Anne olanlar daha iyi bilir. Hiçbir sevgi evlat sevgisi kadar değerli değildir.  Yanağınızın yanağına dokunduğu o hissi hiçbir şey veremez.  Hele bir de eşinizle ona bakarken göz göze geldiğiniz o anlar kadar hissettiğiniz ortaklık duygusunun yerini alamaz.

Bebeğiniz ağladığında sizin canınız iki katına acır, acaba bir şey olur mu korkusu hiçbir şeyde yoktur. İşte anlatmaya çalıştığım gibi annelik duygusu pek çok duygunun bir anda yaşandığı eşsiz bir şeydir.

Bunların dışında anneliğin bir de çok farklı zorlukları vardır onları da bilmeyen yoktur.

Bu içeriği okuduğunuzda “aynı bende bunları yaşıyorum” diyeceksiniz

İşte anneliğin nasıl bir şey olduğunu merak edenlerin merakını giderecek çok güzel bir yazı..

annelik-zor-mudur-9

ANNELİK ZOR MESLEK

Çalışan anneler hep işlerinin yoğunluğundan şikayet eder. İş stresi alır başını gider ve evdeki yoğunluğu bazen görmezden gelir. Halbuki iş yerinde tek bir iş varken evde bir bebekle ilgilenmek daha yorucu bir meslektir.

annelik-zor-mudur-2

ÇAT KAPI MİSAFİRLER KABUSTUR

Evde çocuk bakan birine “ayy oralardan geçiyorum sana da uğrayım müsaitsen” sorusu kabus gibi gelir. Hiç sorulur mu bu soru kalbine indireceksiniz annenin. Anne olmayanlar bilmez bu duyguyu.

Siz siz olun bebeği olan birine misafirliğe gitmeden önce bir kez daha düşünün

annelik-zor-mudur-3

HER ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ OLMAYABİLİR

İlk kez annelik duygusunu yaşıyorsunuz acemisiniz bazı şeyleri yanlış anlayabilir elinizi yüzünüze bulaştırabilirsiniz. Ama sakin olun ki bunlar doğal şeyler üzülmeyin. Zamanla öğreneceksiniz bunları ustası olacaksınız güzel anneler.

annelik-zor-mudur-4

UYKU ULAŞILMAZ OLUR

Annelerin en çok ihtiyaç duyduğu şey uyku ve dinlenmektir. Bebeği olan anneler bunun özlemini hep çekerler. Anneliğin zor bir meslek olduğunun kanıtı bu olsa gerek. Hep bir zaman kovalamacası vardır uyutayım da şu işlerimi yapayım derken bir bakmışsınız derin derin uykuya dalmışsınız.

annelik-zor-mudur-5

BAZEN DUYGULARINI ANLAYAMAZSINIZ

O kadar yoğunluktan sonra bazen bebeğinizin duygu ve alışkanlıklarını anlamayabilirsiniz. Sizi güldüğünü zannedersiniz ama o sadece altını pisleme keyfidir.

annelik-zor-mudur-6

HER ZAMAN YARDIMA İHTİYACINIZ VARDIR

Bazen o kadar yorulursunuz ki eşinize adeta yalvarırsınız. Biraz olsun o ilgilensin istersiniz kendinizi aşırı yıpranmış hissedebilirsiniz. Biri gelse bugün ben bakarım dese dünyalar sizin olacaktır neredeyse.

annelik-zor-mudur-7

İSTEKLERİ KARŞISINDA YETİŞEMEZSİNİZ

Çocukluk işte istekler hiç bitmez. Anne hep rahatsız edilir ve dikkati dağıtılır. “Anne bunu istiyorum “”anne şunu yapsana” gibi cümleler annelerin kafasını şişirmeye yeter. Kısacası anneye karşı istekler hiç bitmez.

annelik-zor-mudur-8

BAZI DURUMLAR ÇOK VAHİMDİR

Ne zaman, nerede, ne oynamak istediklerini kestiremeyebilirsiniz.

annelerin-hazirligi

SİNİRLERİNİZ ZIPLAYABİLİR

Dışarıya çıkmak için hazırlanmanız çok daha uzun sürecektir. Bunu anlamadıkları zaman da sinirleriniz bozulabilir. Baba bazı şeylerin ne kadar yorucu olduğunun farkında olmadığından rahat takılırken sizse deyim yerindeyse şuurunuzu kaybedersiniz.

BİRAZCIK UYMAK İSTERKEN..

anneler-ve-cocuklar