Bilinçsiz yapılan diyetin vücuda etkilerinin boyutu arttı ve bir kişi diyetten zarar gördü ve kalp kapakçığı değişti.

Bilinçsiz diyet sonucu kalp kasları zayıflayan ve kalp kapakçığı hasar gören Ferhan Saner, yapılan başarılı operasyonla tekrar sağlığına kavuştu.

Doç. Dr. Ahmet Akgül, yaptığı yazılı açıklamada, 40 yaşındaki Ferhan Saner’in nefes almada aşırı zorluk, hareket edememe ve karın şişliği gibi şikayetlerle hastaneye başvurduğunu anlattı.

Hastanın, yaptığı diyetle hızla kilo vermesi sonucunda, kalp kaslarının olumsuz etkilendiğini ifade eden Akgül, şu bilgileri verdi: “Kaslardan destek alan kalp kapakçığı da görevini yerine getiremez olmuş ve tam bir yetmezliğe girmişti. Böylece hastanın kanı akciğerlerde birikmekte ve çok şiddetli nefes darlığına neden olmaktaydı. Aynı zamanda şiddetli ödemle hastanın kilosu azalacağına artmaya başlamıştı. Bu nedenle hastamız geldiğinde hem nefes darlığı hem de hareket etmede zorluk ve karında şişlik mevcuttu. Acil olarak hastamızın tetkiklerini yaptık ve kalpteki iki kapakçığın son dönemde yetmezlikte olduğunu gördük. Hastamızı ameliyata hazırladık, bir kapakçığı değiştirdik diğerini de tamir ettik. Hastamız sağlıklı bir şekilde ameliyattan çıktı ve taburcu oldu.”

Akgül, diyetteki amacın sağlıklı kilo verilmesi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Sağlıklı beslenen bir bireyde zaten kilo birikimi olmamaktadır. En iyi diyetisyen, insanın kendi vücududur. Hormonlar ve enzimler bu dengeyi korurlar ama sağlıksız ve aşırı beslenme vücutta yağlanmaya neden olmaktadır. Bu yağlanmadan hızla kurtulmak istendiğinde aşırı diyet ve açlık hatta uygunsuz ilaçlar kullanılmaktadır. Vücut aç kaldığında gerekli olan enerjiyi daha kolay olduğu için kasları yakarak almaktadır. Halbuki esas olan yağ dokusunun yakılmasıdır. İşte kaslardan değil de yağ dokusundan enerji yakılması için dengeli, sabırlı ve sporun eşlik ettiği bir beslenme programı gerekmektedir. Kısa zamanda aşırı kilo vermenin sakıncası işte bu kas erimesidir.”
“KİLO VERDİM SANDIM, MEĞER HAYATIMLA OYNAMIŞIM”
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ferhan Saner de kilolarından kurtulmak için uzman yardımı almadan 7 ayda 57 kilo verdiğini belirtti. Saner, bu süre boyunca sadece elma ve yoğurt yediğini söyledi. Saner, günde 2 paket sigara kullandığını da ifade ederek, “Bir gün nefes alamayacak vaziyette, karnım şiş, zorlukla yürüyerek hastaneye gittim. Ve kalbimle ilgili büyük bir sorun oluğunu acil ameliyat olmam gerektiğini öğrendim. İşte tam o sırada Doç. Dr. Ahmet Akgül ve ekibi imdadıma yetişti. Dr. Ahmet Bey ameliyatımı yaptı. Şimdi gayet iyi durumdayım. Kilo verdim sandım meğer hayatımla oynamışım. Buradan belirtmek isterim ki hiç kimse asla ama asla bilinçsiz diyet yapmasın. Bundan sonra asla sigara da içmem. Doç. Dr. Ahmet Akgül’e, ekibine ve hastane personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.