Hipoglisemiden muzdarip olanların paylaşım noktası

öncelikle hepinize geçmiş olsun arkadaşlara.s.
ben de yaklaşık 3 aydır reaktif hipoglisemi hastasıyım perhiz uyguladığım sürece gayet iyiyim:nazar:
 
bende 5 senedir reaktif hipoglisemi hastayım
dikkat ediğim sürece bir sorun yok
 
arkadaslar bişey sorucam benm açlık kan şakerim falan normal çıkıyor ama önceden bnim tatlıyla aram yoktu şimdi ise cnm acayip tatlı istiyor....hipogilisemi olabailrmi

Slm ben çok uzun yıllardır reaktif hipoglisemi hastasıyım.Reaktif hipoglisemi açlık kan şekeri ölçmekle saptanmıyor.Aynen gizli şekerin tanısı konarken olduğu gibi şeker yükleme testi yapıyorlar.Yükleme testinin sonucunda çıkan kan değerine göre reaktif hipoglisemi olup olmadığı ortaya çıkıyor arkadaşlar.Bazen kısa süreli ilaçlı tedavi de uygulanıyor ki ben bu tedaviyi üç ay gördüm.Ancak normalde ilaçla tedavisi yok.Sadece şeker hastalığında ki gibi bir diyetle yaşamanız ve 6 öğün kuralını asla bozmadığınız taktirde fazla sorun yaşanmıyor.
 
arkadaşlar,
ara öğün tavsiyelerinde bulunabilir miyiz, farklı ortamlar için. mesela ben evdeyken zorlanmıyorum: süt veya yoğurtla biraz meyve. ya da salata vb.

ama iş yerinde çok zorlanıyorum. çünkü öğretmenim ve ders arası zamanımız çok kısıtlı hatta ara bile veremiyoruz bazen. o zaman da tabii çok kötü oluyor sonrası :çok üzgünüm:
 
arkadaşlar,
ara öğün tavsiyelerinde bulunabilir miyiz, farklı ortamlar için. mesela ben evdeyken zorlanmıyorum: süt veya yoğurtla biraz meyve. ya da salata vb.

ama iş yerinde çok zorlanıyorum. çünkü öğretmenim ve ders arası zamanımız çok kısıtlı hatta ara bile veremiyoruz bazen. o zaman da tabii çok kötü oluyor sonrası :çok üzgünüm:

ben işyerinde meyve ve kepekli kraker ya da bisküvi tercih ediyorum mesela...zaten kraker çeşitleri son zamanlarda arttı bol bol alternatif oluyoa.s
 
merhaba,

ben hem hipotrioid hemde hipoglisemi hastasıyım,doktorumun benim için hazırlamış olduğu bir diyet listesi var ona göre sana bilgi verebilirim,ara öğünlerim 2 adet kepekli grissini+1 elma (yada erik,armut ta olabilir)+1 bardak ayran .sabah- öğlen & öğlen-akşam öğünlerim arasında bunları tüketiyorum.

benim hastalık teşhisim yeni koyuldu,henüz çok yeniyim,bugün 2. günüm ama kullandığım ilaçlarında etkisi ve bu şekilde az ama sık beslenme sanırım işe yarıyor,baş dönmelerim azaldı.

teşekkürler unknownnick a.s. dediğine benzer ara öğünleri evdeyken ya da çalışmadığım günler uygulayabiliyorum. ama iş yerinde sorun oluyor, çünkü ayran/yoğurt vb ürünler soğuk saklanmalı. benim çalıştığım yerde ne böyle bir imkan ne de kantin var. ders arası dışarı çıkıp marketten almaya da zaman olmadığı için zorlanıyorum :çok üzgünüm: ilk duyduğumda süt ürünlerinin bu kadar etkili olacağına inanamamıştım ama mucize gibi bir şey. elmanın yanında bir bardak süt ya da krakerin yanında ayran delikafadulden doping almış gibi kendimi iyi hissediyorum ama bir de çalışma koşullarıma uygun çözüm bulsam, aah ah. termos çanta bile düşündüm ama o kadar şeyi yükleyince de çantadan dolayı sırtım ağrıyor, çünkü omurgamda disk kayması var, dertler bir değil ki, oof of senağlama
 
bende hipoglisemiyim!!!
kilo veremiyodum ne yapsamda hipoglisemin kilo vermeyi engellediğien dair biyazı okudum nette ve gidip gizli şeker testi yaptırdım böylece öğrendimki hipoglisemiyim..doktor diyetisyene yönlendirdi.ilaç vermedi.şuan 4 üncü günüm..diyetteyim.az ve sık yiyiyorum.ben bişi merak ediyorum ilça kullanan varsa ne kullanıyoözelden de mesaj atabilirsiniz arkadaşlar eğer isim vermemek gerekiyosa..bende değerler 2.saatte düşük çıkmış..referans aralığının yarısına düşmüş..ilaç konusunda bekliyorum yardımınızı..
 
merhabalar arkadaşlar,
ben de ilaç kullanmıyorum, sizlerin de belirttiği gibi günde 6 öğün yemek yiyorum 3 ana 3 ara öğün şeklinde...ve saatleri atlarsam bayılacak gibi oluyorum. arada kendimi kaybedip şeker çikolata kaçırıyom biraz ama sonrasında canım çıkıyo resmen:1no2:
dikkat etmek gerekiyo..
 
ya kızlar bende hipotiroit ve haşimato hastasıyım...2 sene önce tiroit testleri sırasında şeker yüklemesi yapıldı bana ama bişey çıkmadı ...ama hipoglisemi belirtilerinin hepsi bende var acıkınca ellerim titriyo sinirleniyorum,yemekten 2-3 saat sonra canım tatlı bişeyler istiyo,açlığa hiç dayanamıyorum...ama en kısa zamanda dr gidip testi tekrarlıcam...
 
ben de tesadüfen öğrendim bu hastalığımı...
tatlı çikolata yeme alışkanlıklarım acaipleşmeye başlamıştı ve açlığa hiç tahammül edemiyodum...hastanede çalışıyo olmamın avantajıyla hemen gidip testlerimi yaptırdım...sonuç: reaktif hipoglisemi
en ufak şüphede dr a gitmekte fayda var
 
Kızlar hepinize merhaba...haplarla ilgili moralinizi bozmak istemem ama paylaşmakta istiyorum açıkçası... reaktif hipoglisemililer olarak hepimiz muadil haplar kullanıyoruz glucophage, glukofen, glukoby gibi.... geçen salı sağ kaburgamın bitiminde çok şiddetli ağrım olduğu için doktorumu aradım... hemen gel dedi.. gittik..ben 1,5 yıldır hastalığımı biliyorum ve glucophage 850 kullanıyorum... dr.uma bu acının yazdan beri olduğunu vede artık çok arttığını hamile olduğumu ve ilaçta alamadığım için dayanamadığımı söyledim... muayenesinde canımı yakan şeyin kullandığım şeker hapından ne yazıkki(!) zarar gören safra kesem olduğunu söyledi... harabiyet vermesi taş yada çamur vs. yapması çok normal çokiyi bir hap ama ne yazıkki böyle bir yan etkisi var dedi... inanın ne düşüneceğimi bilemedim çok üzgünüm... bana bu yan etkilerden hiç bahsetmemişti hep çokiyi bi ilaç demişti.. şimdi bebek bekliyorum ve korkumdan ( gestasyonel diyabet olmamak için) hapı bırakamıyorum... çok üzgünüm...yürüsem azcık yorulsam mahvoluyorum o kısım şişip sertleşiyor ilk fırık sanmıştım ama safra kesesiymiş... böyle bişey duyan yaşayan var mı aranızda?? paylaşımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...... :teselli: :CüvCüv: :çok üzgünüm:
 
hepinize geçmiş olsun
bende bir hipoglisemi ve hipotiroid hastasıyım ama doktorum sadece hipotiroid için ilaç verdi bu sitedeki paylaşımları okudukça birçoğunun glucophage kullandığını ve builaç sayesinde kiloda verdiğini öğrendim doktoruma hipoglisemi için ilaç kullanmam gerekip gerekmediğini sorduğumda ise gerek yok dedi ama acaba glucophage kullansammı diyede düşünüyorum açıkçası
başka bir doktora danışayım dedim sonuçlarımı gösterdiğimde hipoglisemi yok sende dedi ama inanmadım şeker yüklemesi sonucunda 105den çıkan sonuç yarım saat sonra 56ya düşmüş nasıl böle bir sonuca vardı bilmiyorum ama bu çok düşük bir değer değil dedi sizlerin değerleri kaç başka bir doktora daha görünsemmi nedersiniz
 
merhaba TRKAN.... hoşgeldin, öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum... bende hashimoto hipotiroiditi ve hipoglisemi hastasıyım.. her ikisi içinde ilaç kullanıyorum bahsettiğin ilactanda alıyorum.. yalnız benim ilk gittiğim doktor bana şeker metabolizman çokiyi dedi, ama, diğer dr sabah akşam ilaç verdi 6 saatlik yüklemeli şeker testi yapıldıktan sonra... benimde 2. saat şekerim 50 nin altında çıkıyodu...teşhisi koymalarında önemli olan 2. saat şekeriymiş... sende istersen bi şansını dene bi sor... gecikmekte hoş değil.. çünkü kilon yerleşiyo sinirlerin herşeyin harap oluyo... ama hap konusunda son mesajımı okumanı tavsiye ederim bahsedilmeyen yan etkilerde var.... bunlarıda gözel almış olacaksın hap içersen.... ayrıca kendin sakın bir hapa başlama.. daha farklı bir sorun olabilir gizli şeker olabilir.... eniyisi bi dr.un teşhis koyması..... acil şifalar.. iyi haberler alırsın işallahh...
 
kızlar mrb,bendede sanırım hipoglisemi var...
daha önce otobüse bindiğimde,yolda yürürken ya da ne biliyim bulaşık yıkarken evde birden soğuk ter dökmeye başlıyorum.midem bulanıyor,elim ayağım tutmuyor elime koluma sahip çıkamıyorum kaç kere bu şekilde ellerim titremeye başladığında tabakları lavaboya düşürüp kırdım:KK43:
bu şekilde olduğumda kendimi hemen bi koltuğa atmak istiyorum.ben fazla kilolarımdan dolayı diyetisyene gitmiştim ama sadece açlık şekerimi sabah ölçtüğü için normal çıkmıştı.3 ara 3 ana öğün yediğim için o dönemlerde böyle bir halsizlik problemim olmadı.şimdi diyeti bırakınca öğünleri azalttım ama o kadar çok tatlı yiyorumki (özellikle akşam yemeğinden sonra) kilo almaya başladım:KK43:
evdeki şeker ölçme cihazıyla akam yemeğinden yaklaık 2 saat sonra ölçtüğümüzde( ki o gün ve o akşam bi dünya şey yemiştim) şekerim 46 çıktı sonra yanlışlık var heralde dedik bi daha ölçtük 60 çıktı.
bir de dün yüzmeye gittim sabah.sbah saat 9 gibi 2 dilim hazır keklerden yemiştim sonra gittim yüzmeye.saat 10.40 civarıydı havuzda yüzerken yüzerken birden midem bulanmaya baladı halsizleştim zor çıktım bastığım yeri hissetmedim ayaklarım titredi resmen..havuzun kenarındaki yere oturdum.diyorum sanki bi tane şeker olsa kendime gelicem..o kadar kötü oldum ki 20 dk kendime gelemedim.sonra kalktım soyunma odasına gittim.sizce hipoglisemiye mi girdim de o şekilde oldum?baştan tansiyon zannediyordum böyle olunca ama benim tansiyonum hep düşüktür yani 9a 6dır hep..
birde yaşlılar gibi gece çok fazla tuvalete kalkıyorum:)
 
arkadaşlar bende de hipoglisemi var,glukofen kullanıyorum. uzun zamandır el ayak üşümesi, sık tuvalete çıkma, çarpıntı, nefes darlığı, baş ağrısı, baş dönmesi şikayetlerim çok arttı, tam başka bir hastalığım olduğunu düşünmeye başlayacakken tüm bu belirtileri hipogliseminin de yapabileceğini derya baykal'ın programındaki doktordan duydum.
 
merhaba arkadaşlar,
Reaktif hipoglisemi bende de var. Bu sıralar 3 ana-3 ara öğün sistemi işe yaramamaya başladı. Öğünlerden 10 dakida sonra yeniden başlıyor açlık nöbetlerim, gün boyu dinmiyor, sürekli tatlı, çikolata, kek börek yemek istiyorum. Sanırım uykusuzluk ve stres çok tetikliyor bu hastalığı.
Hepinize sağlıklı günler :)
 
merhaba arkadaşlar,
Reaktif hipoglisemi bende de var. Bu sıralar 3 ana-3 ara öğün sistemi işe yaramamaya başladı. Öğünlerden 10 dakida sonra yeniden başlıyor açlık nöbetlerim, gün boyu dinmiyor, sürekli tatlı, çikolata, kek börek yemek istiyorum. Sanırım uykusuzluk ve stres çok tetikliyor bu hastalığı.
Hepinize sağlıklı günler :)

evet bosna, ben de bugünlerde aynı sorunu yaşıyorum. çok yoğun, stresli ve uykusuz geçen bir dönemdeyim. kendimi her an yığılacak gibi ya da krize girmiş şekilde buluyorum. ee yeni yemiştim, yine ne oldu bana diyorum :sm_confused:
 
Evet arkadaŞlar bahsettıĞınız belırtıler hıpoglısemı belırtılerı bır doktora gÖrÜnÜp Özel dıyet alın bu hastalıĞın tek Çaresı yemeye ıÇmeye dıkkat etmek malesef buarada tıroıd bezlerınızıde kontrol ettırın tıroıdınız ÇalıŞmıyorsa buda hıpoglısemıye sebep oluyor
geÇmıŞ olsun
 
Evet arkadaŞlar bahsettİĞİnİz belİrtİler hİpoglİsemİ belİrtİlerİ bİr doktora gÖrÜnÜp Özel dİyet alın bu hastalıĞın tek Çaresİ yemeye İÇmeye dİkkat etmek malesef buarada tİroİd bezlerİnİzİde kontrol ettİrİn tİroİdİnİz ÇalıŞmıyorsa buda hİpoglİsemİye sebep oluyor
geÇmİŞ olsun

:çok üzgünüm: evet bende hioptiroid var, düzenli ilaç kullanmam gerekiyor. senağlama
 
merhabalar ..

ben hayatımın belli dönemlerinde diyet yaparak .. ve 3 çocuk annesiyim .... 75 .. 75 arası kilomu korudum geçç kızkende 67 kiloidim zaten ... hep kilo puroblemim oldu ....

budan 1 sene evvel hem kilo için hemde kendimi çok yorgun hissediyordum . dr. gittim çümkü kio almış 78 olmuştum ... sonuçlarda dr. her şet normal şekilde hormonlarda dedi o zaman tokluk şekerim 75 çıkmıştı . açlıkta 83... yürümemi tavisye etti .... ve ben diyete başladım ..

aralarda bozarak 8 ay kadar bi sürede 12. kilo verdim ... ama bazan sporuda abartıyordum .. ve diyeti bozunca çok sevdigim tatlılara dalıyordum bazan ....

ve 6 ay kadar önce artık ne yaparsam yapayım nekadar spor yaparsan yapayım kilo veremiyordum zaten bildim bileli diyet yapar çok zor kilo verirdim ....

ve tekrar dahiliyeye gittim . ve tokluk şekerim 63. çıktı .... dr. direk bana yakın olan ankarada endotem merkezine gönderdi ..... ve o yarım saatte ve 3 saat süren kan alınan testi yaptılar ...

sonuçlar .
30 dk.....110
60 dk.......98.
90dk........87..
120dk......96..
180dk......55 ....çıktı .....

aslında 120 dk normal digerleri hepsi normal degerlerden düşük .....

ve insülim hormonumda fazla yükselmiyor ..hatta ilk yarım saatlik normalden düşük ...


ve yapılan diger teslerde hormon troid vs hepsi normal çıktı .....


dr. bana 3. ana 5 ara ögün olmak üzere 2 saatte bir beslenebilrcegim 1800 kl. diyet verdi buna mutlaka dikkat et 1 ay sonra gel dedi .. 17 gündür elimden geldigi kadar yapıyorum evde oldugum için zorlanmıyorum ilk etapta dr. ve diyetisyene ben bu menüyle kilo alırım demiştim ama almıyorum .. hatta azda olasa vermeye başladım ......
halsizliklerimde kalmadı . zaten ben hipoglisemin yan etkisi olarak halsizlik kilo verememe , untkanlık konsantre olamama .ve sık acıkma olarak hisetmmiştim . o titreme bayılma vs bende olmazdı çok çok ögün arasında . 5.6 saat geçmesse .eger...
ve dr. bana ilaç falanda yazmadı ..... sizlerden duyyorum ilaç kullanıldıgını ... belkide hafif oldugu için yada . diyet çözüm olu diye yazmıştır ilerde yazarmi bilmem .....

benım sizlere sormak istedigim krom .... dr. yada başka birinden bu hastalık . aslında tam olarak bir hastalık degil hipoglisemi vucudun başka bir şeye gösterdigi tapki bence ... koromun insülini hüçreye kolyca girdirdigi ve çok salgilanmasını engelledigi ve bununda kan şekerini dengeledigi ..biliyorum ..
ama dr. sordugumda . ben öyle birşey egitimi almadım kullanmayım bişi diye tersledi . başka arkadaşlarımada başka dr. krom verdigini duydum bu konuda bir bilginiz var .....


çok uzun oldu ama ben bu konuda çok araştırdım ve benım gibi olanlarım görüşlerini merak ediyorum o yüzden benım gibi olanlar içinde ben ayrıntılı yazdım ...

saglıklı günler dilerim ...
 
Son düzenleme:
X