Hamilelikte muzun faydaları hem anne için hem de bebek için bulunmaktadır. Meyve ve sebze tüketimi hamilelik döneminde fetüsün sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesine doğal yollardan yardımcı olmaktadır. Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün hamile kadınlar için muz tüketim önerisi her gün 2 ila 3 arasıdır.

Hamilelikte Muz Yemek Faydaları | 1

Hamilelikte Muzun Bebek Ve Anne İçin Sağladığı Faydalar

İçerdiği besin maddeleri ile hamilelikte muzun bebeğe faydaları gerekli olan sağlıklı miktarların alınmasını sağlamaktadır. Hamilelikte muzun faydaları şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Muzun içerdiği zengin folik asit ile hamilelik döneminde büyük önem taşımaktadır. Hamilelik döneminde yeterli miktarda folik asit alınması sinir, omurga oluşumu ve beyin oluşumunda etkilidir. Hamilelik döneminde folik asit eksikliği oluştuğunda bebeğin erken doğması gibi olumsu bir durum oluşabilmektedir.
  • 225 gram muzun içerisinde %3 oranında demir bulunmaktadır. Hamilelik döneminde kansızlık yaygın bir problemdir. Muzun içerdiği demir, kansızlığa iyi gelmekte ve hemoglobin üreterek engellemektedir.
  • Muzun içerisinde bulunan B6 vitamini bebeğin merkezi sinir sistemi hücrelerinin gelişmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra muz doğru miktarda tüketildiğinde hamilelik sürecinde oluşan sabah bulantılarına da iyi gelmektedir.
  • Kabızlık hamilelik döneminde görülen en yaygın belirtilerdendir. Hamilelikte muz yiyenlerin karnındaki şişkinliği azalabilir ve muz tüketimi sayesinde bağırsak hareketleri düzenlenebilir.
  • Hamilelik döneminde muz tüketimi sindirime yardımcı olmaktadır.
  • Muzun içeriğinde bulunan zengin kalsiyum, mineral ve protein sayesinde hem anne hem de bebek için birçok fayda sağlamaktadır.

Hamilelikte Muz Yemek Faydaları | 2

Hamilelikte Muz Nasıl Tüketilmelidir?

Gebelikte en yararlı meyvelerden biri olan muzun ne kadar tüketileceği ile ilgili mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Muz tüketimi hamileler için birçok fayda sağlasa da bazı durumlarda alerjiye sebep olabilmektedir. Bu sebeple doktora danıştıktan sonra tüketilmesi faydalı olacaktır.

İlgili Konular;

Gebelikte Greyfurt Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Elma Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Folik Asit Alabileceğiniz 7 Yiyecek Tıklayın !

Hamilelikte Süt İçmenin Faydaları Tıklayın !

Gebelikte Mandalina Yemenin Faydaları Tıklayın !