Arpa çeşitli vitamin ve mineraller içeren süper yiyeceklerdendir. Arpa diyeti ile haftada 4 kilo verebilirsiniz. Size 1 günlük menü bildirdik, fakat bu listeye yedi gün boyunca davam edilmelidir.Buğday, karabuğday, pirinç gibi diğer tahıl gıdalaar ile karşılaştırıldığında arpa günlük hayatımızda daha az tüketilmektedir. Bu aslında biz insanoğlu için kaçırılmış fırsat demektir, çünkü arpa, kalsiyum, manganez, potasyum, demir ve çinko açısından oldukça zengin bir yiyecektir ve sağlıklı bir yaşam sürmenizi sağlar,
hastalıkları önler.
Üstün özellikleri sayesinde alerjiye şifadır, bedeni toksinlerden temizler ve diyabet, ülser, kabızlık, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı, obezite, mesane hastalıkları gibi ciddi hastalıkların tedavisinde yardımcı olur.
Sindirime etkisi diyetlerde zayıflamak için kullanılabilir, ayrıca antiviral içeriği ile öksürük, soğuk algınlığı ve solunum hastalıklarını geçirir.

Arpa, protein, lif, karbonhidrat, vitamin (A, B, D, E, PP), çinko, potasyum, demir, manganez, kalsiyum, silisyum, magnezyum, bakır, nikel, krom, brom ve iyot içerir. Lisin protein sentezi özleri ile, kas liflerini güçlendirir, yorgunla mücadele eder, hafızayı artırır ve konsantrasyonu yükseltir.

Arpa lapası gastrointestinal hastalıklar, yaralanmalar, sindirim bozuklukları ve mide zarının hastalıkları için iyi bir çaredir.arpa_diyeti_ile_haftada_4_kilo_1

Arpa lapası, tokluk hissi verir, kan şekeri düzeylerini dengeler, kilo vermeye yardımcı olur.

Her gün yemeklerden önce, 1 bardak sıcak su içilecek.
Yumurta, et, süt, alkol, tatlı ve unlu mamüller yasak.
Diyet light yoğurt, sebze-meyve, çay, kahve ve meyve sularından oluşuyor.
Diyet boyunca 2-2,5 su içilecek.arpa_diyeti_ile_haftada_4_kilo_2

Kahvaltı
1 su bardağı arpa lapası
Üzerine muz, elma, portakal gibi meyveler eklenmiş 150 gram light yoğurt

Öğle Yemeği
1 kase lahana çorbası
1 su bardağı arpa lapası
Taze sebze ve yeşilliten oluşan bir kase salata

Ara Öğün
Dilediğiniz bir meyve ( elma veya narenciye)

Akşam Yemeği
1 su bardağı arpa lapası
150 gram light yoğurt

Arpa lapası nasıl hazırlanır?
Küçük bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın, su kaynaamaya başlayınca içine 500 gram arpa ekleyin ve kalınlaşana kadar karıştırın.

Arpa Diyeti Sayesinde Hızlı Kilo Verme Fırsatı