Birbirleriyle uyumlu burçlara sahip çiftlerin ilişkilerinin diğerlerine oranla çok daha uzun ömürlü ve sağlıklı olduğu söyleniyor.

Peki siz nasıl bir sevgiliniz var merak ediyor musunuz? Acaba o nasıl bir aşık? Onunla aşk ve evlilik hayatı nasıl olabilir? Astrolog Su Karakuş, burçların erkek özelliklerini yorumladı.

Burcununun temel özelliklerini göz önünde bulundurarak sevgilinizin karakter şifrelerini çözebilirsiniz. Böylece çok daha tutkulu bir sevgiliye ve uzun ömürlü bir ilişkiye sahip olursunuz.

Koç
Cinsel performansı doğuştan güçlü olan Koç erkeği oldukça inatçı bir kişiliğe sahiptir. Lider yönü çok yüksek olduğu için aşk ilişkisinde kendini ön planda tutmayı sever. Bakımlı, sevecen, esprili, insan ilişkilerinde oldukça dikkat çekicidir. İnatçı bir kişiliğe sahip olduğu için kendisiyle tartışan, münakaşa eden ve hırçın kişilere bir anda aşık olabilir. Şık görünümlü, kendisine özen gösteren kadınlardan hoşlanır. Onu gerçekten kendinize bağlamak istiyorsanız kişisel gelişiminiz kadar dış görünüşünüze de önem vermelisiniz. İlişkilerinde partnerine prenses gibi davranan Koç burcu erkeğiyle evlenmeyi düşünüyorsanız onun içinde küçük bir çocuk olduğunu da unutmamalısınız. Evlilikte bir çocuktan farklı davranmayan Koç’lar, eşten ziyade kendisine annelik yapacak otoriter bir figüre ihtiyaç duyar.
Uyumlu Oldukları: Aslan, Yay, Koç, Boğa.
Uyumsuz Oldukları: Yengeç, Terazi, Oğlak.

Boğa
Cinsel yaşamında şefkati arayan ve bundan oldukça etkilenen Boğa burcu erkeği, aşk yaşamında kendisine güven veren kadınları sever ve onlara sadık kalır. Sonsuz aşka bu şekilde ulaşabileceğini bilir. Mantıklı, dürüst tavırlarıyla otoriter bir yaşam tabloları vardır. Hanımefendi tavırlarınız, Boğa erkeğinin hemen dikkatini çekecek ve onun kalbine girmenizi sağlayacaktır. Çünkü bu erkek oturaklı ve yerinde davranışları sever, güven duygusunu sarsan her türlü davranış onu bir anda kızgın bir Boğa haline dönüştürebilir. Onunla evlenmeyi planlıyorsanız şunu iyi bilmelisiniz; evlilik ya da kısa süreli bir ilişki de yaşasa Boğa burcu erkeği için en önemli şey sadakat ve güvendir. Bu duyguları ona yaşattığınız sürece sonsuz evlilik hayatının kapıları sizin için aralanacaktır.
Uyumlu Oldukları: Boğa, Başak, Oğlak, İkizler.
Uyumsuz Oldukları: Aslan, Akrep, Kova.

İkizler
İkizler burcu erkeği rahat ve değişken tavırlarıyla tam bir espri makinesidir. Aşk ilişkilerinde tutarsız davranışları ile dikkat çeker. Bazen kaçar gibi tavırları sizi üzebilir. İkizler burcu erkeğini ancak öğretici, zeki, entelektüel, bilgi deposu bir partner dize getirebilir. Cinsel yaşamında duygularının esiri olan bir İkizler erkeğiyle birlikteyseniz, morali yüksek günlerde onu kendinize çekmelisiniz. Eğer bu çift karakterli, değişken erkekle evliliği hayal ediyorsanız İkizler burcu erkeğinin entelektüel, seksi ve aynı zamanda da nazlı bir kadınla evlenmek isteyeceğini bilmelisiniz. Bu özellikleri bulamadığı zaman sadakat, onun için zor bir kavramdır. Genelde çok eşli olur ya da nadiren sadık ve iç içe bir evliliği sürdürür.
Uyumlu Oldukları: İkizler, Terazi, Kova, Yengeç.
Uyumsuz Oldukları: Başak, Yay, Balık.

Yengeç
Aşk hayatında duygusallığı ön planda tutan Yengeç burcu erkeği romantik ve babacan tavırlarıyla karşındaki insana güven verir. Sahiplenir ve karşısındaki insana çabuk bağlanır. Çevresindeki kişilere her zaman dost canlısı ve şefkatle yaklaşır. Her zaman koruyucu tavrıyla ideal bir sevgilidir. Anlayışlı tavırlarınızla onun kalbini hemen fethedebilirsiniz. Fakat Yengeç burcu erkeklerinin fazla alıngan tavırları sevdiği kişiyi kendinden uzaklaştırabilir. Şefkatli ve hassasiyetini anlayabilecek bir kadınla evlenmek ister. Eğer gerçekten aradığı kadını bulmuşsa ona hayatını adayabilir. Onunla güven dolu bir evliliğe “evet” diyebilirsiniz.
Uyumlu Oldukları: Yengeç, Akrep, Balık, Aslan.
Uyumsuz Oldukları: Koç, Terazi, Oğlak.

Aslan
Benmerkezci ve liderlik vasıflarının ön plana çıktığı Aslan burcu erkeği, kaliteli olan her şeyi sever. Kendisinden beklenilen şeyleri azimle yaparak herkesin takdirini kazanır. Sevildiğinden emin olduğu kaliteli ve gelecek vaat eden birine kalbini verebilir. Bakımlı, klas duruşuyla partnerinin onunla gurur duymasını sağlar. Cömert, sevecen ve korumacı davranarak aşığını mutlu kılar. Aslan burcunun kalbine girmek ve onun hayatında yer edinmek istiyorsanız kişisel bakımınıza fazlasıyla önem vermek zorundasınız. Fakat sevilme ihtiyacı yüksek Aslan’lar, bencil taleplerini normal olarak görebilir ve partnerlerini yorabilirler. Sevecen, güçlü ve iyi anne olabilecek bir kişiyle evlenmek isterler. Doğru kişiyi bulduysa ona sadık kalırlar.
Uyumlu Oldukları: Aslan, Yay, Koç, Başak.
Uyumsuz Oldukları: Akrep, Kova, Boğa.

Başak
Hemen hemen her şeyden tahrik olan Başak burcu erkeği titiz, düzenli, planlı yönleriyle dikkat çeker. Karşısındaki kişiyi eleştirerek yönlendirmeye çalışan Başak’lar aşk ilişkilerinde de maalesef aynı hataya düşebilir. Partnerlerini de bu yüzden kaybedebilirler. Fakat masum ve temiz yürekleri karşısındaki insanın gönlünü kazanamaya yetecektir. Başak burcu erkeğinin kalbine girmek istiyorsanız bilge, düzene saygılı ve yumuşak huylu davranışlarınız onu hemen etkileyecektir. Evliliği zor kabullenen Başak’lar kendilerinin iyi bir eş olmadıklarını düşünür ve evliliğe uzak davranışlar sergileyebilirler. Başak erkeği evliliğe ikna olduğu takdirde, çok düzenli bir hayat sergileyecektir.
Uyumlu Oldukları: Başak, Boğa, Oğlak, Terazi.
Uyumsuz Oldukları: İkizler, Yay, Balık.

Terazi
Anlayışlı, uyumlu ve yumuşak tavırlarıyla herkesin ideal eş olarak görebileceği Terazi erkekleri, nazik ve içten tavırlarıyla sizi büyüleyebilir. En zor insanlarla bile kolayca anlaşan Terazi’ler, yalnız başına kalma korkusuyla da yaşar. Eğer bir Terazi erkeğiyle birlikteyseniz bazen fazlaca ilgi gösterip üstünüze düşerek sizi sıkabilir. Çünkü sizi sürekli görmek, hayatınızın en ince noktalarına kadar sizi tanımak isteyebilir. Eğer bir Terazi erkeğinin kalbini tam on ikiden vurmak istiyorsanız, zekanız, popülariteniz ve çevreyle olan sıkı bağlarınız onun ilgisini çekecektir. Çünkü Terazi’ler, popüler ve aynı zamanda zeki olan herkese aşık olabilirler. Cinsel yaşamlarında da aşk hayatlarında olduğu gibi nezaket ve estetiği birleştirerek karşısındaki kadını mutlu etmeyi bilen Terazi erkeği, kendisine saygı duyan ve yeni şeyler öğrenmeye meraklı biriyle evlendiğinde mükemmel bir eş adayı olur. Karşısındaki bilge kadına sonuna kadar sadık kalabilir.
Uyumlu Oldukları: Terazi, Kova, İkizler, Akrep.
Uyumsuz Oldukları: Koç, Oğlak, Yengeç.

Akrep
Hayata karşı dayanıklı ve güçlü tavırlarıyla dikkat çeken Akrep burcu erkeği duygusal derinliğe önem verir. Aşk hayatını tutkulu yaşar. Konuşmadan anlama yeteneği ve partneri ile arasında köprü kurar. Sevdiği insanı kendine aşık etmez adeta hipnotize eder. Fakat aşkta meraklı sorularıyla sizi yorabilir. Bir Akrep erkeğinin tutkulu aşkına sahip olmak istiyorsanız dürüstlüğünüz ve hayata karşı cesaretli tavırlarınızla onu etkileyebilirsiniz. Aşk hayatı gibi cinselliği de çok tutkulu yaşadığından dolayı partnerinin mutlu olmasını istiyorsa harika performans sergileyecektir.
Uyumlu Oldukları: Akrep, Balık, Yengeç, Yay.
Uyumsuz Oldukları: Kova, Boğa, Aslan.

Yay
Sevecen, esprili ve eğlenceli yönleriyle herkesin beğenisini toplayan Yay erkeği, biraz sabırsızdır. Zor, ilgili, cömert ve kendini ağırdan satan herkes onun kapsama alanına girebilir. Yay erkeğini etkilemek isteyen kadınlar sportif bir tarz ve neşeli tavırlarla onu büyüleyebilir. Ayrıca bilgi, iyi bir eğitim sevgilisinde aradığı diğer özellikler arasında yer alır. Yay’lar evlilik için tutkulu bir aşkı tercih ederler.
Uyumlu Oldukları: Yay, Aslan, Koç, Oğlak.
Uyumsuz Oldukları: Balık, Başak, İkizler.

Oğlak
Sevdiği kişiden sonuna kadar vazgeçmeyen Oğlak’lar, hayatın akışına kolayca uyum sağlarlar. Katı ve kuralcı olan bu burcun erkeği, karşısındaki kişiye de kurallarını empoze etmeye çalışır. Eğer bir Oğlak burcu erkeği ile ilişkiniz varsa şunu bilmelisiniz ki güvenmeden ve bağlanmadan önce sizi iyi tanımak ister. Gerçekten aşık olduğunda sizi kolay kolay bırakmayacaktır. Oğlak burcunun kalbinin kapısı, sergilediğiniz ciddi duruşunuz ve paranızın kıymetini bilmenizle açılabilir. Cinsel olarak çok tutkulu olmayan Oğlak burcu, sadece partnerini mutlu etme zorunluluğuyla cinsel performansını artırabilir. Evlilik için genelde ailesinin onayladığı dürüst insanları tercih edecektir. Eğer doğru kişiyi bulursa her ne olursa olsun evliliğini sonsuza kadar sürdürebilir.
Uyumlu Oldukları: Oğlak, Boğa, Başak, Kova.
Uyumsuz Oldukları: Terazi, Koç, Yengeç.

Kova
Özgürlüğüne düşkün, yardımsever Kova’lar dünyadaki tüm haksızlıklara karşı çıkabilir. Aşk yerine dostluk kurmayı tercih eder. Aşk hayatı ya çapkınlıktan ya da kaçak savaşlardan ibarettir. Aşık olduğu kişiye mesafeli durarak kendi içinde duygularını yaşamayı tercih edebilir. Evrensel değerleri olan, farklı ve çizgi dışı kişiler ilgisini çekecektir. Aşkı karşı tarafı tanıdıkça gelişir. Zeki ve mesafeli duruşu sizi çok etkileyecektir. Bu zeki ve özgürlüğüne düşkün adamı kendinize çekmek için hayvanları ve doğayı çok seviyor olmanız onun için çok önemlidir. Araştırmacıysanız ve bilim dünyasına karşı ilginiz varsa Kova erkeği, size hayran kalacaktır. Evliliğe en uzak burçlardan biri olan Kova burcunun erkekleri genelde evlilik için yaratılmadıklarını düşünürler. Başarlı bir evlilik için öncelikle sizinle arkadaş olmak isteyeceklerdir.
Uyumlu Oldukları: Kova, İkizler, Terazi, Balık.
Uyumsuz Oldukları: Aslan, Boğa, Akrep.

Balık
Duygusallığını hayatının her bölümüne taşıyan Balık burcu erkeği anlayışlı, şefkatli, sevgi dolu tavırlarıyla partnerini kendisine bağımlı hale getirir. Şiirler, romantik akşam yemekleri sizin için sürpriz olmayacaktır. Sevdiği kişi için sonuna kadar fedakarlık yapmaya hazırdır. Fakat bazen gerçek dışı düşünceleri ve hayalci tavırları sizi sıkabilir. Aşk ilişkilerinde kendisini karşı tarafa adayan balıkların cinsel yaşamalarında da eşini mutlu etme çabası onun performansını doruğa taşır. Bir Balık burcunu etkilemek istiyorsanız sanata ve edebiyata ilgi duymalısınız. Bu tür entellektüel konulardaki konuşmalar Balık burcunun dikkatini fazlasıyla çeker. Evlilikte kuralsız ve sakin davranan Balık burçları Akrep burcu kadınıyla mükemmel bir evlilik yapabilir.
Uyumlu Oldukları: Balık, Yengeç, Akrep, Koç.
Uyumsuz Oldukları: Başak, Yay, İkizler.