Saç Rengi ve Saç Boyama saça renk verme dersi

BOYA İŞLEMİNDE ARAÇ GEREÇLERİ HAZIRLAMA



1.Boyama işleminde ortamın özellikler

Kuaför salonunu durumu insanları etkileyecektir.Bu yüzden rahat ve temiz olmalıdır.Ayrıca işlemler sırasında iyi sonuç alabilmek için standart bir sıcaklıkta olması gerekir.Boya ve açma işlemlerinde ısı önemlidir.24 ile 27 C oda ısısı olmalıdır.Standart belli bir nemliliğe ,temizliğe sahip olmalı ayrıca gerekli emniyet tedbirleri alınmalıdır.Ve iyi aydınlatılmış olmalıdır.Gün ışığı tercih edilmeli yada gün ışığına yakın suni ışık tercih edilmelidir.

BOYAMA İŞLEMİNİN TANIMI::Çeşitli boyalarla saça suni pigment ekleme yani saçı renklendirme işlemine denir.Saç rengini açma ,koyultma .dip ve kendi rengine boyama gibi….

BOYAMA İŞLEMİNİN AMACI:Saça değişik renklerde doku kazandırmak ,beyaz saçları kapatmak,bakımlı ve estetik görünmesini sağlamak ,müşterinin kendisini mutlu hissetmesini sağlamaktır.Ayrıca modaya uymaktır.

BOYA İŞLEMİNDE KULLANILAN ARAÇ GEREÇLER

Tarak,Boya fırçası,Boya penuvarı,Boya tası,Bone

BOYAMA İŞLEMİNDE ARAÇ GEREÇLERİN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEK KURALLAR

Bütün araç gereçler işleme uygun şekilde kullanılmalıdır.Ve hijyen kurallarına uygun şekilde temizlenmelidir.

BOYA İŞLEMİNDE KOZMETİK ÜRÜNLER

BOYANIN TANIMI:Saçı renklendirmede kullanılan maddedir.

BOYANIN TARİHÇESİ

19.yy da saç boyamada kullanılan ilk boya maddesi kurşun sülfat olmuştur.Sonraları kına ve madeni tuzlarla yapılan boyalar kullanılmıştır.Fakat başarılı olunamamıştır.1860 yılında Hoffman adındaki bir kimyager tarafından saça renk verici madde bulunmuştur.1883 yılına kadar bu madde saç boyamada kullanılmıştır.1900 yılında araştırmalar devam ederken Avrupalı kuaförler Metal boyaları kullanmaya başlamışlardır.Türkiye 1950 yılında Metal boyaların patentini Avrupadan alarak imal etmeye ve kullanmaya başlamıştır.Kına ,Rastık gibi nebati maddelerle saçlar boyanmaktaymış.Teknoloji geliştikçe saç boyasında yapılan araştırma ve yeniliklerle günümüzde kullanılan saç boyaları bulunmuş ve kullanılmaya başlamıştır.Günümüzde her kalite ve markada saç boyası üretilmekte ,kullanılmakta ve satılmaktadır.

BOYA ÇEŞİTLERİ

1:Geçici boyalar 2:Yarı kalıcı boyalar 3:Kalıcı boyalardır

1:GEÇİCİ BOYALAR:Çok popüler boyalardır. Anında renk değişimine neden olur.Uygulaması çabuktur. Müşteri beyenmezse bir yıkamada saçtan çıkartabilme özelliğine sahiptir.

2:YARI KALICI BOYALAR:Bu boyalarda renk malekülleri küçük olduğundan korteks tabakasınada geçebilir.Bir yıkamada saçtan çıkmaz.2-3 yıkama saçtan tamamen çıkar.

3:KALICI BOYALAR:3 çeşittir.Bitkisel boyalar ,Metalik boyalar ve Oksidan boyalar (Oksidasyon özelliği olan sentetik boyalar) dır.

KALICI BOYALAR

1:KK70:oğal bitkisel boyalar:Bu boyalar kütikül tabakasını kaplayarak kalıcı renk oluşturur.(saç telinin kaplayarak) Bu boyalarla biz saça piğment eklememekteyiz sadece saçın dışını boyamaktayız o yüzden beyazı % 100 kapatmaz.Saçta yansımalar olur.Ayrıca saçtan çıkarmak zordur.Bu boyalara örnek verecek olursak kına, organik gibi boyalar…

2:Metalik boyalar:KK70:aha çok saç rengini canlandırmada kullanılır.Bakır ve Gümüş tonlarındadır.( mi/,silver tonları) Bu boya ile boyanmış saça perma ve renk açıcısı kullanılmamalıdır.Saçlar kırılabilir.

3: Oksidan boyalar:Bu boyalar tek başına kullanılmaz.Tek başına kalıcı renk oluşturmaz.Hidrojen Peroksit çeşidiyle karıştırılarak kullanılmalıdır.Bu boyaları doğru hazırlayıp kullandığımızda istediğimiz renge ulaşırız.

HİDROJEN PEROKSİT

Boya ve açıcılarla kullanılan kimyasal maddedir.Tek başına kullanılmaz.Kullanıldığı takdirde saç rengini açar ve saçın gözenekli olmasına neden olur.Çok kalın dokulu inatçı saçları yumuşatmak için nadiren kullanılır.( mordansaj işlemi)

Hidrojen peroksit 2 hidrojen otomu 2 oksijen atomundan oluşmuştur.Boya ve açıcılarla karıştırıldığında ayrışır.Su ve oksijen olur.Oksijen oksitleyici maddedir.(Oksidasyon reaksiyonunu gerçekleştiren) Boyama ve açma işlemini gerçekleştiren maddedir.

H O ayrışır H O + O

HİDROJEN PEROKSİT ÇEŞİTLERİ

1:Oksidan krem 2:.Oksjenli su 3:Tablet 4:perhidrol

Not: Perhidrolun etki diğer hidrojen peroksit çeşitlerinin yüksektir. Ve inceltilmeden kullanılmaz.

HİDROJEN PEROKSİDİN ETKİ DERECELERİ

Hem hacim etki derecesinde hemde yüzde etki derecesinde kullanılır.

Yüzde etki derecesi hacim etki derecesi

%3 10 volumdur.

%6 20 volumdur.

%9 30 volumdur.

%12 40 volumdur.

HİDROJEN PEROKSİDİN ETKİ DERECELERİ

Hidrojen peroksit hem hacim etki derecesinde hemde yüzde etki derecesinde hesaplanır.

Hacim etki derecesinde % Etki derecesinde

10 volum hidrojen peroksit % 3 tür.

20 volüm hidrojen peroksit %6 dır.

30 volüm hidrojen peroksit % 9 dur.

40 volüm hidrojen peroksit % 12 dir.

10 volum hidrojen peroksit

İnatcı beyazlarda ,cila işleminde ve koyu renk boyamada kullanılır.

20 volüm hidrojen peroksit

Beyaz kapatmada ,ton üstüne ton boyamada ve iki ton açmada kullanılır.

30 volüm hidrojen peroksit

Açık renge boyamada 3, 4 ton açmada kullanılır.

40 volüm hidrojen peroksit

5ve yukarı ton açma işleminde ve kendi renginden açık renge boyamada kullanılır.

BOYA İŞLEMİNDE KİMYASAL OLAY

Boyaların içersinde az yada çok amonyak vardır.Amonyağın görevi saç tellerini kabartarak boyanın kortekse (lif tabakasına) girmesine yardımcı olmak için kütikül tabakasının pulcuklarını açmaktır.Oksidan boyaların içersinde küçük renk malekülleri vardır.Boya hidrojen peroksitle karıştırılarak saça sürüldüğünde bu küçük renk malekülleri hidrojen peroksidin sayesinde açılan pulcuklardan saç telinin orta tabakasına geçer .Burada büyüyerek ( Oksijenin sayesinde) büyük renk maleküllerini oluşturur.Büyüdükleri için bir daha dışarıya çıkamazlar.Saç telinin orta tabakasına tutunarak kalıcı renk oluştururlar.Saç rengi değişmiş saça suni piğment eklenmiş olur.Bu işleme oksidasyon reaksiyonu denir.Daha sonra açılan pulcukları kapatmak ve normal konuma getirmek gerekir.Onun için PH derecesi 4.5 yada 5.5 olan sampuan ve krem kullanılır.Ve saçın asit alkali derecesi dengelenir.

BOYAMA İŞLEMİNDE KOZMETİKLERİN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEK KURALLAR

1-Boyayı hazırlarken etiketine uygun şekilde hidrojen peroksitle karıştırmalıyız.Örn:50 gr boyaya 50 gr hidrojen peroksit kullanılmasıyla 1/1, 50 gr .boyaya 75 gr.kullanılacaksa 1/1,5 hazırlanmalıdır.

2-Hidrojen peroksit kullanıldıktan sonra ağzı sıkıca kapanmalı karanlık ve serin yerde bekletilmelidir.

3-Çocukların erişemeyeceği özel dolaplarda saklanmalıdır.

4-Boya plastik (porselen ,cam) kapta aynı yönde karıştırılmalıdır.

5-Boya kasesi ve fırça temiz ve kuru olmalıdır.Kullanılan fırçanın kıl sayısı fazla ve yumuşak olmalıdır.

6- Boyayı karıştırırken uzak durulmalı göze kaçmamasına dikkat edilmelidir.

7- Boyayı sürerken saç tutamları ince ve eşit alınmalı açık olan bölgelerden başlanmalıdır.

8- Boyayı saça sürdükten sonra tarayarak uçlara çekilmeli hafif ıslatılarak karıştırılmalı yada elle çekilmelir.

9-Boya yapılacak yer hijyen olmalı, renkleri iyi görmemiz için iyi aydınlatılmalıdır.

10- Kalıcı renk oluşturabilmek için süre çok önemlidir.Etiketine uygun şekilde bekletilmelidir.Süre aşılmamalı yada az bekletilmemelidir.

11- Boya yapılacak saçlar yüzeysel olarak yıkanmalı deride yağ ve kir tabakası bırakılmalıdır.

12-İlk boyanan saç boyayı kabul etmez dikkatli davranılmadığında istenmeyen renkler ortaya çıkabilir.

13-Bazen boyanan saçta kimyasal değişimler oluşur.Önceden renk testi yapılmalıdır.Ayrıca alerji testide uygulanmalıdır.

14- Saçta boya bulaşığı bırakılmamalı ve PH derecesi 4,5 yada 5,5 olan şampuan ve krem kullanılmalı ayrıca fazla bastırılmadan yıkanmalıdır.

KATALOG BİLGİSİ

RENK

Işığın cisimlere çarptıktan sonra yansıyarak görme duyumuza bıraktığı etkiye renk denir.

Işığı bir prizmadan geçirirsek 7 ayrı renk grubuna ayrıldığını görürüz. Bunlar :Kırmızı,Turuncu,Sarı,Yeşil,Mavi,Lacivert,ve Mordur.

CİSMİN RENGİNİ NASIL GÖRÜRÜZ.

Rengi görmek için ışık ve göz gerekir.Işığın içersinde depo olmuş renkler bir eşyanın üzerine geldiğinde o cisim renklerin bir yutar ,bir kısmını yansıtır.Yansıttığı cismin rengidir.Örn:Eşyanın kırmızı rengi yansıtması diğer renkleri tutmasındandır.

Siyah ve beyaz renk sayılmaz.Işığın içersindeki depo olmuş renklerin tümünü yutuyorsa siyah tümünü yansıtıyorsa beyaz görülür.

ANA RENKLER

Kırmızı,Mavi ve Sarıdır. Doğada bulunan tüm renkler bu üç ana rengin değişik ölçülerde karışımından oluşmuştur.

ARA RENKLER

Yeşil,Turuncu,Mordur.Ana renkleri birbirleriyle eşit miktarda karıştırdığımızda ara renkleri buluruz.Işığın içersindeki depo olmuş renkleri birleştirdiğimizde renk çemberi meydana gelir.

RENK GRUPLARI

Renkleri şiddetlerine ve insanlar üzerindeki ruhsal etkisine göre iki gruba ayırabiliriz.

1-Sıcak renkler: Kırmızı(Kızıl) ,Turuncu (Bakır),Sarı( Dore)dir.

2- Soğuk renkler: Mavi (Küllü),Yeşil (Mat),Mor (İrize veya Viyoledir)

KATALOG BİLGİSİ

KATALOG KULLANMA:Tüm saç boyama uygulamalarında öğrenme ve uygulasmada değerli bir araçlar.Tüm renklerin ton ve yoğunluklarını kontrol etmeyi kolaylaştırır.Ana ton ve istenilen renk en iyi katalogdan tespit edilir.

ORJİNAL RENK:Kimyasal işleme tabi tutulmuş yada doğal saç rengidir.

İSTENİLEN RENK :KK70:erinlik,ton,yoğunluk

Derinlik(Seviye):Rengin açıklık yada koyuluğu anlamına gelir.

Seviye:KK70:erece olarak ifade edilir.1 ile 10 arasında değerlerle ölçülür.1 en koyu değer 10 ise en açık değerdir.

1,2 en koyu değerdir.(Siyah ,Kahverengi)

3,7 arası orta tondaki değerlerdir.

8,9,10 ise en açık renklerdir.

5 ile 7 arasındaki renkler genellikle en kırmızı pigmentler içerir.

TON:Bir rengin ışığın etkisiyle koyudan açığa doğru gösterdiği değerlerdir.Sıcak ve soğuk sınıflandırmalar arasındaki belirleyici faktör gözle görülür.Doğal saç renk tonudur.Kırmızı ve Sarı tutamlar içeren saç sıcak olarak ifade edilir.Mavi ,Mor ve Yeşil tonları içeren saç soğuk olarak ifade edilir.

TEMEL RENKLER(ANA RENK SEVİYELERİ)

1-Siyah 2-Kahverengi 3-Koyu kestane 4-Kestane 5-Açık kestane 6-Koyu kumral 7-Kumral 8-Açık kumral 9-Sarı 10-Açık sarıdır.

YANSIMALAR(TAMAMLAYICI RENKLER)

1-Küllü 2-İrize 3-Dore 4-Bakır 5-Akaju 6-Kızıl 7-Yeşildir.

RENKLERİ OKUMA BİLGİSİ

BOYA ÜZERİNDEKİ RAKAMLARIN ANLAMLARI

Birinci rakam:Temel rengin (ana rengin) derecesini gösterir.(Seviye,Derinlik)

İkinci rakam:Esas ara rengi gösterir.En kuvvetli tondur.(Yoğun yansımadır.)Saça hakim olan renktir.

Üçüncü rakam:İkinci ara rengi gösterir.Esas ara rengi destekler.Yan yansımadır.

Not: İlk rakam temel renktir.Noktadan sonra gelen rakam yoğun yansıma ,noktadan sonra gelen ikinci rakamsa yan yansımadır..

Eğer noktadan sonra gelen ikinci sayı birinci sayı ile aynıysa bu tonun iki kez yoğun kullanıldığı anlamına gelir.

Eğer noktadan sonraki sayı 0 ise yansıma renk hafif demektir.Yani ton açılmıştır.Noktadan sonra gelen 0 yansıma numarasının önündeyse yansımanın azlığını gösterir.Örn: 7.01

Noktadan sonra gelen 0 sonda ise yansıma rengin yoğun olduğunu (Çokluğunu) gösterir.Örn:8.30

Boya üstünde tek rakam varsa derinliktir.

Noktadan sonra 00 varsa Temel renk çok yoğun demektir.( İnatçı beyazlarda iyi sonuç elde edilir.) Örn: 7.00 6.00 gibi

Örnekler: 8.3 Açık Kumral Doredir. 9.1 Küllü Sarıdır.

BOYA İŞLEMİNDE UYGULANACAK YÖNTEM VE TEKNİKLER

DİP BOYAMA

Saç uçlarına uygun ( Röfle yoksa) boya seçimi yapılır.Eğer diplerde beyaz varsa 20 volüm, %100 beyazı varsa 10,15 yada 20 volum hidrojen peroksitle boya hazırlanarak saça sürülür.Dipler koyu uçlar açık ise ve beyazı yoksa 30-40 volüm hidrojen peroksit kullanılmalıdır.( Saçın koyuluğuna ve istenilen renge bağlı olarak hidrojen peroksidin etki derecesi ayarlanır.)

Uçtaki renk açıksa dipten çıkan renk koyuysa uç renginde boya seçilir.30 volumle karıştırılarak saça sürülür.30 dk sonra hafif sulandırılarak dipteki boya uçlara çekilir.5 ile 7 dk bekletildikten sonra saçtan boya akıtılır.

Not: Müşterinin saç uçları sarı ise dip boyası yaparken küllü sarı kullanılmalıdır.(Eğer dore sarı istemiyorsa)

Saçta çok açık sarı röfleler varsa dip boyası yaptıktan sonra saç uçları ıslatılarak boya akıtılmalıdır.Böylelikle röflelerin yeşermesi önlenir.

KENDİ RENGİNDEN KOYUYA BOYAMA

Saç incelenir.İstenilen renk sorularak belirlenir.İstenilen renk boya seçimi yapılarak 20 volum hidrojen peroksitle karıştırılır ve saça sürülür.35 dk bekledikten sonra saçtan boya akıtılır.PH

derecesi 4.5 yada 5.5 olan şampuan ve krem uygulanır.

Not:Eğer saç sarıysa ve ilk defa kızıla boyanıyorsa pigmentasyon işlemi yapılmalıdır.

Piğmentasyon:Müşterinin istediği renk boya suyla yada düşük volumle hazırlanır ve saça sürülür.10 dk bekletilir.Bu işleme pigmentasyon (ön boyama işlemi)denir. İnatcı beyazlarda yoğun beyazlarda ve ilk defa kızıla boyanacak saçlarda yapılmalıdır.Ayrıca önce ortalar ve uçlara sürülmelidir.Daha sonrada diplere sürülmelidir.Yani vücut ısısı dikkate alınmalıdır.

SORU: Dipler koyu kestane ( 3 numara) orta kısım koyu kumral (6 numara) saç uçları ise açık sarıdır.(10 numara)

İstenilen renk 8.34 ( açık kumral bakır dore)

CEVAP:KK70:iplere açıcı ile ve 30 volum hidrojen peroksit karıştırılarak sürülür.Daha sonra orta renge ulaştığımızda açıcı ortalarada sürülüp bekletilir.Uç renge ulaştığımızda ( sarıya ) müşteri yıkama setine getirilerek saçtan açıcı akıtılır ve üzerine müşterinin istediği renk boya sürülür.İstek renge destek renkte sıkılmalıdır.İstenilen boya 20 volümle karıştırılarak enseden dip ve uç sürülmelidir.

KENDİ RENGİNDEN AÇIĞA BOYAMA

Boyanmış bir saçsa önce açıcı ile açmak gerekir.Doğal bir saçsa açıcıya gerek yoktur.Boya ilede istediğimiz renge ulaşabiliriz.Doğal saç ise müşterinin istediği renkte boya seçilir.20,30 ,40 volüm hidrojen peroksitle karıştırılır.Önce ortalar ve uçlara daha sonrada diplere sürülür.35 dk.beklettikten sonra saçtan boya akıtılır.

SORU: Mavi siyah bir saçın bakıra çevrilmesini yazınız.

CEVAP: Açıcı ile ( Platifiz ) 40 volüm hidrojen peroksit hazırlanıp saça sürülür ve 6-7 ton açılır.Wella (0.44) yoğun bakırla zemin hazırlanır ve ön boyama işlemi yapılır.Bu boya saçta 10 dk bekletilir.7.4 kumral bakır ile 30 volüm hidrojen peroksitle hazırlayarak saçın ortalar ve uçlarına daha sonrada diplere sürülür.35 dk bekletildikten sonra saç yıkanır.Mavi siyah bir saç bakıra çevrilmiş olur.

SORU: Kestane (4.0) rengi bir saçın kızıla çevrilmesini yazınız.( saç rengi doğal)

CEVAP:30 volüm hidrojen peroksitle (66.44) boya hazırlanır.Saç kısa ise dip uç sürülerek 35 dk saçta bekletilir ve saç yıkanır.Böylelikle kestane rengi doğal saç kızıla çevrilmiş olur.

SORU: Kızıl (5.62) saçın kirli sarıya çevrilmesini yazınız.

40 volümle açıcı hazırlanır.ve 3.5 ,4 ton açılır.Üzerine 8.1 yada 8 .7 ile boya 30 volümle hazırlanarak dipten uçlara doğru enseden başlanarak sürülür ve böylelikle kızıl saç sarıya çevrilmiş olur.

BEYAZ KAPATMA

Saçta % 30 a kadar beyaz varsa istenilen renge destek renk ( temel renk) sıkılmasına gerek yoktur.% 30 ile % 50 arası beyazı varsa 4/1 tüp temel renk 4/ 3 tüp ise istek renk sıkılmalıdır.En fazla 20 volüm hidrojen peroksitle karıştırılarak saça sürülmelidir.

NOT: Temel renklerde destek renge gerek yoktur.Çünkü %100 beyaz kapanır.Örn: 6.66 ( koyu kumral çok yoğun kızıl )saçı boyanacaksa 4/1 tüp 6 numara destek renk kullanılmalıdır.

SORU:KK70:oğal kestane renk bir saçın 6 .26 ( koyu kumral irize kızıl ) renge çevrilmesini yazınız.

CEVAP:İstenilen renge 30 volüm kullanılmalıdır.Doğal saç ve beyazı olmadığı için enselerden başlanarak boya sürülür..35 dk bekletilip saç yıkanır.Ve böylelikle istenilen renk olan koyu kumral irize kızıla ulaşılmış olur.

NOT:Boya yaparken taranmamalı karıştırılmalıdır.Friksiyon yapılmalıdır.

% 70 ile % 100 beyazı varsa 4/1 tüpten biraz fazla temel renk ( destek renk) sıkılmalıdır.En fazla 20 volüm hidrojen peroksit kullanılmalıdır.Beyazı olan yerlerde 30 dk bekletilmeli ve daha sonrada uça çekilmelidir.5 dk bekletildikten sonra saçtan boya akıtılmalıdır.İnatçı beyazı varsa saç boyayı zor tutuyorsa pigmentasyon yada mordansaj işlemi yapılmalıdır.

SORU:Saç uçları açık kumral dipten çıkan saçlar kestane rengi ve %60 beyazı var dip boyası nasıl yapılır yazınız.

CEVAP:7 numara ile( kumral )5 volüm hidrojen peroksitle yada su ile piğmentasyon işlemi yapılır.Daha sonra 8 nolu boya ile 20 hidrojen peroksit karıştırılır.Beyaz olan bölgelere sürülür. 30 dk bekletilir ve saçtaki boya uçlara çekilir. 5 dk bekletilerek yıkanır.Böylelikle dip boyası yapılmış beyaz kapatılmış açık kumral renge ulaşmış oluruz.

SORU: Dipler 3 numara ( kestane) saç ortaları 6 numara uçlar 10 numara ve istenilen renk 8.34 (koyu sarı dore bakır) dır. İstenilen renge ulaşılmasında yapılacak işlemleri yazınız.

CEVAP:1 işlem:KK70:iplerde vücut ısısı göze alınarak 1cm.bırakılır. 40 volüm hidrojen peroksitle açıcı hazırlanır.Dipler orta kısımdaki 6 numaraya ulaşana kadar saça açıcı sürülerek bekletilir.Daha sonra dipteki açıcı ortalara sürülür.Kumral olan ( 6 numara) yerlerde saç 8 numaraya ulaşıncaya kadar açıcı saçta bekletilir.Yıkama setinde açıcı 1cm.lik bölümede sürülür.2-3 dk bekletilir.ve saçtan açıcı akıtılır.Saç uçları açık olduğu için (10 numara) 8.3 boya ılık su ile hazırlanır ve uçlara pigmentasyon işlemi yapılır.( ön boyama işlemi) Ve saçta piğmentlerin daha sıkı tutunabileceği tabaka oluşur.Daha sonra 8.34-8.03 20 volüm hidrojen peroksitle karıştırılır.Diplerde 10 -15 dk bekletilir.Çok az 8 ilave edilir ve uçlara çekilir.35 dk bekletildikten sonra saç yıkanır. Böylelikle istenilen renge ulaşılmış olur.
Biraz evvel buldum bunu umarım işinize yarar arkadaşlar a.s.

Ben nasıl pigmentasyon yapmalıyım rofleli saçlarım karamel le yeşil oldu
 
Önemli değil istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz çünkü zamanında ben de aynı problemleri yaşadım.

Evet dediğiniz şekilde pigmentasyon işlemini SADECE saçlarınızın açıldığı yerlerde 7.44 ile ve oksidan kullanmadan sadece BİR ÇAY BARDAĞI SU ile yapınız. Bu işlemden sonra isterseniz aynı gün isterseniz bir sonraki gün tüm boyama işlemine geçiniz. Fakat aynı gün yapacaksanız saçdiplerinizi iyice kurutunuz.

Rengin kalıcı olması için size ekstra bir bilgi vereyim. Diyelim ki pigmentasyon işlemni tamamladınız saçınızı iyice kuruttunuz ve sıra boyama işleminde 7.44 rengini beğenmişsiniz. Bu bir sıcak tondur(soğuk tonlar küllüdür.). Ve sizin renginizin kalıcı olması ve güzel gözükmesi için Loreal majirel 7.44 ün içine yarım tüp Loreal majirel 7.3 katın. Ve oksidanı %9(30 volume) tercih edin.
Yalnız boyarken öncelikle sadece diplerini boyayıp en az 15 dk bekleyin. Sonrasında saçınızın orta ve uç kısımlarına geçebilirsiniz. Saçınızı tamamen boyadıktan sonra en az 40 dk (boyanın tutmasına bağlı olarak) bekleyin.

Bu boyaları lütfen söylediğim markadan temin edin. Başka bir şey varsa sorabilirsiniz.

Bu arada unutmuşum söylemeyi söylediğim markanın 1 kutu boyası 60 ml dır. Sanırım size (saçlarınız uzun ve ek olarak pigmentasyon için) 3 kutu 7.44 lazım size gerekenleri yani karıştırma oranlarını söylemem gerek.

Pigmentasyon için zaten biliyorsunuz ama;
Bir kutu 7.44(60 ml) ve Bir çay bardağı su

Boyama için;
2 kutu 7.44(2 kutu boya 120 ml eder.)
yarım tüp 7.3 (yarım tüp 30 ml eder.)

Oksidanınız; (Canlı bir renk istediğiniz için)
%9(30 volume)= toplamda 200 ml oksidan olmalıdır.

2 sefer saçınızı bu şekilde boyadıktan sonra yani renk tutmayı maximuma çıkınca oksidan miktarınızı 250 ml yapın.
Harikasınız, çok güzel anlatmşsınız. Ben de soru sormak istiyorum; ben kuaföre saçlarımı açtırdım, platin olması için yanmaması için düşük volumle açtırdım. Saçım şu anda hafif kavuniçimçi, dipleri platin. Ancak ben platin saçı kendime yakıştıramadım ve açık altın sarısı istiyorum. Saçlarımı 4 gün önce açtırdım. Zaten önceden de sarıydı saçlarım. Çok fazla yıpranma da olmadı. Ben ne yapmalıyım yardım eder misiniz hala buralardaysanız? Şimdiden teşekkür ederim.
 
MERHABA
BİRKAÇ SORUM OLACAK YANITLARSANIZ SEVİNİRİM,

1-SAÇLARIMIN RENGİ AKITILDI, SONRASINDA 7 . DEN 45 GR 7.43 DEN 15 GR BOYA İLE BOYANDI
2- BU İŞLEMDEN SONRA 4 KEZ DAHA BOYANDI AMA İSTEDİĞİM RENGİ ELDE EDEMEDİK
3- ŞU AN 7.44 DAHA YOĞUN BAKIR KIZIL GİBİ DURUYOR
4- BEN 7 VE 7.43 KARIŞIMI KULLANIMINI NASIL YAPMALIYIM ( ORTA TARÇIN BAKIRI ELDE ETMEK İÇİN)
5- GRAM AYARINI KAŞIKLA ÖLÇSEM NE KADAR OLMALI. HASSAS TARTIM YOK
6-OKSİDANI ORANI NE OLMALI NASIL AYARLAMALIYIM, DİPLER İÇİN VE UÇLAR İÇİN AYRI MI OLMALI

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
indir.jpg
 
X