Bir aylık ramazan ve oruçtan sonra bayramda kilo almamak için öneriler hazırladık. Bayram sofrası ve bayram tatlıları size kilo aldırmasın. Bayramda hafif beslenme önerilerine göz atabilirsiniz.

Bayramda kilo almamak için öneriler

Oruç tuttuktan sonra biraz kilo vermiş olabilirsiniz. Formunuzu korumak için 3 günlük bayramda doğru beslenerek kilo kontrolünüzü sağlayabilirsiniz. Sıcak havalarda şerbetli tatlıları çok fazla tüketmemeye çalışın. Böylece kan şekerinizdeki artışın önünee geçebilirsiniz.

Bayramda Kilo Almamak İçin Nasıl Beslenilmeli

Bayramda kilo almamak için öneriler

Bayramda kilo almamak için öneriler

Yağlı Yemeklerden Kaçının
Bayram için özel olarak hazırlanan ev yemekleri yağlı olabilir. Yemekleri siz hazırlıyorsanız az miktarda zeytinyağı ile kullanabilirsiniz. Çok yağlı yemekleri az miktarda tüketin.

Mutlaka Çorba Tüketin
Yemeğe çorba ile başlayın. Böylece mideniz önemli bir oranda dolmuş olur. Daha fazla yağlı ve karbonhidrat içerikli beslenmenizi de engeller.

Baklava Tüketimine Dikkat
Bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezi ev baklavasıdır. Yüksek miktarda şeker içeren baklava hem kilo almanıza hemde sıcak havalarda kendinizi halsiz hissetmenize neden olabilir. Çok az miktarda tüketin. Tercihinizi sütlü tatlılardan yana kullanın. Size porsiyon olarak gelen tatlıları yakınlarınız ile bölüşün hem daha az yemiş hemde ikram eden tarafı kırmamış olursunuz.

İkram Şeker ve Çikolataları
Gittiğiniz her bayram ziyaretinde karşılaştığınız bayram şeker ve çikolatalarının hepsini tüketmeyin. İkramları geri çevirmek istemiyorsanız çantanıza daha sonra yemek için alabilirsiniz. Yüksek miktarda karbonhidrat tüketimi kan şekerinizin dengesinin bozulmasına neden olacaktır.

Bayramda kilo almamak için öneriler | 1

Bol Su İçin
Yediğiniz yemeklerin hazmını kolaylaştırmak ve daha fazla yemenin önüne geçebilmek için su tüketin. Ev ikramlarında şerbet yada asitli içecekler yerine su isteyebilirsiniz.

Öğünlerinizi Dengeleyin
Sabah kahvaltısı yada öğle yemeğini fazla kaçırdığınızı düşünüyorsanız akşam yemeğinde telafi edin. Gün içerisinde fazla tatlı tükettiyseniz akşam yemeğini bol salata, yoğurt ve protein içeren gıdalar ile geçirin.

Hareket Edin
Gün içerisinde normalde aldığınızda daha fazla kalori aldıysanız hareket edin. Kısa yürüyüş için en ideal vakit akşam yemeği olabilir. Kısa mesafeli ziyaretlerde araba kullanmayın.