Birayla saç bakımı nasıl olur diye soruyorsanız biranın içindeki saça faydalı bazı özler saçınıza fayda sağlayabilir. Bira ile saç bakımı tarifi ve maskesi bu yazıda.

Bira ile saç bakımı nasıl yapılır?

Bira içerisindeki malt ve şerbetçiotu, zarar görmüş saçları onarmaya ve saçı canlandırmaya yardımcı olan protein bakımından zengindir. Ayrıca, biradaki sükroz ve maltoz şekerleri parlamaya yardımcı olur. Saçınızın sönüklüğünden şikayetçi iseniz bu yöntem ile saçınıza hacim kazandırabilirsiniz.

Bira ile saç bakımı

Bira ile saç bakımı

Bira İle Saç Bakım Yöntemleri

Bira Maskesi

Birayı karbonatla çözün. Bir sürahi veya kaseye bir şişe veya bira dökün ve gece veya gündüz bekletmesine izin verin. Biranın maruz kaldığı oksijen ne kadar çok olursa o kadar hızlı okside olur.

Bira, oluşturduğu karbondioksiti serbest bırakarak düzleşir. Karbon dioksitin suyla birleştiğinde, sert su veya yüksek bir mineral içeriği olan su oluşturması nedeniyle, saçları tedavi etmek için kullandığınızda,az  alkollü biralar seçebilirsiniz. Karbon dioksit varlığı, şampuanların etkilerini engelleyebilir ve saçlarınızı etkin bir şekilde yıkamanızı zorlaştırabilir. Sert su, her saçtaki terazilerin ayakta kalmasına neden olur ve saçlarınız karışık ve sert görünür.

Şampuanlama

Normalde kullandığınız şampuanı kullanın, ancak kremi atlayın. Saçınıza birayı iyice dökün. Saçlarınıza masaj yapın. Bu işlemi 5 dakika kadar yapabilirsiniz. Bu sayede biranın içindeki faydalı özler saçınıza iyice işlemiş olacaktır. İsterseniz saçınızdaki birayı sadece durulayabilirsiniz istersenizde şampuanlama yapabilirsiniz.

Bira ile saç bakımı

Bira ile saç bakımı

Bira ile yıkadığınız saçınızı doğal kurumaya bırakın. Bu işlemden fayda görebilmek için en az haftada 2 defa uygulayın.

Bira ile yapılan maske yada uygulamalarda biranın içindeki alkol saça zarar verebilceği için hazırladığınız karışıma yada bira şişesinin içine biraz bakım yağı ekleyebilirsiniz. Böylece saçınızın alkolden kaynaklanan kurumasını da engellemiş olursunuz.

İsterseniz bira maskesine bir miktar saf elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Bu sayede biranın içindeki kimyasalların saçınıza işlemesini de engellmiş olursuz. Saça yapışan partiküller ortadan kaldırılmış olur.