Yaza doğru yol alırken en büyük korku kilolar oluyor. Ancak bunu da çözebilirsiniz. Üstelik acıktığınızı hissetmeden, mideniz kazınmadan, stres olmadan. Hatta 8 haftada ortalama 8 kilo vermeniz kaçınılmaz.

Diyet yapmak özellikle bünyesi kilo almaya müsait olan herkesin kabusu. En sevdiğiniz yiyecekleri yiyememenin, birisi ‘Lokum’ uzattığında geri çevirmenin, evde pişen elde açma böreklere sadece bakıp onları koklamanın dayanılmaz ağırlığı çöküverir üstünüze. Üstelik tüm bunun oluşturduğu sinirlilik hali, bayılacakmış gibi olma hissi çileden çıkartabilir çoğu kişiyi. Aslına bakarsanız tüm bunlara hiç gerek yok! Çünkü akupunktur var. Etkileri ve tedavisi Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen bu yöntem ile hem zayıflayabilirsiniz. Üstelik ne mide ekşimesi yaşarsınız ne de stres.

MUTLULUK HORMONU DEVREDE

Akupunktur Derneği Başkanı Dr. Murat Topoğlu, bunu şöyle açıklıyor: Özellikle diyet yapan insanların en büyük sıkıntısı diyet sırasında açlıklarını ve iştahlarını engelleyememesidir. İştah nedir? Doğduktan bir müddet sonra ortaya çıkar. Bir şeyi zevkle yeme olayıdır. Acıkma ise doğduğumuz zaman ortaya çıkar. Bir içgüdüdür bebek ağlayınca anne memesindeki sütü verir bebek susar. Aslında ölünceye kadar olan bir içgüdüdür. Akupunktur beyindeki hipotalamus bölgesinde noradrenalin ve adrenalin seviyesini düşürüp serotonin (Mutluluk sağlayan bir maddedir. Özellikle çikolata yedikten sonra da ortaya çıkar) seviyesini artırır. Bu sayede iştahsız ve hep tok hissedilir.

cikolata_diyeti

8 haftada ortalama 8 kilo diyeti

“Özellikle mide yanma ve kazınmaları olan kişilerde diyet yapmak azap verici olabilir. Fakat akupunktur mide ve bağırsaklara giden sinirlerin uçlarını uyardığı için mide asidini azaltır. Dolayısıyla mide diyete bağlı boş olsa bile asit fazlalığı olmaz. Dolayısıyla kişi diyetini çok rahat bir şekilde yapar” diyen Dr. Topoğlu, “Akupunkturun enerji verici özelliği vardır. Dolayısıyla halsiz kalınmaz. Aslında şişmanlık insanları halsiz ve bitkin yapar. Akupunktur iğneleri vücuda ve kulağa uygulanınca beta endorfin adını verdiğimiz bir madde salgılanır. Bu da stresi azaltır kişiyi sakinleştirir. Uykuyu düzene sokar. Akupunkturla beraber kişinin cinsiyetine, yaşına ve hastalığına uygun tarz diyetler verilir. Her hafta bu diyetler değiştirilir. Bu faktörlerin hepsi bir araya gelince kilo vermek daha da kolaylaşır. Kişiyi kilo vermeye hazırlar. Buna göre haftada 1 veya 2 kez yapılan akupunktur tedavisi ile 6–8 hafta sonunda 8–10 kg. verilir. Verilecek kilo daha fazlaysa tedaviye haftalık devam edilir. İdeal kiloya indikten sonra akupunktur 6 ay süreyle ayda 1 kez manyetik bilye (mıknatıslı mercimek büyüklüğünde aktif kömür) ile devam edilir. Bu sırada diyet değil sağlıklı beslenme yapılır dolayısıyla kilolar sabitlenir. Sonra senede 2 veya 3 kez kontrol olmak gerekir” diye konuşuyor.

Dr. Topoğlu’na göre kilo, hamilelik, kortizon, antidepresan kullanımı, ameliyat, ani gelişen travmatik olaylardan etkilenen bir şey olduğu için akupunktur sürecinde hastaların doktorlarıyla irtibatı kesmemesi gerektiğini dile getiriyor.

Kaynak: yenisafak.com