Kilo vermek için meyvelerin gücünden yararlanabilirsiniz! elma, armut diyeti ile zayıflayın makalemizde bu meyvelerin kilo vermeye etkilerinden bahsettik.
2003 yılında Brezilyada, diyet yapan kadınların üzerinde 12 haftalık bir çalışma yapıldı. Bu çalışmada kadınlar üç guruba ayrıldı. İlk grubun diyetine günde 3 elma ilave edildi, 2. gruba 3 armut, 3. gruba ise az yağlı yulaflı kurabiye.
Araştırma sonunda elma veya armut yiyen kadınların, yulaflı kurabiye yiyen gruptan daha az yemek yedikleri ve daha çok kilo kaybettikleri gözlemlendi.

Cilt ve beden sağlığınız için her öğünden önce elma yahut elma tüketin. Yurtdışında çok meşhur olan “Günde 3 elma diyet planı” yazarları Tammi Flynn ve Jeanne Drury’a göre böyle yaparak midenizi uzun süre tok tutup, fazla yemenizi önleyebilirsiniz. Özellikle kadın günü, doğum günü gibi hamur işlerinin ve kalorisi yüksek yiyeceklerin ağırlıklı olduğu bir yere gitmeden muhakkak 1 elma yahut armut yiyin, bu meyvelerdeki lifler sizi acıkmaktan korur, gereksiz kalori alımını önler.

Elma veya armuttan smoothie yaparak, kahvaltı yerine veya ara öğün olarak içebilirsiniz.
Bu smoothieyi yapmak için yoğurt, buz küpü, doğranmış elma veya armut, blenderdan geçirin, ardından içine 1 tatlı kaşığı balı ekleyin.
Şayet smoothieyi kahvaltıda içecekseniz, dilerseniz içine 1 tatlı kaşığı protein tozu ilave edebilirsiniz.

“Sound Bites: The Best of the Low-Carb Lifestyle” kitabının yazarı ünlü diyetisyen Marilee Berry’a göre kas yapmak ve enerjinizi artırmak istiyorsanız, spor yapmadan önce 1 adet elma yahut armut yemelisiniz. Meyveler, yüksek yoğunluklu egzersiz sırasında ihtiyacımız olan karbonhidrat içeren yiyeceklerdir. Herhangi bir karbonhidrat olabilir fakat, elma -armut hem sağlıklı olması hem de bağımlılık yapmaması açısından ideal yiyeceklerdir.

Elma veya armut her ikiside açlık hissini bastırmakta etkili besinlerdir. Ofisinizden, evinizden bu yiyecekleri eksik etmemelisiniz. Dilimleyip, zevkinize göre üzerine biraz tarçın serpip yahut, elma, armut, muz, portakal ve diğer yiyeceklerle karıştırıp meyve salatası olarak tüketebilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.