Bu yazımızda zayıflamak için içilen karbonatlı su işe yarar mı açıklayacağız. Karbonatlı Su Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

Karbonatlı Su Ne İşe Yarar

Hemen her gün mutfaklarımızda kullandığımız karbonatın faydaları birçok alanda malumunuz. Karbonat unlu mamullerden tutun temizliğe kadar birçok alanda kullanılıyor. En çok tercih edilme sebebi ise doğal olması, çevreye zararlı olmaması ve kimyasal bir ürün olmaması. Diğer yandan sağlık için de karbonat birçok insan tarafından tercih ediliyor. Bunun yanında özellikle karbonat ile zayıflayanlar çoğaldı ve karbonatlı su diyet yapanların listesine daha fazla oranda girmeye çalıştı.

Karbonatlı Su Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? | 1

Karbonatlı Su Zayıflatır mı?

Özellikle diyet yaparken karbonatlı su içenler bunun kilo vermeye katkısı olduğunda hemfikir. Karbonatlı su öncelikle vücudun asit-baz oranını dengeliyor. PH derecesi yüksek olan bu su vücudun temizlenmesine, metabolizmanın canlanmasına ve hızlanmasına sebep oluyor. Uzmanlar günde 3-4 litreye kadar karbonatlı suyun içilebileceğini söylüyorlar. Bilhassa asidite oranı düşünce sindirim sistemi daha fazla oranda yağ sindirmeye ve vücut ta bu yağları daha fazla oranda yakmaya başlıyor.

Karbonatlı Su Nasıl İçilir?

Karbonatlı su içerken genellikle tavsiye edilen 1 litre suya 1 çay kaşığı karbonat karıştırılarak içilmesi. Daha fazla oranda karbonat mideye zarar verebileceğinde umanlarca tavsiye edilmiyor. Burada özellikle eczanelerde satılan İngiliz karbonatını da tercih edebilirsiniz. Hazırladığını karbonatlı suyu günde 3 litreye kadar tüketebilirsiniz. Yağ yakımı için en az 2 litre tüketilmesinde fayda var.

İlgili Konular;