“Medical News Today” ‘e göre erkek nüfusunun yaklaşık %50 gibi yüksek bir oranı saç dökülmesi ve kellik sorunu yaşıyor. Stres, kullanılan ilaçlar, kötü beslenme, hormonal dengesizlik ve genetik saç dökülmesinde büyük rol oynuyor. Aloe vera saç çıkarıcı maske tarifi makalemizde aloe veranın saçlar üzerindeki etkilerinden bahsettik.
Livestrong.com sitesine göre aloe vera bitkisinin 400 farklı türü olmasına rağmen, en yaygın tıbbi amaçlar için kullanılanı Kuzey Afrika kökenli olan aloe barbadensis bitkisidir.Genellikle ev bitkisi olarak bilinen barbadensin yapraklarının içindeki jelin pek çok faydası vardır. Cilt kreminden, ağız gargarası yapımına kadar çok amaçlı kullanılır. Aloe vera çeşitli fitokimyasallar içerir ve saç ve cilt sağlığı açısından da oldukça zengindir. Kalsiyum, bakır, magnezyum, fosfor, ve A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C ve E2 aloe verada bulunan besin öğeleridir.
Aloe Verada yeni saç yeni saç çıkmasını teşvik eden sayısız enzimler vardır. Bu enzimler saçın PH seviyelerini düzenler ve saçı nemli tutar.

Aloe vera saç çıkarıcı özelliğinden nasıl yararlanılır?
Aloe vera jel yapraklarını uzunlamasına ikiyes kesin.
İçindeki jeli çıkarıp, blenderdan geçin, yahut çatalla çırpıp, su gibi kıvama getirin. Saçınızı şampuanlayıp, duruladıktan sonra, bu jel ile saç köklerine masaj yapın.
Saçınızda 20 dk bırakın, daha sonra su ile durulayın.

Alo veranın saça faydaları şu şekildedir
*Kepeği azaltır
*Saç köklerini uyarıp saçların yeniden çıkmasını sağlar.
*Tıkalı saç gözeneklerini açar
*Saç ve saç derisini nemli tutar.
*pH seviyesini dengeler
*Saçın genel görünümünü iyileştirir.
*Aloe vera jel polisakkaritler ve glikoproteinler içeriği ile kan dolaşımını uyarıp, saç dökülmesini önler ve saç çıkarıcı etki gösterir.aloe_vera_sac_cikarici_maske_tarifi (1) aloe_vera_sac_cikarici_maske_tarifi (2) aloe_vera_sac_cikarici_maske_tarifi (3) aloe_vera_sac_cikarici_maske_tarifi (4) aloe_vera_sac_cikarici_maske_tarifi (5) aloe_vera_sac_cikarici_maske_tarifi (6) aloe_vera_sac_cikarici_maske_tarifi (7) aloe_vera_sac_cikarici_maske_tarifi (8)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.