Diyet yapmak her ne kadar kilo verme sürecini hızlandırsa da istikrar sağlamak son derece zordur. Düzenli ve sürekli diyet yapabilmek adına ise herkesin kendisine uygun bir liste hazırlamasında fayda vardır. Ayda 10 kilo verdiren diyet yerine, sağlıklı bir program oluşturmak dikkat edilecek temel unsurlar arasındadır. Belirli aralıklar ile yavaş ancak sağlıklı bir şekilde kilo verilmesi, vücut sağlığı açısından da önemlidir. Bir haftada 2 kilo verdiren diyet yerine her zaman sağlıklı listelerden yardım almakta fayda vardır.

İdeal Kilo Belirlemek Önemli

Diyetin istikrarlı bir şekilde devam etmesi adına ideal kilo belirlemek önemlidir. Bu sayede hırslanarak uzun süre diyet yapmak mümkündür. Diyeti devam ettiremiyorum diyenlerin, ideal kilo belirlemelerinde ve öğün aralıklarını sık tutmalarında fayda vardır.

  • Öğünlerin sık olması açıkma hissini azaltır. Bu sayede diyet yapmak daha da kolay hale gelir.
  • Yine aynı şekilde metabolizmayı hızlandıran yiyecekler tüketmek, kilo verme sürecinde kadınların ve erkeklerin motive olmalarına katkı sağlar.
  • Diyeti devam ettirmenin yolları arasında günlük rutinlerden uzak kalmamakta gösterilebilir.
  • Diyet yapıyorum diye sosyal yaşamdan uzaklaşmamakta ve kendini motive edecek besinler tüketmekte fayda vardır.

Kendini ödüllendirme yöntemi: Yapılan diyetin kalıcı olması için kendini ödüllendirmek en avantajlı yöntemlerden bir tanesidir. Uzun süre diyet yapanlar, çikolata ya da fast food gibi yiyecekler kendilerini ödüllendirdiklerinde motivasyonlarını arttırabilirler. Diyeti yarıda bırakmak yerine her zaman yukarıda belirtilen unsurlara dikkat etmek, sağlık açısından da avantajlıdır.

İstikrarlı Bir Şekilde Diyet Yapmanın Yolları | 1

Diyeti Hemen Bozuyorum , Sürekli Diyet Bozuyorum Diyorsanız ! Tıklayın !

Haftada 2 kilo verdiren diyet için Tıklayın !

Patates diyeti ile 3 günde 5 kilo Tıklayın !