Dudak kenarındaki siyah lekeler, ağız kenarı kararması, dudak kenarı kararması bitkisel çözümler yazımızda sizlerle… Dudak kenarında koyuluklar nasıl geçer? 

Ağız çevresindeki siyah lekeleri geçirme yolları beslenmeyi düzenleme, gerekli görülürse vitamin takviyesi, güneş ışınları ile dikkatli temas etme, hormon dengesizliklerini önleme gibi önlemlerden geçmektedir. Özellikle hormon dengesizlikleri durumda meydana gelen ağız çevresinde renk koyuluğu durumunda doktora mutlaka danışılmalı, izlenecek yol doktor tavsiyesi ile belirlenmelidir.

Ağız Çevresinde Koyuluğu Geçirme Yolları

Dudak çevresinde kararma sorunu için ağartıcı kremler, kimyasal ürünlerle peeling ve lazer tedavileri uygulanabilirken,güneş ışınlarından korunmak gibi önlemler alınması da bu durumun önüne geçmektedir. Dudak kenarı kararması bitkisel çözüm için domates suyu, limon ve bal kürleri gibi mutfakta kullanılan malzemelerden yararlanılabilir.

Kimyasal ürünlerde alerji, pul halinde deri döküntüsü, deride hasar ve vitamin kaybı görülebilmektedir. Bu nedenle problemin çözümünde daha çok bitkisel kürler tavsiye edilir.

Dudak Kenarındaki Siyah lekeler Nasıl Geçer? Bitkisel Çözüm | 1
Dudak Kenarındaki Siyah lekeler Nasıl Geçer

Dudak Çevresi Kararmasında Bitkisel Tavsiyeler

Ağız kenarındaki lekeler için bitkisel tedavi özellikle patates, yulaf, bal gibi ürünler kullanılmaktadır. Bu kürler şu şekilde sıralanabilir:

  • Domates Suyu: Domates suyunu ağız çevrenize sürerek 15 dakika bekletip durulayın.
  • Limon ve Şeker: Ağız çevresine sürülüp 10 dakika beklenerek durulanır. Haftada 1 kez uygulanabilir.
  • Badem Yağı: Yüksek E Vitamini içerdiğinden vitamin eksikliğinden kaynaklanan kararmaların önüne geçer.
  • Yoğurt: Hassas ciltlerde güzel sonuç veren yöntem, ağız çevresine uygulanan yoğurdun 15 dakika sonra sabunla yıkanması ile yapılır.

İlgili Konular;