukatımısın....

Son düzenleme:

1 elin sesi baska iki elin üc elin sesi baskadir degilmi....
Ilyas salmanin bir filmi vardir bilmem hatirliyormusunuz....o kadar dürüst o kadar duyarli ve haksizliga gelemeyen bir karekter oynuyorduki, insan cidden böyle insanlar varmi acaba diye düsündü...
Ama trajikomik olaylar yasiyordu hep...hakli iken haksiz duruma düsüyordu hep..rüsvet veren elleri yakaladigi vakit rüsveti alan degil o suclu oluyordu...sevilmiyordu dislaniyordu...
Neden? Cünkü tek basinaydi....ama onun gibi 2 tane 5 tane 10 tane daha olsaydi durum cok farkli olmazmiydi.?a.s

Iste her zincir en zayif halkasi kadar güclüdür demisler...burda hepimize görev düsüyor...uymayani uyarmak...görmeyene göstermek...duymayana duyurmak...

evet canım haklısın toplum olarak çok duyarsızız...
valla ben haksızlığa hiç gelemem...
birine eziyet edilip susuyorsa ordada ben onu savunduğumda aldığım cevap sana ne oluyor,onun avukatımısın....

Iste gönülcüm bu tür tepkiler bizi durdurmamali...her ne olursa olsun yinede gördügmüz haksizliklara sessiz kalmamaliyiz...sen onun avukati denildigi zaman...hayir avukati degilm insanligmi yapiyorum sadece...sen ve senin gibilere kalmicak bu dünya demek lazim.

Bu yaşıma kadar burnumu sokmadığım olay kalmadı. Arkadaşlarımın ve ailemin beni neden manyak diye çağırdığını anlıyorum aslında. Yolda giderken hiç tanımadığım birine yapılan bir haksızlıkta bile pat diye olaya dalan biriyim. Haksızlığa normal tahammül gösteremediğimden ortalığı karıştırıyorum. Ama ne olursa olsun susmuyorum. Hatta tehdit bile aldım. "biz ..... yız adamı gelir işyerinde hacamat ederiz" diye haber bile yollandı. Babam çok korkmuştu ama ben mahallenin ortasına çıkıp tüm mahalleyi başıma toplayıp ortalığı inletmiştim.
Ailem tanımadıklarıma bile neden müdahale ettiğimi anlamıyorlar ama içim dayanmıyor işte.
Mesela ben çalıştığım için apartmanda oturanları fazla tanımam, geçenlerde bir kaç gün raporluydum. Öğlen saatlerinde bir çocuk ağlaması duyuyordum. Ama nasıl ağlamak. Dedim çocuğun annesine Allah sabır versin. Ne şımarık bir çocuk bu böyle diye düşünürken, yan komşum bir gün kapımı çaldı. Bana "üst kattaki kadının her gün bu saatlerde çocuğunu dövdüğünü" söyledi. "Neden müdahale etmiyorsunuz" dediğimde, "bize ne onun çocuğu" dedi, hemen diafondan kapıcıyı çağırdım ve duyduklarımın doğru olup olmadığını sordum. Doğru dedi. Kapıcıyı kolundan tuttuğum gibi üst kata çıktım. Kapıyı vurdum kadın çıktı ki kendini hiç tanımam "Çocuğu neden dövüyorsun" dedim. "Sana ne, çocuk benim çocuğum" dedi. İtip içeri girdim çocuk koltuğun kenarına sinmişti, 5-6 yaşlarındaydı. Kucaklayıp aldım engel olmaya kalkınca ittim ve hemen evime gidip kapıyı kapattım. Polisi aradım. Sağolsun geldiler, kadında kocasını aramış, kocasıda benim eşimi. Tabi ortalık karıştı. Sonuçta bir daha yapmamak üzere çocuğu geri verdiler. Olayın peşini bırakmadım artık apartman sakinleri ağlama sesi duymadıklarını söylediler. Bir kaç ay öncede okula (ana sınıfında okuyormuş çocuk) babasıyla giderken gördüm ve çocuğa "annen sana vuruyor mu?" diye sordum. Kadının kocasına da "her daim sizi gözetliyorum bir daha birinden bir şikayet duyarsam bu sefer sosyal hizmetleri arıcam bilesiniz" dedim. Meğer kadının psikolojik problemleri varmış, bu olaydan sonra tedavi görüyormuş. Yani anlıcanız hala tetikteyim. Varsa bir sorun arayın gelsin burbuk dağıtsın ortalığı delikafadulden

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.a.s.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Senin gibiler oldugu sürece hala benim bir umudum var birbik can....Şeniz

Bende üst kattaki komsumun aglama seslerini duyuyordum...esime galiba o serefsiz erkek arkadasi bu kadina siddet uyguluyor demistim...bir keresinde kadini gördüm burnu alcidaydi...post kutusuna kadin siginma evlerinin ve acil telefon servisinin numaralarini atacaktimki ayrilmisti o pislik adamdan...
Dayanamiyorum illaki bir yerde tepkimi koymam lazim...

evet seyrettim hemde defalarca
her seyredişimde acı gerçek yüreğimi bir daha yakarak seyrettim
herzaman derim 1 iken 3 3 iken 5 sayımız çoğalır susmayın
susunca ne elinize geçiyor bugün susuyorum diye sevecekse beni
hatalarına göz yumduğum için yanımdaysa biri yarın o hatayı o suçu bana karşı işlemeyeceği ne malum
eskiden hatırlarmısınız bir mahalleye bir komşu taşınacağı zaman bütün mahalleli o kişiyi öyle araştırırdıki eğer iyi biri değilse barınamazdı
şimdilerde bakıyorumda kötü mahallesine taşındı diye bandoyla karşılıyor sanki insanlar özel biri gibi davranıyorlar
ihanet eden erkek oldumu evlerine almazlardı dışarda gözü olan namussuz benim karıma kızımada bakar diye şimdilerde nerdeyse evinden çıkarmayacak duruma geldi
çok acı bu durumları görüpte susanlara boyun eğenlere üzülüyorum
onları bu ale biz getirdiysek yine bize düşüyor görev
başaracağımızada inanıyorum dört bir yanda bizler gibi düşünen ve yaşayan var oldukça başaracağız

Gülsüm Sultan öyle bir konu ki bu 3 yıldır kafayı yiyecek durumdayım....

ne oluyor bize neden değerlerimizi hızla yitirdik ve yitirmeye devam ediyoruz....

nedenleri konusunda ki düşüncelerim çok ütopik gelebileceği için paylaşmayacağım....

münevver bıçaklanırken ve diri diri kesilirken atılan çığlıkları duyanlar neden polise bahçeşehir güvenliğine haber vermediler...

komşular münevverin canhıraş feryatlarını unutamıyorlarmış...

peki küçük muhammed olayına ne demeli...ben hasta kişilikli anne babadan daha çok tv ye çıkıp böbürlene böbürlene muhammede nasıl işkence yapıldığını anlatan komşularında buldum suçu...

cehaletten olamaz....herşeyi bilen anlayan medeniyet içinde yaşayan insanlar...tamam filozofları belki tanımazlar bilmezler, matematik sadece 2+2=4 dür belki de onlar için ama bahçeşehirdekiler de mi öyle?

şahsen kendi adıma konuşmam gerekirse; kk dan beri pek evden çıkmıyorum fakat çıktığım zaman rastlarsam ya da eskiden sık sık yollarda çocuklarını döven bağıran kadınlara müdahale ederim...

eşim dostum bana der ki "bir gün bir kadın seni çok kötü tersleyecek"

keşke terslese hele bir olay var...kadın metroda 3-4 yaşlarında ki oğluna beresini yere düşürdü diye bir tokat attı...o tokat sesine ense köküme anında ağrı saplandı...(ani şok şeklinde üzüntü ve sinirlenmelerde ense kökümden çok şiddetli ağrı girer)

tam istasyona gelmiştik zaten çocuk inme telaşıyla düşürmüştü....kadınla çocuğu takip etmeye başladım...kadın çocuğu kolundan tuttu sallaya savura götürüyor...( şimdi anlatırken bile gerildim...) hemen yanaştım yanına "yeter artık" dedim...kadın durdu şöyle bir baktı bana ve hiç ama hiç tek kelime etmeden çocuğu düzgünce elinden tutarak yürüdü...özellikle yavaşladım takip ettim...

çok istedim o kadının bana karşılık vermesini ve onu polise şikayet etmeyi....tek kelime etmemesi bana çok ilginç geldi...

yolda izde bankada hastanede nerde görürsem göreyim çocuğuna fiziksel olmasa da sözlü şiddet uygulayan hemen müdahele ediyorum...

şimdiye kadar hiç "sana ne kadın" diyenle karşılaşmadım ama ben de gidip metroda ki kadına dediğim gibi çok sinirli olarak "yeter artık" demedim....

tatlı sert yanaşıp yaptığı şeyin çocuğunda kalıcı travma yaratacağını mümkün mertebe kısa ve öz olarak anlattım...

etrafında ki şiddete gözlerini kapatıp kulakları tıkayanlar bir gün yardım çığlıkları atanların kendileri, evlatları, akrabaları sevdikleri insanların olabileceğini asla unutmamalıdırlar...

çünkü her birimiz birer potansiyel şiddet mağduruyuz.

Son düzenleme:

işte benim burbukumŞeniz

acaba aynı düşünceler miCADIARZU

şu ütopik olan...

Cok haklisin!!
Hangi yüzle birde tv ye cikip bunlari anlatabiliyorlar....madem o yavrucagin iskenceye maruz kaldigni biliyordunuz neden müdahale etmendiniz...sizde o cani anne kadar suculusun demek lazim...

2. dünya savasinda alman toplumunun yahudilere neler yaptgini hepimiz biliyoruz...tarihte insanlik sucu diye geciyor....1 insan Adolf Hitler bunu tek basina yapamazdi...bunca yandaslari olmasaydi..öyle degilmi...

Peki bunca insan nasil olurda yanlis oldugnu bile bile bu olaya sesini cikarmaz.....Bana dokunmayan bin yasasin zihniyetli ile tabiki...Hepsi Auschwitzde Gaz odalarinda neler oludugunun bilincinde oldugu halde...üc maymunu oynayip bizim hicbirseyden haberimiz yoktu dediler...

Fakat bu olayinin sonu onlarada pahaliya patladi....almanya savastan sonra tamamiyle yikilmis ve cökmüs bir ülke olarak sifirdan baslamak zorunda kaldi...

Ben eminimki Almanlar toplum olarak buna izin vermeseydi 4 Milyon insan katledilemezdi....

Seni tebrik ederim canim....bende konunun icinde cocuk oldugu vakit kim olursa olsun kesinlikle duyarsiz kalamiyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…