Diyet yapanların yüzünde yada cildinde oluşan çökmelerin nedeni kas kaybıdır. Diyette kas kaybı neden olur? Diyette kas kaybetmemek için nelere dikkat edilmelidir?

Diyette Kas Kaybı Neden Olur?

Zayıflamak için uygulanan bazı diyetler kısa süre içinde tartıda sizi mutlu etse bile aynaya baktığınızda durum tam tersi olabilir. Yüzünüzün çöktüğünü, cildinizde çok fazla kilo vermediğiniz halde sarkma olduğunu farkettiyseniz yanlış diyet uyguluyor olabilirsiniz. Özellikle şok diyetler kas kayıplarına neden olabilir.

Diyette Kas Kaybı Neden Olur? | 1

Diyetlerde kas kaybı yaşamanızın temel nedeni sağlık bir diyet olmamasıdır. Zayıflama diyetlerinin temeli az kalori almak üzerine kurulu olsa bile çok miktardaki kalori alımı vücudun şoka girmesine ve kas eritmesine neden olabilir.
Sağlıklı olmayan diyetlerde dengesiz beslenme vardır. Vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve minerallerin dengeli bir biçimde alınması gerekmektedir. Ancak bu şekilde yağ yakımı gerçekleşebilir.
Kas kaybının diğer bir nedeni ise çok az miktarda protein alınmasıdır. Diyetinizde bu durumu engelleyebilmek için yağsız et ve süt ürünlerine ağırlık verebilirsiniz. Sağlıklı proteinler tükettiğinizde kas kaybı olmayacaktır.
Diyetinizi tek tip beslenme üzerine kurmayın. Aniden aldığınız kalori miktarını çok büyük oranda düşürmeniz bu duruma neden olacaktır.