Hamilelikte ceviz yemenin fayda ve zararları hamileler tarafından oldukça merak edilen bir detay olmakla beraber şu ana kadar hamilelikte ceviz tüketilmesinin bir zararı olacağıyla ilgili bir görüş ortaya koyulmamıştır. Aksine hamilelikte ceviz tüketilmesi tüm dünyadaki hekimler tarafından şiddetle tavsiye edilmekte, özellikle bebeklerin beyin gelişimleri için ceviz tüketiminin oldukça önemli sonuçlar içerdiği bilinmektedir.

Hamilelikte Ceviz Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? | 1

Hamilelikte Ceviz Yemenin Faydaları

Beyin Hücresi Aktivitesini Arttıran Yegâne Bir Gıda

Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar hamilelikte yaş ceviz yenir mi sorusunun kesin cevabını ortaya koymaktadır. Buna göre bebeklerin beyin hücresi aktivitesini en çok arttıran gıdalardan biri olan yaş ceviz hamile kalındığını öğrenilen ilk günden itibaren makul ölçülerde tüketilebilir. Burada belirtilen makul ölçüler günde 1 avuç (40 gram) olarak ifade edilir.

Hamilelikte Ceviz Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? | 2

Hamilelikte Ceviz Yemek

Hamilelikte Mide Bulantısı İçin Ceviz

Hamilelikte ceviz tüketimi mide bulantısı için de önemli bir fayda sağlamaktadır. Bu yönde hamilelikte kanda biriken zararlı kolesterol ceviz sayesinde düşürülerek kontrol altına alınırken, fetüsün büyüme ve gelişimi için önemli kazanımlar sağlarken bağışıklık sistemini de güçlü tutmaktadır. Aynı zamanda cevizin kan damarlarının iltihaplanmasını önlerken tansiyonun kontrol altına alınmasına da faydalı olur.

Hamilelikte Ceviz Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? | 3

Hamilelikte Ceviz Yemek

Cevizin Yanında Diğer Kuru Yemişler De Tüketilmeli

Cevizin verdiği etki kadar olmasa da hamilelik döneminde fındıki fıstık ve badem tüketimi de oldukça önemlidir. Bu kuru yemişler cevizle birlikte tamamlayıcı etken olarak bebeklerin gelişimleri için oldukça önemlidir.

Hamilelikte ceviz suyu içenler Tıklayın !

Hamilelikte Greyfurt Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Gebelikte Mandalina Yemenin Faydaları Tıklayın !

Gebelikte beslenmede püf noktalar Tıklayın !