Çiğ patates suyu, sindirim sistemini uyarır, doğal bir anti-inflamatuar olarak hareket eder ve vücudun optimum pH dengesini sağlamaya yardımcı olabilecek alkali bir besindir.Patates suyu ile zayıflama kürü makalemizde aşama aşama bu su ile nasıl zayıflanacağını anlattık. Bu su aynı zamanda mide ülseri ve karaciğer bozuklukları tedavi etmek için de kullanılagelmiştir. Çiğ patates suyu içmek karaciğeri temizler, kabızlığı engeller ve giderir. Çiğ patates suyu sindirimi hızlandıran, kolonda “dost” bakterilerin üremesini sağlayan özlerden oluştuğu için kilo vermeye yardımcı olabilir.
Diyet programınıza, 2 hafta boyunca günde 2 kez birer bardak çiğ patates suyu ekleyin.

1. Adım
Manavdan veya pazardan en taze patatesi temin edin, taze patatesin besin değeri, eskimiş patatesten daha fazladır.

2.Adım
Patates dilim dilim kesip, katı meyve sıkıcağına atın, suyunu çıkarın.
Şayet katı meyve sıkıcağınız yoksa çiğ patatesi rendeleyip, süzün, bu şekilde de suyunu çıkarabilirsiniz.

3.Adım
Kahvaltıdan en az yarım saat önce sabahları aç karına, 100-150 yani yaklaşık 1 çay bardağı patates suyu için. Patates suyunu akşamdan hazırlayıp, sbaha kadar bekletmeyin, taze taze yapın, taze taze için. Patates suyundan hoşlanmıyorsanız içine biraz bal yahut havuç suyu katıp daha içilebilir hale getirebilirsiniz.
Limon suyu eklemeniz de, limon suyunun kalorisiz özelliği sayesinde iyi bir alternatif olacaktır.patates_suyu_ile_zayiflama

4.Adım
Yine akşam yemeğinden en az yarım saat önce de aynı miktar patates suyunu için.
2 hafta bu şekilde sabah, akşam patates suyu tüketmeye devam edin, 2 haftanın sonunda baktınız kilo vermenize yardımcı oluyor, 1 hafta ara verin, 2 hafta tekrar patates suyuna devam edin.

5. Adım
2 hafta boyunca ağır yemekler, rafine şekerler ve işlenmiş gıdalardan uzak durun, sebzeyle meyveye yönelin.

İlgili Konular

Haşlanmış Patates Kilo Yapar Mı? Tıklayınız

Patates Diyeti İle 3 Günde 5 Kilo Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.