Demi Moore ve Madonna’nın uyguladığı diyet olarak gündeme gelen “Kurt Diyeti” aynı zamanda “Yeniay Diyeti”, “Dolunay Diyeti” olarak da adlandırılmaktadır.

Kurt Adam Diyeti Nasıl Uygulanır?

Bu diyette ayın dünya çevresindeki konumuna göre diyet zamanı belirlenmektedir. Amaç yeniay ve dolunay zamanı 24 saat boyunca detoks yöntemiyle sadece su ve meyve suyu tüketerek günde 3 kg verdirmektir. Bunu genişletilmiş dolunay diyeti olarak ayın hareketlerini takip ederek yeniay ve dolunayın olduğu günlerde de yapabilmektedirler.

Sağlıklı Mıdır ?

Bu şekilde ayın birkaç günü sadece su ve meyve suyu tüketerek vücuttan sadece su ve toksin kayıpları yaşayabilirsiniz fakat giden kesinlikle yağ yani gerçek kilo kaybı olmayacaktır. Kadınların vücut ağırlığının ortalama %50-60 ‘ı erkeklerin ise %55-65’ i sudan oluşmaktadır. Tartıda gördüğümüz kilolar bizi yanıltmamalıdır. Çünkü sadece vücudun gereksinimi olan su miktarında azalma olabilir ki bu da hiç de istediğimiz bir şey değildir. Zaten bu kilonun ertesi gün korunması da mümkün değildir. Bu yüzden birkaç günlük diyetlerle zayıflamanın mümkün olmadığının bilinmesi gerekir.

Öneri

Zayıflamanın ve sağlıklı kiloyu korumanın yöntemi yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite, düzenli uyku ve tabi ki günde 1.5-2 lt kadar da su içmektir. Sosyal medyada gördüğünüz diyetleri uygulayarak sağlığınızda ve metabolizmanızda kalıcı hasarlara sebep olabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka bir diyetisyen yardımı alarak zayıflamalı ve sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmelisiniz.

Dyt. Gülhan KOCA