Diyetle bacakları inceltmek mümkün mü? İşte bacakları incelten bölgesel zayıflama önerileri…

Kilo kaybetmek için beslenmenizi düzenlemeye karar verdiğinizde haftalık 0.5 ile 1kg arası kilo kaybını hedefleyin. 1 haftada yarım kilo kaybetmek için vücudunuzun yaktığından hafta boyunca her gün 500 kalori eksiltilmesi gerekir. Ancak bu eksiltme yapılırken vücudun günlük gereksinimlerini korumak günlük enerjinizin yerinde kalması için elzemdir.

İşte dikkat etmeniz gereken noktalar:

– Vücudunuzun belli noktalarından kilo kaybetmek istiyorsanız dengeli bir beslenme programı eşliğinde uygun kaslarınızı çalıştıran bir program uygulamalısınız. Amerikan spor Hekimliği Koleji haftanın 5 günü özellikle koşu, bisiklet, eliptik, tırmanma gibi egzersizlerin yer aldığı 60 ila 90 dakika süren egzersiz kombinasyonlarını önermiştir.

– İnsülin direnciniz varsa kilo kaybetmeniz daha zor olacağı için gerekli biyokimyasal testlerinizin bir dahiliye uzmanınca takip edilmesi ve yönlendirmeleri dahilinde vücutta insülinin kullanımını arttıran ilaçların kullanımı gerekli olabilir. Ancak unutulmaması gereken nokta bunun bir zayıflama hapı olmadığı ve sadece insülin direnci olan bireylere yanıt verdiğidir ve yine dengeli ve uygulanabilir beslenme programı vazgeçilmezi olacaktır.

– Vücuttaki yağ yakımını destekleyen elma, armut, kuru baklagil, avokado, esmer pirinç, badem, greyfurt, kinoa, yulaf, yumurta, enginar, bezelye, brokoli, ahududu, çilek ve böğürtlen gibi besinlereDiyetinizde yer vermeyi deneyin.

Bacak incelten diyet tavsiyeleri

Bacak incelten diyet tavsiyeleri

Çayı ve kahveyi hurmayla için…

– Öğünlerden doyup kalkmanız çok önemli ancak tıka basa değil. Böylece hem sindirim sistemi sorunları yaşamaz hem de fazla kalori almazsınız. Yüzde 80 kuralını aklınızdan çıkarmayın.

– Kafeinle aranız iyi ise tercihinizi hafif içimli demleme tohum yeşil çay ya da yeşil kahveden yana kullanabilirsiniz. Bunun karaciğer yağlanmasına karşı da olumlu etkileri vardır. Ya da kahve seviyorsanız tercihinizi filtre kahve türevlerinden yana kullanabilirsiniz. Kahve tüketirken beyazlatıcı kremalardan kaçınmanız iyi olur.

– Basit şeker alımınızı sınırlayın. Sağlıklı alternatifler aklınızın bir köşesinde yer alsın. Örneğin çay-kahveyi şekersiz içemiyorsanız yanında kuru kayısı, hurma, kuru erik vb. seçeneklerle deneyin.

– Diyet lifi alımınız sağlığınızın geliştirilmesi ve korunması için çok önemlidir. Diyet lifi, ikinci beynimiz olan bağırsak ve immün sistem sağlığının korunmasına yardımcıdır.

– Vücudumuzun dışını düzenli olarak temizliyoruz içi için de günde en az 2 lt su içmeyi ihmal etmeyin. Böylelikle metabolizmanız da hızlanacaktır.

– Früktoz içeren meşrubatlar yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih edin Unutmayın, sağlıklı besinler daha pahalı olabilir. Ancak sağlığınız bozulduktan sonra harcadığınız para ile kıyaslanamaz. Yaşattığı iş gücü kaybı ve üzüntüler de cabasıdır.

Kaynak: milliyet.com.tr / pembenar