Formunu ve hacmini kaybeden göğüslerinizi yeniden toparlamak için göğüs sıkılaştıran egzersizler uygulamanız gereklidir. Emzirme, hızlı kilo alıp verme, yanlış sutyen kullanımı, yaş, cilt yapısı ve genetik faktörlere bağlı olarak zamanla esneme ve sarkmalar meydana gelebilir.

Göğüsler, aşırı spor ile küçülür. Dolayısıyla sadece göğüs egzersizleri yapmak ve var olan hacimlerini azaltmamak gereklidir.

Göğüs Dikleştiren Egzersizler

Göğüs sıkılaştırma egzersizleri yaparken bol bol tavuk göğüs eti tüketebilir, ada çayı içerek kadınsal hormonlarınızın artmasını ve göğüslerin yeniden form kazanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca egzersiz öncesi göğüs büyütücü bitkisel yağlarla masaj yapmak, daha hızlı ve etkili sonuçlar elde etmenize olanak sunar.

  • Şınav Egzersizi

Kollar, omuz, sırt kaslarını bir arada çalıştıran şınav hareketi ile elastik özelliğini kaybeden göğüs kasları çalıştırabilir, yeniden form kazanmasını sağlayabilirsiniz. 12’şerli setlerle günde 2 veya 3 defa tekrar edin.

Dik ve Dolgun Göğüsler İçin Egzersizler | 1

  • Dairesel Egzersiz

Dambul Fly adı verilen bu hareket için düz zemine uzanın. Sırtüstü olacak şekilde, iki elinize aldığınız dambıllarla daireler çizin. Daireler küçükten başlayarak büyük dairelere doğru genişlemelidir. Ardından büyükten küçüğe olacak şekilde diğer yöne çevrilmelidir. 12 kez yapılması gereklidir.

Dambıl yerine pet su şişeleriyle yapabilirsiniz. Fakat amaç burada sadece göğüs kaslarını çalıştırmak olduğu için 1 litrelik sular uygun değildir. Tamamen yağ dokularından oluşan göğüslerin erimesine ve küçülmesine neden olabilir. En küçük pet şişeler ya da ½ lt şişeler olabilir. Dambıl seçimlerinizde de en hafif olanları tercih ediniz.

  • Omuzlardan Dikleştirin

Rahat oturduğunuz bir zeminde ya da dizleriniz üstünde, kollarınızı açıp kapayın. Bu sırada beden dik, kollar dirseklerden itibaren yukarı bakacak şekilde bükük olmalıdır. Dik açı ile 12 kez açıp kapayın.

Göğüs Ve Kalça Sıkılaştırma Egzersizleri Resimli Anlatım Tıklayın !

Dolgun ve Dik Göğüsler için Doğal Destek Tıklayın !

Dik ve Diri Göğüsler İçin Maske Tarifleri Tıklayın !

Sarkmış Göğüsleri Dikleştirmenin Yolları