Son diyet ! Durum bu kadar ümitsiz olmamalı. Hala kilo veremediyseniz ya da verdiğiniz kiloları geri alıyorsanız henüz sizin için doğru yönetimi belirlememişsiniz demektir..

EVDE YİYECEK NELER VAR

Çoğu kişi evde diyet yapmasına uygun yiyecekler olmadı ğı için kilo veremediğini söylüyor. Akşam yiyecek hafif yemeğinin olmaması veya abur cuburların her zaman evde bulunması gibi nedenler olabilir. O Zaman kendi alışverişini yap ve evdeki tüm gereksiz yüksek kalorili yiyecekleri at! Buzdolabında her zaman hafif yemek alternatifleri olsun. Mesela dondurulmuş sebzeler eve gelince yemek yapanlar için bile 15-20 dk ‘da hazırlamak için çok sağlıklı ve kolay yiyecekler.

AÇLIK DİYETLERİ, PROTEİN VB DİYETLER, İLAÇLAR İŞE YARAMAZ

İşe yarasalardı hala diyet yapmak zorunda olmazdın. Kalıcı kilo vermenin tek yolu senin için doğru yöntemi belirlemek. Aç kalarak zayıflanmaz yağ yakamazsın, kolay bırakırsın diyeti, sürekli aç kalmaya devam edemeyeceğin için tekrar fazlasıyla alırsın veridiğin kiloları. Protein diyetleri vb diyetler kilo verdirir fakat yüksek protein böbreklerine, karaciğerine, sinir sistemine, bağırsaklarına kalıcı hasarlar verir. Yapanlar daha unutkan ve sinirli olduklarını bilirler. Ve verilen kilolar tekrar alınır. Beslenmende tüm yiyecekler olmalı.Et,ekmek,sebz , meyve, yoğurt hatta tatlılar..Tekrar belirtmeliyim senin için doğru yöntem sağlıklı kilo verdirir.

son diyet

son diyet

BÖLGESEL KİLO VERMEK İSTİYORUM

Çok şanslı bir azınlık aldığı kiloları tüm vücuduna dağılarak alır. Ama diğerlerimiz bölgesel yağlanma yaşarız. Yağlanma diyorum çünkü alınan kilo yağdır. Ancak yağ olarak kilo verirsek kilolarımızdan bölgesel olarak kurtuluruz. Tek yolu var: her şeyden yerken bunu bilinçli, düzenli ve dengeli yapmak, aç kalmamak, öğün atlamamak. Kısa sürede kilo verdiren diyetlerde yüzün çöker, daha halsiz, yorgun ve sinirli olursun ancak göbeğin kalır ne yazık ki.. Sen değil sinirlerin zayıflar..

TEKRAR KİLO ALMAK YOK

Neden kilo alıyorum? Bu sefer ilk soru bu. Yemekler, hareketsizlik, stres, üzüntü, genetik, ilaçlar, arkadaşlar, eş vb. Nedeni belirlemek gerekiyor ve bununla mücadele etmek. Her durumun üstesinden gelebilecek bir yöntem var yeter ki erteleme, boş verme, bu sefer kilo almam deme. Her kilo alıp verişte vücut daha çok yağlanıyor. Sabrımız daha çok azalıyor, daha zor kilo veriyoruz.

Senin için doğru yöntem ile kilo verdiğinde kilo alman zorlaşır fakat diğer etmenleri de değiştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle sadece beslenmemizi değil yaşam şeklimizi değiştirelim..

Dyt. Beste ALİMERT