2010 Ekim Anneleri ' ne alışveriş listesi için tavsiyede bulunur musunuz

hee bide bebk arabası sakın normal almaın baston olsun ben aldım hiç iyere sığımıyor isteyen olursa satabilirim yani :))))))

kesinlikle katılıyorumm
cok agır büyük arabalara heves etmeyin
baston alın.hafif olmasına dikkat edin mutlaka
bende aldım bitane şuan kömürlükte duruyor.35 tlye basit bi baston aldım süperr bişiii
ama 6.aydan sonra biniliyor buna
 
bu arada unibaby yenidogan ıslak pamuk almanızıda tavsiye ederim.ilk zamanlar kullanım için güvenilir.diger ıslak mendillerde paraben maddesi var.
 
ben bunu kk da bi arkadastan duymustum bebeginizin agzina ilk olarak nar suyu damlatin kesinlikle gazi olmaz demislerdi .bende dogum cantama bir tane nar koydum dogum yaptiktan sonra hemen aklima geldi nari ikiye bolduk bir kac tane nari esim kizimin agzina sIkti 2-3 damla falan ve sunu soyleyebilirim 5 ayda neredeyse hic gaz sancimiz olmadi!
ben bir deneyin derim...


tavsiyeleriniz için çok teşekkürler opuyorumnanaktan
hurma ve zemzem suyu alın diyorlar ilk bebegin agzına zemzem suyu ile açıyorlarmış. Ben de öyle yapıcam aLLah'ın izniyle.
 
5-6 tane battaniye almistim iyiki fazla almisim cok isime yaradi
agiz silme beziniz en az 15 tane olsun
burun aspiratoru,sut sagma makinasi vs. bunlari almayin simddien ihtiyac duyarsaniz alin ben hic kullanmadim
fazla giysi almayin epey bir hediye geliyor hastane cikisi 2 tane alin 2 sinide dogum cantaniza koyun
emzirme sudyenine hic para vermeyin ben 3 tane aldim hic kullanamadim kullanisli degil.genis yakali atletiniz olursa daha rahat edersiniz.
mutlaka emzirme yastigi edinin .kendinizde yapabilirsiniz bana kayinvalidem yapmisti .bebegi emzirirken kolunuzu yastiga dayayinca daha rahat oluyor..
kendinize birkac adet pijama alin ust kismi dugmeli olsun.ben gecelik almistim hic giymedim usudum onunla..
simdilik aklima gelenler bunlar..
 
Son düzenleme:
elara baston ne aldın ne marka bende düşünüyorum kömürlüğe atamam kıyamam ya o kadar para verdik arabanın agajı iptal sayesinde pierre carden aldık enigma ama çok yer kaplıyoo çokk
 
benim aldıgım baston cok pratik bişi ama en cok işime yarayan şey diyebilirim.
kendi küçük marifetelri büyük hehe

dur resmini koyayım
 
Son düzenleyen: Moderatör:
emzirme sütyenlerine boşuna para vermişim ne abuk şeydir onlar öyle. bebeğim 1 haftalıkken gittimm pazardan penye sütyen aldım tanesi 3 tl ye ohhhhhhhh ne rahatmış. rahatlıgına alışdım hala kullanıyorum vallaa.
bide alt iç çamaşırı olarak kendinize beli geniş olanlardan alın göbek deliğinize kadar gelsin nine usulü kaydirigubbakcemile3
sezaryan falan olursa çok rahat oluyo.
 
sağol cnm hemen bakıyorum

bu arada böle bi baston alırsan bide yagmurluk al mutlaka
ben kışın cok rahat ettim.takıyordum yagmurlugu rüzgarda girmiyordu ,yagumur ,karda girmiyordu
cok soguk havalarda bile cıkardım kızımı dışarı.
 
Valla yazılanları okuyorumda herkesin düşüncesi çok farklı bana kalırsa en iyisi siz kendi kafanıza göre karar verin...

Örneğin ben doğum yaptığım günden beri emzirme sütyeni kullanıyorum, inanılmaz rahat ettim. Heralde su dogum sürecinde aldığım en akıllıca şeyler onlarmış, bana kim önermişti hatırlamıyorum ama Allah razı olsun diyorum.

Bebek arabası konusunda baston puset almadım bebeğin ilk 6 ay kullanamayacagını düşünerek. ınglesina zippy aldım, sonsuz derecede rahat ettim, hiç aklım kalmadı bebişimin beline birsey olacak mı filan diye hiç düşünmedim. Tek dezanatajı ana kucagını tek olarak tasımanın rahatsız olmasıydı ama zaten arabası olmadan hiç tasımadımda. Arabası desen bebişim kucagımdayken tek elle açılıp kapanabilecek kadar konforlu...

Almamanız için önerebilecegim birsey bebişlere kadife tulumlar, çünkü bebekler o tulumları ağızlarına sokuyorlar ve benim naçizane fikrim bebeğimin ağzına tüylü birseyler girmemesi yönündeydi. Bir sürü almıştım sevimli sevimli hepsi boşa gitti.

Emzik, biberon, süt sagma gibi seyleri boş yere almayın lazım olursa en yakın eczaneden alırsınız.

Göğüs ped i diye satılıp sanki çooook gerekliymiş izlenimi veren şeylerden kesinlikle almayın. Göğüs ucu catlaklarım olmustu feci şekilde, dr onları kullanmamamı önerdi, her emzirmeden sonra kağıt havlu koyarak yaralardan kurtuldum. 3 kutu göğüs pedim evde bos yere duruyor.

Biraz pahalı ama göğüs ucu kremi özellikle lansinoh u tavsiye ederim, alın...

Aklıma geldikçe yazmaya devam edeceğim.....
 
göğüs çatlakaları için hatta doğumdan önce son dönemde sürebilirsiniz önlem için lansinoh çok iyi her emzirmeden sonra sürdüm 1 ay kadar.
benim şimdiki aklım olsa bebek odası almazdım oğlum hala salıncakta sallanıyo( bir buçuk yaşında) bi salıncak bi çekyat almak lazımmış odasına:) tabi böyle yaramaz olmaz inşallah bebişleriniz yatağında yatsınlar uyusunlar inşallah,
bebeklere giysi olarak en çok çıtçıtlı bodyler ama çok küçük almayın çabuk büyüyolar,
üstüne gene çıtçıtlı penye tulumlar ben mothercareden tek renk olanlardan 3lü set almıştım çok kullandım. bi de ayaklı pantolonlar penye yada havlu kiş için iyi oluyo..
gereksiz eşya almamınız tavsiye ederim. sonradan eviniz yeterince dolcak hediyelerle fln
en çok kullandığım penye battaniyeler olmuştu hep kollarını sararak sallıyodum çünkü rahat uykuya dalsın diye.
minik çoraplar, patikler özellikle örgü patik ve yelek çok kullandım yakası acıtmıycak değmiycek şekilde.kimisi hiç kullanamıyo ama ben çek seviyodum onları babannem güzel örmüştü
bence ne olur ne olmaz diye bi tane emzik bulundurun evde benim gece yarısı vermem gerekmişti ilk gaz sancısıyla apartmanı ayağa kaldırmıştı 15 günlükken. chicco damaklı kauçuk almanızı tavsiye ederim çoğu bebek seviyo ama az bulunuyo. baştan ben emzik vermem demeyin başa gelince mecbur kalınca herşey yapılıyo:)
ben göğüs pedi kullandım bebedorun ve lansinohun, sütüm çoktu ilk zamanlar damlıyodu hep. bişeye yaramadı 4 ay emdi benim yaramaz sonra hep sağdım medela göğüs pompası almıştım 5 ay kullandım devamlı.gerekirse aklınızda bulunsun, inşallah gerekmez emerek büyüsünler
havlu mendiller, önlükler, zaten alırsınız onlarsız olmuyo, 13 ay devamlı kusan bi oğlum var benim
ay ben gerçekten kötü bi örneği ya şimdi farkettim hep olumsuz şeyler yazıyorum. inşallah benim kadar zorluk yaşamadan büyütürsünüz bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alın

aklıma gelirse yazarım ama her bebek farklı ihtiyaçları da farklı oluyo
 
emzirme sütyeni cok marka denedim en güzelleri bence marks and spencerin. cok rahat ve kullan kullan hicbirsey olmuyor cok rahat etiyorum. iki kizimdada kullandım ve cok memnun kaldım
 
genelde aldıklarınızı 3 6 ay alın zira 0 3 aylar pek olmuyor..
 
uzun kollu cıt cıt badi bol bol alın bence kısa kollar pek kullanışlı olmuyor yün yelek giydiriyorsun kolları tek kat kalıyor soguk oluyor. o baştan asagı cıt cıtlı ayaklı tulumları kesinlikle tavsiye etmiyorum hem giymesi problem hem de uzun süre kullanamıyorsunuz. emzik biberon pompa fln almadım ii ki de almamışım lazım olursa gider eczaneden alırsınız. nbb emzirme styeni almayın hiç kullanışlı deil.
 
haha yorumlar birbirinden farkli farkli :) valla kizlar siz en iyisi azar azar alin ihtiyac duydukca fazlasini alin mesela emzirme sutyeni 1 tane alin dogumdan sonra kullanin memnun kalirsaniz birkaz tane daha alin:)
ecrin arkadasimiz 0-3 ay kiyafet pek almayin demis ama benim kizim 3400 gram dogdu neredeyse 2,5 aylik olana kadar 0-3 ay kiyafet giydi.
 
evet herkes farklı valla bazılarını bende okuyunca şaşırdım, biz çitçıtlı komple tulum o kadar çok giydikki hala bile evde en rahat o oluyo...kısa kollu alltan çıtçıtlı en çok giydirdim...göğüs pedi olmadan adım atamadım..sağım makinası iyiki hamileyken almışım diyorum..arkadaşın dediği gibi herkesin kendine göre bir düzeni var bizim tavsiyeler:)
 
ayaklı tulum daha hala giyidiriyorum ve cok rahat ediyorum. Ve büyük kızımıda onun bedene kadar buldukca yatarken giydirdim. 2 parca alınca sırtı acılıyordu böyel rahat oluyordum.

0-3 beden banada cok lazım oldu hatta ben new baby bile cok aldım.0-3 büyük geliyordu.
Hastane cikis ve ilk giyimleri hep new baby

gögüs pedi banada cok lazım oluyor Lansinoh kullanıyorum cok memnunum. Ve Lansinoh Gögüs ucu krem güzel.

Emzire caylar bence cok güzel.Ben demleme almıstım. Demleyip iciyorum daha hala sabah kahvaltısında

Bebek yag ve banyo dus jel Sebamed aldım. Ben tek tek aldım o cantalardan degil diyer ürünleri kullanmadıgım icin. Pisik krem Nivea kullanıyorum.

Zıbınlardan hic kullanmadım bu sefer direk body giydirdim.

Hastaneden cıkarken astronot rahat oluyor.

Hastane icin 2 tane kısa kollu gecelik aldım. Ev icin alt üst takım. Birtane hastane icin terlik, kırmızı tacım, kullan at kilotlar, corap, hastane icin pike, yastık kılıfı, kendime bakım (tarak, dis fırca...) . Bebegin ilk giyilcegi giyisileri penye battaniyesine bohca yaptım, bitane prima koydum hemsireye ögle verdim. Hastane besik icin bitane carsaf aldım. Hastane süslerimi kendim yaptım götürdüm yanımda. Bebek sekerlerimi yaptım götürdüm.

suan aklıma gelen bunlar
 
ayrıca baston pusetlerin lüx ve tam yatanları var belirtmek istedim boş yere yer kaplayack almayın benim kullandığım arabada tek elle açılıp kapanıyo pierre carden enigma gayette güzel görünüşü he bu aldanıp almak isteyen varsa 380 tl ye aldığım arabamı şuanda 250 ye verebilirim tam yatar çift yönlü 6 kg ağırlığı tek elle kapama eğer isteyen varsa görüşürüm ama tevsiye etmem kapanınca yer kaplıyo :))) ben bunu satabilirsem lüx baston alcam satamasam dandik baston alıcam
 
X