Diyete başladığınızda elinizde diyet programı olsa bile yapmamanız gerekenler vardır. Diyette yapılmaması gerekenler nelerdir? Arıştırdık diyette sağlıklı kilo verebilmek için yapılmaması gerekenler.

Diyet sağlıklı beslenme ve spor olarak ilerlese de aslında yaşam tarzında yapılan değişiklikler ile istediğiniz sonuca kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Yanlış diyetler sağlık sorunlarına yada kas kayıplarına yol açabilir. Zayıflama uğruna sağlığınızdan olmamak için dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

Diyette Yapılmaması Gerekenler | 1

Diyette Yapılmaması Gerekenler

Yanlış Diyet Programı
Diyet listeleri yaş, cinsiyet, sağlık durumu gibi faktörlere uygun olarak planlanmalıdır. Diyetin temel prensibi olan az kalori alımı dengelenmelidir. Kendi ihtiyacınızdan çok daha az kalori aldığınızda yada diyetinizde sağlıklı gıdalara yer vermediğinizde vitamin ve mineral kaybı yaşayabilirsiniz.

Protein Eksikliği
Diyette hem tok tutucu olan hemde kas kütlenizi korumaya yarayan temel besin proteindir. Sağlıklı protein içeren yoğurt ve et ürünlerine diyetinizde yer vermeniz gerekiyor.

Devamlı Salata Yemek
Hücrelerin temel yapı taşları olan karbonhidrat, protein va yağlardan almanız gerekenden daha az tüketip sadece salata ile beslendiğinizde güçsüzleşen vücudunuz bağışıklık sisteminizin zayıflaması ile hastalıklara davetiye çıkaracaktır.

Bilinçsiz Spor
Diyet yaparken elbette ki spor şarttır. Yaş ve kilonuza uygun sporları denemelisiniz. Ağır spor yaptığınızda özellikle vücudunuz spora alışkın değilse kalp sağlığı açısından zarar görebilirsiniz. Spor yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta istikrar olmalıdır.