Merhaba Yalel, özel sağlık sigortalarının mantığı hep aynıdır, varolan bir rahatsızlığın varsa , o rahatsızlığın sigorta kapsamına girmez. Mesela sigorta yaptırdığın vakit, şeker hastalığın varsa, sigorta şeker hastalığı ile ilgili doktor muayeneni, tedavini, ilacını vs hiç birini karşılamaz. Hamilelikte de aynı, sigorta yaptırdığın zaman hamileysen hamileliğinle ilgili hiçbirşeyi, muayeneyi, doğumu vs hiçbişeyi karşılamıyor. Ama özel hastanelerin, özel sağlık sigortaları ile anlaşmaları olduğu için, hastaneye ve yaptırdığın poliçenin özelliğine göre değişmek üzere, bazı indirimler alabiliyorsun. Mesela benimki yapı kredi sigorta, benimki çok geniş bir poliçe yaklaşık 3 milyar ödedim.Ama Acıbademde doğum yaparsam bu poliçeden dolayı 800 yl indirim alabiliyorum. Dediğim gibi hastaneye ve poliçeye göre değişiyor bu durum.
Benim amacım bebeğimin doğar doğmaz sigorta kapsamına girmesiydi, bu yüzden bu poliçeyi tercih ettim.
Çünkü mesela kuzenim bebeği olduğu ilk yıl, çocuk doktoruna rutin kontroller aşılar vs için bile 3 milyara yakın para ödedi. Bu sigorta sayesinde hem ben hamilelik dışındaki durumlar için sigortalı oluyorum, hemde bebeğim sigortalı olarak doğuyor ve ilk yılki tüm muayeneleri aşıları kontrolleri vs sigorta kapsamında oluyor. İlk başta ödediğim miktar biraz yüksek gelebilir, ama bebeğin doğumundan sonrasını düşünürsek, o para çoktan kendi kendini ödemiş oluyor zaten. Tavsiye ederim.