Diyet yaparken beslenme şekliniz değiştiğinden bu durumdan bedeniniz de etkilenir. Diyet yaparken halsiz kalmamak için neler yapmalı? makalemizde enerjimizi artıran önerilere yer verdik.

1- Diyetinizde bolca şeker oranı düşük meyve meyve sularına yer verin bu besinler antioksidan özleri ile vücuttan toksinleri atıp, enerji seviyenizin yükselmesine yardımcı olurlar.

2-Sıvı tüketimini artırın, meyve suları, bitki çayları, günde lt su içmek de sizi diyet yaparken bitkin düşmekten koruyacaktır.

3-Yoğurt tüketin, yoğurt kalsiyum ve protein deposu harika bir yiyecektir, bedenden zehirli atıkları temizler, kasları güçlendirir.

4- Anemi yani kansızlık, halsizliğin en önemli nedenleri arasında yer alır, tavuk ciğeri, dana dalak, kuzu dalak, kabak çekirdeği, mercimek, nohut, fasulye demir açısından zengin yiyeceklerdendir.

5-Karbonhidratlar ve proteinler en önemli enerji kaynaklarındandır. Hem sizi uzun süre tok tutarlar, hem de hayati fonksiyonları yerine getirmek için yeterli enerjiyi
sağlarlar.

6-Ara öğünleriniz fındık, fıstık, kuruyemiş gibi enerji veren besleyici gıdalardan oluşsun.

7-Diyet boyunca ağırlık kaldırma, yokuş yukarı koşma gibi zor ve yoğun egzersizlerden uzak durun, diyetinizde yeterli besinleri alamayacağınızdan, bu sporları yapmak çok çabuk yorulmanıza, kendinizi bitkin hissetmenize neden olurlar.

8-Diyetinizde, erkekler için günlük 1500, kadınlarda ise 1000 kalorinin altına asla düşmeyin, şok diyetlerden uzak durun, hızlı verilen kilo yağ değil su ile kas kaybıdır ve hızla geri alınırlar, şok diyetler ayrıca kendinizi bitkin, güçsüz ve depresif hissetmenize yol açarlar.

9-Doğru beslenin, doğru beslenme tabirinden kastımız kalorisi düşük fakat verdiği enerji fazla olan yiyeceklere yönelin, bu gıdalar da genelde meyve ve sebzelerdir.

10-Yoga, reiki, namaz kılmak gibi uygulamalar da ruhsal ve psikolojik enerjinizi artırıp, tükenmişlik sendromundan sizi korurlar.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir