27 yaşındayım uzun süredir evlenmek niyetiyle görüştüğüm birisi var o da 33 yaşında. Ben ambulansta çalışıyorum kendisi adliyede çalışıyor. Sevgilimin ayağının birinde bebeklik zamanında yanlış tedavi ve ilgisizlikle peydah olan bir aksama problemi var. Aile tanışması oldu ailem başından ayağının aksadığını bilerek eve çağırdılar. Sonra da ayağı aksıyor diyerek evliligimizi onaylamiyorlar. Karakteri ve ahlakıyla alakalı hiçbir problemleri yok ahlaki güzel olabilir iyi bir insan olabilir ama ben kızımı topala vermem diyorlar. Ben uzun süredir tanıdığım sevgilimin ahlakına beni mutlu edebileceğine evine ailesine sahip çıkacağına yürekten inanıyorum ama ailem sırf yanıma yakışmadığı için evlenirsen hakkımızı helal etmeyiz diyorlar. Sevgilimin ayağı araba sürmesine bisiklet kullanmasına spor yapmasına günlük işlerine engel değil her işini yapabiliyor elhamdülillah. Aileme her şeye fiziksel bakmayın karakterini biraz daha tanıyın seveceksiniz eminim diyorum tanımak dahi istemiyorlar. İyiyse kendisi iyi olsun bizden uzak olsun diyorlar. Ben de sırf ayağı aksıyor diye değer verdiğim ve değer gördüğüm bir insandan vazgeçmeyi mantıklı bulmuyorum. Aileme sordum benim görmediğim sizin gördüğünüz başka bir sebep varda ondan mı bu kadar katısınız diye hayır yok fiziksel olarak benim kızıma paşa gibi adam lazım adam gibi adam lazım diyorlar. Ben de bu zaten adam gibi adam dediğimde hahaha deyip küçümsüyorlar. Sevgilim benim boynum bükülmesin diye her şey olması gerektiği gibi olsun onların dediklerine kırılmıyorum kızları için en iyisini istemekte haklılar karakterimde bir yanlış görülerse düzeltmeye hazırım ama ayağım için de çabalayacagim daha iyi olacak ve onları ikna edelim razı olsunlar öyle evlenelim sabredelim kararlı olalım diyor. Aileme nasıl tepki vereceğimi nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.