Ofiste uzun süreli oturarak çalışan insanların kilo vermekte oldukça zorlandığı biliniyor. Uzmanlar ofis çalışanları için 10 adımda sağlıklı beslenmenin yollarını açıkladı.. Birçoğumuz ofiste diyet yapmanın çok zor olduğunu düşünüyor. Oysa sağlıklı besinleri tercih etmek ve öğün saatlerine dikkat etmek bile sonuç almak için yeterli.

Ofiste diyet yapmanın kuralları

KURAL 1: Formda bir beden için sağlıklı bir sindirim sistemi olmazsa olmaz bir şarttır. Gece boyu susuz kalan bedeninizin kendisine gelmesi için uyanır uyanmaz 1 su bardağı ılık su için

KURAL 2: Ofis diyeti bedeninizde parçalanan yağların bedeninizden hızla uzaklaştırılmasını sağlayacak. Bu nedenle günde 12–15 su bardağı su içmeyi unutmayın.

KURAL 3: Ne olursa olsun kendinize günde 6 defa en az 20 dakika ayırmalısınız.

KURAL 4: Tuz tüketiminde sınırları aşmayın. İleride yüksek tansiyon sorunu yaşama riskinizi arttırırsınız.

ofiste diyet yapmanın kuralları

ofiste diyet yapmanın kuralları

KURAL 5: Ofis diyetinizi uyguladığınız sürece yapmanız gerekenlerden biri de sağlıklı pişirme yöntemleri tercih etmek.

KURAL 6: Ofis diyetinin en büyük özelliklerinden biri de sizi lezzete odaklamasıdır. Hızlı yemek yemek yerine yavaş yavaş yemeyi öğrenerek, besinlerden keyif almaya odaklanın..

KURAL 7: Baharatlardan yararlanın. Acı kırmızıbiber başta olmak üzere birçok baharatın metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.

KURAL 8: Ofis diyeti vücudunuzdaki yağlardan sizi kurtararak daha ince görünmenizi amaçlar. Bu nedenle enerji harcaması konusunda da kendinize yardımcı olmalısınız. Ne kadar meşgul olursanız olun kendinize günde yarım saat ayırın ve açık havada yürüyüş yapmanın keyfini çıkartın.

KURAL 9: Ofis diyetini uygularken kendinizi aç hissettiğiniz zamanlarda domates, salatalık, biber gibi çiğ sebzelerden tüketin. Böylelikle hem düşük kalori almış hem de C vitamini ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılamış olacaksınız.

KURAL 10: Ofis diyetinde 6 öğün beslenin. Günde 6 öğün beslenme, en sağlıklı beslenme tarzıdır. Sağlıklı beslenmenin temel kuralını ofis diyeti ile alışkanlık haline getirin. Öğün aralarında 2-3 saat olmasına dikkat etmelisiniz.

YENİ YÜZYIL GAZETESİ