Pirinç suyunun saça faydaları bir tanesi saç köklerini güçlendirmesidir. Pirinç içerisinde minerallerin yanı sıra B, C ve E vitaminlerini barındırır. Ayrıca antioksidan özelliği de yine saç için oldukça yararlıdır.

Pirinç saç köklerini besleyerek kırıkların oluşumunu da engeller. Yıpranmış saçları olan ve evde tedavi yöntemi arayan kişilerin kesinlikle ilk olarak pirinç suyunu denemeleri gerekir.

Pirinç Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

Pirinç suyu saç ve cilt bakımı için Çinli kadınların kullandığın en basit ve pratik güzellik yöntemlerinden biridir. Sağlık açısından faydası kolesterolu düşürdüğü ve diyet yapanlar içinde zayıflattığını söylenmektedir. Pirinç suyunun saça faydalarını sıraladık…

pirinç suyu saça faydaları
pirinç suyu saça faydaları
  • Saç uzatmasını sağlar
  • Saçta ipeksi bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Saç dökülmesini azaltır.
  • Saçlarınızı Yumuşatır.
  • Yeni saç çıkarma özelliği bulunmaktadır.
  • Pirinç suyunun içeriğinde bulunan vitamiler E, C ve B vitaminleridir.

Pirinç Suyu Nasıl Hazırlanır?

Pirinç suyu saç için nasıl hazırlanır sorusunun cevabı 1 bardak pirinci 3 bardak su ile bir tencereye koyup kaynatılmasıdır. Daha sonrasında su bir kaba alınır ve soğuması beklenir. Soğuyan bu su da istenildiği zaman saça uygulanabilir. Saç için pirinç suyu nasıl kullanılır konusunda verilecek tavsiye ise temiz saça bu suyun dökülmesi 20 dakika beklendikten sonra ılık su ile durulanmasıdır.

Pirinç Suyu Saça Nasıl Uygulanır
Pirinç Suyu Saça Uygulama Yöntemi

Pirinç Suyu Saç Maskesi Tarifleri

Pirinç suyu saça nasıl uygulanılır? Çinli kadınlar tarafından çok kullanılan pirinç suyu ile sizlere saç maskesi tarifi vereceğiz. Bu tarifler ile hem kırıklarınızdan kurtulacaksınız hemde saçlarınızın hızlı uzamasını sağlayacaksınız.

Kırıç Saç Uçları İçin Pirinç Suyu Maskesi Tarifi

İlk önce doğal şampuanınız ile saçlarınız güzelce yıkayın ve durulayın. Daha sonra elde ettiğiniz pirinç suyunun içine kırık saçlarınızı 30 dk kadar bekletin. Daha sonra saçınızı ılık su ile durulayın.

Pirinç Suyunun Saça Faydaları Nelerdir? Nasıl Uygulanır? | 1

Pirinç Suyu İle Saç Uzatma Tarifi

1 bardak pirinci suda yıkayın. Ardından 3 bardak su da bu pirincleri bir kasede yarım saat bekletin. Bekletmiş olduğunuz pirinçlerin suyunu ayrı bir kasede süzün. Ve saçınıza haftada 2 kez uygulayarak saçlarınızı hızlı bir şekilde uzatabilirsiniz. Dilerseniz hızlı saç uzatma yöntemlerimize göz atabilirsiniz.

Pirinç Suyu Saç Dökülmesini Engeller Mi?

Pirinç suyu saç dökülmesini önler mi sorusuna pek çok uzman önler şekilde yanıt veriyor. Pirinç saç dökülmesi problemi yaşayan kişilerin ilk başvurmaları gereken doğal çözüm önerisidir.

İlgili Konular;