Hamilelik süreci içerisinde rahatsızlıkları olabildiğince ilaçsız atlatmaya gayret göstermelisiniz fakat bu süreç içerisinde bazı kadınların başlarına gelen büyük rahatsızlıklardan dolayı ilaç kullanmak zorunda kalabileceği unutulmamalıdır.

Hamilelikte hipertansiyon sorunu en sık rastlanılan ciddi hastalıkların başında gelmektedir. Annenin kan basıncının bu denli yükselmesi bebeği oldukça olumsuz bir biçimde etkileyebilmektedir. Bu nedenle uzmanların hamilelik sürecinde kullanılmaya uygun olarak nitelendirdiği ilaçları kullanmaya devam edebilirsiniz. Hamilelikte kanama sorununa bile sebep olabilecek hipertansiyon muhakkak uzman kontrolüne alınmalıdır.

Hamilelikte Ciddi Rahatsızlıklar ile Karşılaşan Kadınlar Ne Yapmalıdır? | 1

PLT Yüksekliği Nedir?

Hamilelikte plt yüksekliği hakkında dikkate alınması gereken detaylar şu biçimde sıralanmaktadır;

  • Plt terimi kandaki trombosit miktarını simgelemektedir.
  • Bu değerin yüksek olmasının sebeplerinin başında kansızlık ve demir eksikliği gelmektedir.
  • Demir eksikliği konusunda testler yaptırılmalı ve buna uygun olarak uzman kontrolünde ek ilaçlar kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde sorunsuz bir gebelik geçirme imkanını elde edebilirsiniz.

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu da yanı şekilde plt sorunu kadar önemli sıkıntılardan bir tanesidir. İdrar yollarında meydana gelen enfeksiyonlar çocuğun genel sağlığını direkt olarak olumsuz bir biçimde etkilemektedir.

Hamilelikte Ciddi Rahatsızlıklar ile Karşılaşan Kadınlar Ne Yapmalıdır? | 2

PLT Yüksekliği Sonucu Neler Meydana Gelebilir?

Kalp krizine büyük bir yatkınlık ortaya koyan bu kişilerin muhakkak durumlarını kontrol altında tutmaları gerekmektedir. Siz de kısa bir zaman dilimi içerisinde uzmanınıza görünerek kalp krizi ya da inme gibi sorunlar ile karşılaşmadan gerekli önlemleri alma imkanını yakalayabilirsiniz.

Hamilelikte mide bulantısı gibi basit sorunların arkasında yatan sebebin bu gibi ciddi arka planlara sahip olabileceği de akılda tutulması gereken detaylardan bir diğeridir.

Trombosit (plt) düşüklüğü için Tıklayın !

Hamilelikte yaşanılan bulantıyı azaltmanın yolu Tıklayın !

İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi İçin Öneriler Tıklayın !