Uzmanlar baş dönmenizin nedenini eklemlerinizin olabileceğini açıkladı.

Vücudun dengesi olan uzuvlarınızdan gelen sinyal baş dönmenizin nedeni olabilir. Sosyal yaşamınızı derinden etkileyen baş dönmesi sorunu bir hastalıktan öte başka bir hastalığın belirtisi olabilir. Baş dönmesine neden olan en sık eklem rahatsızlıkları:

-Boyun ağrısı

-Boyun kireçlenmesi

-Boyun düzleşmesi

-Boyun fıtıkları

Bu saydıklarımız sırt ve ense ağrılarının yanı sıra baş dönmesinin en sık nedenlerindendir.  Baş dönmesinin diğer adı yani Vertigo rahatsızlığı kişinin hayatını olumsuz etkilemektedir.

1455870782923

Peki boyunla ilgili hangi hareketler boyun ağrısına neden oluyor?

-Ağır kaldırmak

-Yanlış yastık seçimi

-Yanlık yatak seçimi

-Uzun süre başın öne eğik durması

Yukarıda saydığımız bu nedenler boyun ağrılarına neden olan en sık rastlanan nedenlerdir. Boyun fıtığı hastalarına uygulanan “elle tedavi” yöntemi ile hastada %98’ oranında ameliyatsız iyileşme söz konusu olabiliyor.

Klasik bir batı tıbbı tedavisi olan manipülasyon yöntemi olan “elle tedavi” yönteminde hastanın boynuna bastırma, döndürme ve germe işlemleri uygulanmaktadır. Ancak bu uygulama güvenilir sağlık merkezlerinde yaptırılmalıdır.

Rahatsız olan kişi kesinlikle hastane dışı kurumda bu hareketleri uygulatmamalıdır. Yanlış uygulama tedavi yerine tamir edilemeyecek boyun rahatsızlıklarına hatta omurilik zedelenmelerine kadar varan hasarlar oluşturabilir.

Adet Düzensizliklerinin Nedeni Neler?