Ev temizliğinde elma sirkesi nasıl kullanılır hangi alanlarda kullanılır? Elma sirkesi beden temizliğinin yanı sıra genel temizlikte de kullanılır. Önceleri negatif enerjini giderilmesi için kullanılan sirke, günümüzde evde genel temizlik alanlarında da kullanılıyor.

Mutfakta Elma Sirkesi

Salataların vazgeçilmez tadı elma sirkesi, bakterileri tamamen temizlediği için özellikle meyve ve sebzelerin temizliğinde, yıkanmasında kullanılır. Hijyenik temizlik için meyve ve sebzeleri sirkeli suda bekletmek, mikroplardan arınmasına olanak sunar.

Bulaşıklara muazzam parlaklık sağlayan elma sirkesi hem elde yıkamada hem de bulaşık makinesinde kullanılabilir. Makineyi çalıştırmadan önce 1-2 damla ilave etmeniz yeterlidir.

Ev Temizliğinde Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır? | 1

Genel Temizlikte Elma Sirkesi

Özellikle toz almada ve yer silme suyuna eklenen elma sirkesi, mikropların arınmasında oldukça etkilidir. Hem negatif enerjinin temizlenmesini sağlar hem de zeminlerin parlamasına, temizlenmesine olanak sunar.

Cam silinirken ve aynalar silinirken elma sirkesi kullanmak, cam yüzeylerin ışıltıyla parlamasını sağlar. Zorlanmadan kolayca temizlenmesi sağlanırken, daha uzun sürede toz almasına da olanak sunar.

Avizelerin temizliğinde, cam aksesuarların temizliğinde ve parlak yüzeylerin temizliğinde su içerisine birkaç damla elma sirkesi ilave etmeniz yeterlidir. Mobilyaların tozlarını alırken de hazırladığınız duru veya deterjanlı su içerisine birkaç damla ilave ederek, derinlemesine temizlik yapabilirsiniz.

Ev Temizliğinde Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır? | 2

Kişisel Temizlikte Elma Sirkesi

Cilde iyi gelen, temizleyen ve bakterileri yok eden elma sirkesi, sivilce ve cilt sorunlarının giderilmesinde oldukça sık bir biçimde kullanılıyor. Beden temizliğinde de 15 günde 1 kez tüm bedeninize uygulamanız ölü hücrelerin ve mikropların temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Bir tas suyun içerisine 4-5 damla elma sirkesi katın ve başınızdan dökün. Sonrasında normal şekilde duşunuzu alın, şampuanınızı ya da duş jelinizi yapın. Düzenli kullanımlar sonunda cilt yüzeyinde sıkılaşma, lekelerin giderilmesi, sivilcelerin azaltılması ve yok edilmesi gibi avantajlar elde edeceksiniz.

İlgili Konular;

Camların Parlaması İçin Püf Noktalar Tıklayın !

Organik temizlik malzemeleri için Tıklayın !

Sirke İle Ev Temizliği Tıklayın !

Halı Temizliği İçin Sirkeli Tarif Tıklayın !

Doğal Yollarla Banyo Nasıl Temizlenir? Tıklayın !