5 günde 3 kiloya kadar vermek için bir tek gıda diyeti
Hedef: 5 günde ortalama 2-3 kilo.
Günlük kalori: 500 – 900 Kcal

Diyetimde belli bir noktaya gelip dayandım ve malesef tartılar artık bir gram bile oynamıyor. Konuyla ilgili görüş aldığım diyet uzmanları böyle durumlarda “Tek Gıda Diyeti”, “Tek Besin Diyeti” veya “Tek Gıda Rejimi” olarak adlandırılan tip diyetleri uygulamamı önerdi.

Bu tarz diyetler aslında son derece sağlıksız ve sadece bir kereye mahsus olarak uygulanması öneriliyor. O da ancak belli durumlarda. İnternette araştırınca Tek Gıda Diyeti’nin tek bir diyet olmayıp, çeşitli yaklaşımları olduğunu öğrendim. Bunların en belli başlı olanları ekmek diyeti, meyve ve sebze diyeti, çorba diyeti ve karışık tek gıda diyeti. Her bir diyet içinden internetten bulduklarım birbine çok benzer olduğundan aralarından bir tanesini olduğu gibi yazıyorum.

Başarılar!

EKMEK DİYETİ .
Bu rejim tek gıda diyet grubuna giren ve en fazla 3 gün süreyle yapılması tavsiye olunan bir diyettir. Yeniden başlamak için aradan en az 4 günlük bir süre geçmesi gerekir.

3 gün boyunca günde 10-12 dilim kızarmış ekmek yenilen bu diyette ekmeklere çok az tereyağı sürebilirsiniz.

Tek bıçak hareketi ile sürülebildiği kadar 10-12 dilim ekmek gün boyunca istendikçe de yenebilir ancak öğün düzenine uyulması daha doğru olur. Ancak aralarda da sayıyı aşmamak kaydıyla yiyebilirsiniz. Tek gıda rejimi olduğu için sağlık açısından sakıncalı bir diyet olup bir kereden fazla uygulanmaması kuvvetle önerilir.

Bu diyette istediğiniz kadar şekersiz çay veya kahve içebilirsiniz. Ayrıca bol su içmenizi ve akşam 7’den sonra bir şey yememenizi öneririm.

Bu diyetin günlük mönüleri:
3 GÜN boyunca yapılması önerilen bu diyetin günlük mönüsü aşağıdaki gibidir:

Sabah: 2-3 dilim ekmek.
Öğle: 3-4 dilim ekmek.
Akşam: 3-4 dilim ekmek.

İyi diyetler!

MEYVE ve SEBZE DİYETİ .
Hedef: Bir haftada 3-4 kilo.
Günlük kalori: 1000 Kcal

Bu diyet “tek gıda rejimi” adı verilen diyetlerden olup, hergün, en az 4 bardak soda ya da su tüketilmesi tavsiye edilir. Yemeklerinize, çesitli bitki ve baharatlar ile, tuz, acı biber ve sirke ekleyebilirsiniz. En fazla 7 gün uygulanmalıdır

Bu diyetin günlük mönüleri:

1. GÜN
Muz hariç gün boyunca istediğiniz kadar meyve

2.GÜN
Gün boyunca sadece istediğiniz kadar sebze yemeği patates hariç

3.GÜN
İstediğiniz kadar meyve ve sebze yemeği patates ve muz hariç

4.GÜN
5 muz, 5 bardak süt

5.GÜN
Haşlanmış sebze, ızgarada pişmiş bir parça biftek, tavuk veya balık

6.GÜN
2 parça ızgara biftek , çiğ sebze, havuç, kereviz, domates, lahana vs

7.GÜN
Haşlanmış sebze, ızgarada pişmiş bir parça biftek, tavuk veya balık

İyi diyetler!

ÇORBA DİYETİ .

Öncelikle tek tip bir çorba diyeti olmadığını belirtmem lazım. Değişik çorba diyetlerini de sizlerle paylaşıyor olacağım. Ama burada genel olarak çorba diyetlerinin uygulanması için aşağıda bir liste önerim var. Soğan Çorbası Diyeti, Lahana Çorbası Diyeti gibi dilediğiniz kalorisi düşük fakat besleyici değeri mümkün olduğunca yüksek bir çorba seçip bu diyeti o çorbayı kullanarak uygulayabilirsiniz.

Bu arada, içindeki katkı maddelerinden dolayı hazır çorbaların çorba diyeti için pek de işe yaramayacağını söylemem lazım. İçeriğini sizin belirlediğiniz herhangi bir sebze çorbası bu diyet için yeterlidir.

Aşağıdaki mönüyü veriyor olmama rağmen aslında beyaz peynir gibi bütün ekstralardan vazgeçip gün içinde istediğiniz kadar çorba içebilirsiniz. Şekersiz olmak koşuluyla çay ve kahve serbest. Tabi tüm diğer diyetlerde olduğu gibi akşam yediden sonra bir şey yemiyor ve gün boyunca bol su içiyoruz.

Bu diyetin günlük mönüleri:

1.GÜN
Sabah : Sabah: 50 gr. beyaz peynir, çay şekersiz
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : İstenildiği kadar meyve + çorba

2.GÜN
Sabah : İstenildiği kadar meyve + çorba
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : İstenildiği kadar et + çorba

3.GÜN
Sabah : İstenildiği kadar meyve + çorba
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : Pirinç lapası, meyve muz, üzüm hariç + çorba

İyi diyetler!

KARIŞIK TEK GIDA DİYETİ .

Tüm tek gıda diyetleri içerisinde bu diyet bence diğerlerinden çok daha sağlıklı. Tabi ki tek gıda diyetleri genel olarak uygulanmaması gereken, uygulanırsa da ancak belli koşullarda tercih edilen diyetler. Bu diyetin diğer tek gıda diyetlerinden farkı, gün içinde hep aynı şeyi yiyiyor olsak bile her gün bu tercihimizi değiştirme üzerine kurulu. Sizler kendi diyetinizi kendiniz yaratabilirsiniz ama benim önerim aşağıda.

Bu arada dilediğinizce çay ve kahvenin, tabi ki şekersiz olmak üzere, serbest olduğunu bilmem hatırlatmama gerek var mı? Ve gene tüm diğer diyetlerimizde olduğu gibi akşam 7’den sonra yemiyoruz.

Bu diyetin günlük mönüleri:

1. GÜN
Muz gibi çok yüksek kalorili meyveler hariç, dilediğiniz kadar meyve.

2. GÜN
Dilediğiniz kadar çiğ sebze. Tabi ki bu güne özel patates gibi nişastalı sebzelerden uzak duruyoruz.

3. GÜN
Dilediğiniz kadar haşlanmış patates. Çok az tuz ve bol yağsız yoğurtla tatlandırabilirsiniz ama diyetisyenlerin önerisi sadece papatese sadık kalmanız.

4. GÜN
Seçtiğiniz, evde yapılmış sebze çorbası. Gene dilediğiniz kadar.

5. GÜN
Her öğün ızgara et. Tercihen yağsız tavuk göğsü.

İyi diyetler!

İlgili konular ;
Karatay Diyeti Deneyimlerimiz – Canan Karatay
Dukan Diyeti
Anti Selülit Diyeti
Atkins Diyeti
Akdeniz Diyeti
İsveç Diyeti
Glisemik indeks Diyeti nedir?
Hipotiroid Diyeti
Bikini Diyeti
Simit Diyeti, Simit Kaç Kalori
Fast Food Diyeti Listesi