Squash nedir nasıl yapılır diye soracak olursanız; iki ve dört kişi ile tenis ve raket yardımı ile oynanan bir spordur. Yazın açık kışın ise kapalı alanda çok rahat oynanabilen bu spor dalı oldukça zevki ve her yaş için uygundur. Ülkemizde çok yaygın olmayan bu sporla bir çok kasınızı çalıştırabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı bir şekilde fazla kalori yakmanızı sağlayan Squash ile zayıflama nasıl sağlanır konusunu sizlere sunuyoruz.

Squash Nedir? Squash İle Sağlıklı Zayıflama

Squash Nedir? Squash İle Sağlıklı Zayıflama | 1

Zeminin genellikle parke olduğu bir alanda oynanan squash, 11 puandan oluşan 3 ya da 5 set üzerinden galibin belirlendiği bir spordur. Rakibinin yaptığı her hatadan sayı kazanan oyuncu 5 set üzerinden oynanan maçlarda 3 seti, 3 set üzerinden oynananlarda ise 2 seti alarak galip gelmeye çalışır. Oyunun temeli bu şekilde özetlenebilir. Peki biz sporu nerde yapabiliriz diye düşünüyorsanız kışın salonda yazında sistemi kurulmuş bi yerde yapabilirsiniz. İster özel olarak spor komplekslerine gidebilir yada halk eğitim merkezlerinin kurslarına katılabilirsiniz

Squash ülkemizde yaygın olmasa özellikle avrupada ve amerikada oldukça yaygın olan bu spor sağlıklı zinde ve fit olmanızı sağlar.  Squash ortalama olarak  saatte 750 ile 800 kalori yakmanızı sağlar. Bir çok spor dalında 1 saat içinde bu kadar fazla kalori yakmanız çok zordur. Özellikle sağlıklı zayıflama ve zayıflarken sarkmayı engellemek amaçlı bu sporu yapabilirsiniz. Ve neredeyse tüm kas sisteminizi çalıştırır.

Squash Nedir? Squash İle Sağlıklı Zayıflama | 2